Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Software
CAD voor Snijmachines
CAD modulen voor Plaatwerk
CAM voor Snijmachines
CAM voor Bevelsnijden
Calculatie & Offertesysteem voor Plaatbewerking
Planning & Shopfloorcontrol
(Papierloze productie)
Logistieke Afraapmodule voor snijmachines
---------------------------------
CADCAM Ponsnibbelen
CADCAM Combimachine
CADCAM Kantbanken
---------------------------------
Optimalisatie Knippen
Optimalisatie Zagen
---------------------------------
3D Onderdelen Tekenen
Uitslagen voor Plaatwerk
Foto's, Tekst & Afbeeldingen in DXF omzetten
3D Direct Modeling
---------------------------------
Machinecommunicatie & DNC
Onderdelen
Laserlenzen & -spiegels
Lasersnijonderdelen
Plasmasnijonderdelen
Electron Power Tubes
Gereedschappen
Kantgereedschappen
Ponsgereedschappen
Messen voor Scharen & Uithoekers
Lasersystemen
Universal Laser Systems
BOFA Filtersystemen
1-Touch Laser Photo
SpaceClaim 3D CAD voor Plaatbewerking


SpaceClaim is de nieuwe manier van 3D Ontwerpen voor plaatbewerking, engineering, scheepsbouw en machinebouw. Nooit was een 3D CAD-systeem zo krachtig, eenvoudig en scherp geprijst als SpaceClaim. De Spaceclaim Corporation is ontwikkelaar van het eerste natuurlijke 3D design systeem. Spaceclaim werkt op basis van een nieuw concept waarmee u 'echt' eenvoudig kunt ontwerpen of bestaande modellen kunt aanpassen. Loopt u als 3D CAD gebruiker ook tegen de beperkingen aan van uw 3D CAD software? Met Spaceclaim wordt u niet beperkt door ontwerpregels opgelegd door de software. Daarnaast biedt Spaceclaim uitgebreide mogelijkheden voor het importeren en exporteren van CAD geometrie. Dit maakt Spaceclaim bij uitstek geschikt om CAD modellen uit verschillende systemen aan te passen.

 

Rapid 3D Product Design
Voor veel parts en assemblies gemaakt door engineers geldt dat traditionele CAD programma's in de weg kunnen staan van een goed eindresultaat. Het is vaak moeilijk om te werken met ontwerpen van anderen door de mix van incidentele aanpassingen, ongewenste maar onvermijdelijke complexiteit en de interne relaties binnen een model. Of simpelweg doordat er met verschillende CAD systemen wordt gewerkt.


Met Spaceclaim kunnen CAD en CAM gebruikers direct werken met ieder model op de wijze die zij willen. Grote en kleine aanpassingen aan een model kunnen direct en op een natuurlijk wijze uitgevoerd worden. Dit is onafhankelijk van de opbouw van het model of het CAD systeem waarin het model is opgebouwd, zoals:

 • • SolidEdge
  • SolidWorks
  • Autodesk Inventor
  • Pro/ENGINEER
  • CATIA
  • Parasolid
  • ACIS
 • • ZWsoft

Multi-Cad model Re-Use (CAD neutraal modellen aanpassen)
Wanneer productdata over meerdere CAD kanalen loopt (afdelingen, leveranciers, klanten, systemen, partners of applicaties) lijken problemen met het verwerken van CAD data (van derden) onvermijdelijk. De reden hiervoor is dat traditionele CAD en CAM systemen niet zijn ontworpen om goed met data van derden om te gaan. Dit resulteert erin dat gebruikers, zoals engineers, rekenaars, CAM programmeurs e.a., modellen niet kunnen aanpassen of optimaliseren voor vervolgprocessen zoals sterkteberekening, CAM programmering etc. Zij verspillen hun tijd aan het recreëren van CAD geometrie, zodat zij er zeker van zijn dat aanpassingen correct worden doorgevoerd en worden meegenomen in het vervolgproces.

 

Met Spaceclaim kunnen ontwerpen echter uit elk van de traditionele CAD en CAM systemen direct aangepast worden alsof zij in Spaceclaim zelf zijn ontworpen. Hierdoor is Spaceclaim een uitstekende aanvulling op de bestaande CAD en CAM applicaties of als vervanging van een deel van de huidige CAD licenties, en voor velen onmisbaar in de productontwikkeling.

 

Ook is Spaceclaim een zeer goede aanvulling bij een bestaand CADCAM systeem. Toeleveranciers, jobbers, snijbedrijven, plaatbewerkers e.d. werken veelal vanuit CAD data van derden met alle problemen van dien. Met Spaceclaim kunnen veranderingen direct en zonder gevolgen worden aangebracht op ieder CAD model, men kan denken aan herstellen van corrupte CAD data, wijzigen van geometrie om een correcte uitslag te maken, en dit alles zonder na te hoeven denken over de productopbouw.

 

Design in 2D
In sommige gevallen volstaat het maken van onderdelen en producten in 2D, maar ziet de engineer wel de voordelen van het modeleren 3D? Hierbij denken we vooral aan bepalen oppervlakte en gewicht. Traditionele 3D CAD systemen vereisen echter een hoge investering in tijd (inleercurve) en geld waardoor een overstap van 2D naar 3D wordt uitgesteld.

 

Door de eenvoud van Spaceclaim kunnen traditionele 2D CAD engineers ontwerpen in een omgeving die comfortabel voor ze is. Spaceclaim biedt de mogelijkheid om snel aanzichten, uitslagen en details te genereren en te bewerken. De CAD interface van Spaceclaim is dermate eenvoudig opgezet dat het een verademing is om met Spaceclaim te werken. Met Spaceclaim kunt u niet verstrikt komen in aangebrachte ontwerpregels (constraints) waardoor een onwerkbaar of foutief model ontstaat en u niet tot een bevredigend eindontwerp kunt komen.

 

“Natural 3D is een evolutie van parametrisch, feature based ontwerpen,” volgens Dany Dean,
Spaceclaim vice-president voor Research & Development. Er is geen twijfel dat de traditionele parametrische systemen erg krachtig zijn maar er ontstaan grote problemen wanneer onvoorziene aanpassingen komen op een ontwerp. In dit geval komen de beperkingen van traditionele 3D CAD systemen al snel te voorschijn.


Hoe is dit alles mogelijk?
Spaceclaim maakt dit alles mogelijk door een nieuwe manier van modeleren en hergebruik van CAD data. Engineers kunnen direct wijzigingen aan een ontwerp aanbrengen i.p.v. een schaakpartij te spelen met het CAD systeem om uit te vinden hoe het model nu precies opgebouwd is.

 

Met Spaceclaim is het niet nodig om u door een complex doolhof te bewegen van aangebrachte relaties en ontwerpregels. Omdat Spaceclaim geen constraints maakt op basis van de manier waarop een model is opgebouwd zijn engineers vrij om eenvoudig alternatieven en evaluaties van diverse oplossingen voor een ontwerpprobleem te maken.

 

Gebruikmakend van Spaceclaim's krachtige en gestroomlijnde interface en een kleine set van krachtige commando's kunnen engineers snel modellen opzetten en aanpassen. Spaceclaim biedt:

 • • Vertrouwde 2D design commando's
  • Eenvoudige 3D design commando's (trekken, verplaatsen en vullen)
  • De vrijheid om te werken in de design context (part, assembly, drawing, mark-up)

Doordat SpaceClaim niet werkt met historie is een model direct te wijzigen door een element van het model simpelweg aan te klikken. Vraag vandaag nog een demonstratie, prijsopgave of proefversie aan door middel van ons aanvraagformulier.