Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Software
CAD voor Snijmachines
CAD modulen voor Plaatwerk
CAM voor Snijmachines
CAM voor Bevelsnijden
Calculatie & Offertesysteem voor Plaatbewerking
Planning & Shopfloorcontrol
(Papierloze productie)
Logistieke Afraapmodule voor snijmachines
---------------------------------
CADCAM Ponsnibbelen
CADCAM Combimachine
CADCAM Kantbanken
---------------------------------
Optimalisatie Knippen
Optimalisatie Zagen
---------------------------------
3D Onderdelen Tekenen
Uitslagen voor Plaatwerk
Foto's, Tekst & Afbeeldingen in DXF omzetten
3D Direct Modeling
---------------------------------
Machinecommunicatie & DNC
Onderdelen
Laserlenzen & -spiegels
Lasersnijonderdelen
Plasmasnijonderdelen
Electron Power Tubes
Gereedschappen
Kantgereedschappen
Ponsgereedschappen
Messen voor Scharen & Uithoekers
Lasersystemen
Universal Laser Systems
BOFA Filtersystemen
1-Touch Laser Photo
PROfirst JobVision Planning, Machinetijdregistratie & Shopfloor

PROfirst beschikt over een module voor planning en machinetijdregistratie; JobVision. Dit is een effectieve uitbreiding van PROfirst CADCAM om uw machines te plannen, tijd te registreren, producten gereed te melden of afkeur eenvoudig terug in het ordermanagement van PROfirst te plaatsen.

 

JobVision bestaat uit twee modulen voor kantoor en de werkplaats, JobVision Office Planning en JobVision Machine / Shopfloor.

JobVision Office - Planning
Met de JobVision Office licentie kan de werkvoorbereider, planner of werkplaatschef eenvoudig de planning doen voor de snijmachines. Daarbij wordt ook inzichtelijk hoeveel snijwerk er is voor iedere machine. Daarbij kunnen de productiedagen en tijden van iedere machine worden ingesteld.

Met JobVision is op kantoor direct inzicht in de status van nestings, orders en producten, zonder naar de machines te lopen. Daarnaast kan de productievolgorde van nestings eenvoudig worden aangepast, zodat een spoedje bovenaan komt te staan. Per nesting wordt de eerstvolgende leverdatum getoond in het overzichtsscherm. Op die manier is planning nog eenvoudiger.

Als een klant belt om te vragen, wanneer de producten gesneden zijn, kan dit op kantoor direct worden bekeken. Mocht een product afgekeurd zijn, dan is dit direct te zien en door de werkvoorbereider direct opnieuw te nesten of aan een bestaande nesting toe te voegen.

Statistieken van alle totale machinetijden kunnen worden weergegeven, zodat inzichtelijk is hoe efficiënt de snijmachines worden ingezet. De informatie kan direct worden teruggekoppeld naar een ERP systeem, zodat inzichtelijk is in het ERP systeem, welke producten genest en welke gesneden zijn.

JobVision Machine
De JobVision Machine licentie draait op een computer bij of op de snijmachine. De machinebediener kan hier direct de geplande productie voor zijn snijmachine(s) zien en deze selecteren om te gaan snijden. De snijtijd wordt vervolgens automatisch geregistreerd.

Als tijdens het snijden een product niet goed is gegaan, kan deze door de machinebediener worden aangegeven met daarbij commentaar die belangrijk kan zijn voor kantoor. De verkeerd gesneden producten worden direct in het ordermanagement van PROfirst CAM toegevoegd.

De machinebediener kan ook direct in het systeem opgeven waar hij een restplaat in de stelling teruglegt, zodat dit direct goed in het systeem wordt geregistreerd. Bij grote tijdverschillen tussen werkelijk en gecalculeerd, kan de machinebediener aangeven wat voor reden dit had, bijvoorbeeld een defect of het vervangen van onderdelen.

De nestingen worden in PDF weergegeven met alle onderdelen en informatie. Op deze manier wordt overbodig papierwerk voorkomen en kan papierloos gewerkt worden. Daarnaast kan de operator direct Productstickers met informatie uitdraaien.