Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Software
CAD voor Snijmachines
CAD modulen voor Plaatwerk
CAM voor Snijmachines
CAM voor Bevelsnijden
Calculatie & Offertesysteem voor Plaatbewerking
Planning & Shopfloorcontrol
(Papierloze productie)
Logistieke Afraapmodule voor snijmachines
---------------------------------
CADCAM Ponsnibbelen
CADCAM Combimachine
CADCAM Kantbanken
---------------------------------
Optimalisatie Knippen
Optimalisatie Zagen
---------------------------------
3D Onderdelen Tekenen
Uitslagen voor Plaatwerk
Foto's, Tekst & Afbeeldingen in DXF omzetten
3D Direct Modeling
---------------------------------
Machinecommunicatie & DNC
Onderdelen
Laserlenzen & -spiegels
Lasersnijonderdelen
Plasmasnijonderdelen
Electron Power Tubes
Gereedschappen
Kantgereedschappen
Ponsgereedschappen
Messen voor Scharen & Uithoekers
Lasersystemen
Universal Laser Systems
BOFA Filtersystemen
1-Touch Laser Photo
PROfirst : CAD Modulen voor Plaatbewerking

PROfirst Lite

PROfirst Lite is het basis tekenprogramma van PROfirst. In PROfirst Lite zitten speciale plaatbewerkingsfuncties voor het tekenen van: sleuven, gekromde sleuf, ellips en radii van gaten. Het systeem beschikt over een "auto-find" functie, zodat eindpunten, middelpunten, kruispunten, loodrechtpunten en circulaire raakpunten automatisch gevonden worden. Roteren, spiegelen, verplaatsen, kopiëren en zelfs circulair kopiëren zijn met standaard knoppen snel toe te passen.

 

PROfirst beschikt over een ingebouwde calculator. Deze calculator zal u veel gemak bieden bij het uitreken van bepaalde coördinaten. PROfirst kan AutoCAD© DWG of DXF bestanden openen of wegschrijven, waarbij de structuur geheel intact blijft. Daarnaast beschikt het programma over een Lagensysteem, waarbij previews worden getoond van de verschillende lagen.

 

Heeft u veel problemen met open-contouren en dubbele lijnen ?
PROfirst beschikt over de mogenlijkheid om open-contouren en dubbele lijnen automatisch op te sporen. Duidelijk wordt aangegeven waar deze zich bevinden. Met de speciale trim functies kan de gebruiker dit zeer snel herstellen.

PROfirst slaat de tekening direct op in DXF formaat, zodat tijd wordt bespaart in et verdere werkvoorbereidingsproces naar het CAM-systeem. Van de tekening kan zelfs een 3D preview gemaakt worden.

Afdrukken
Automatisch verschalen, Automatisch tekst grootte, Automatisch tekenframe en Automatisch pagina orientatie.

PROfirst Senior

PROfirst Senior biedt een uitstekende uitbreiding op PROfirst Lite. Deze module beschikt over kwaliteit controle door functies als automatisch bematen, associatief automatisch bematen speciaal voor aangeleverde tekeningen en Super automatisch bematen. Tevens kunt u met PROfirst 1 op 1 printen.

De Senior module beschikt over een Automatisch Data reductie functie om het aantal elementen van een logo, tekst of andere tekeningen met zeer veel elementen. Het aantal elementen is in sommige gevallen gereduceerd met 90%.

 

 

 

 

Overige zeer interessante functies van PROfirst Senior:

  • Automatische verwijdering van dubbele lijnen en open-contouren
  • Automatisch afronden van scherpe hoeken
  • Automatische contour genereren
  • Krachtige selectie functies om een oppervlak te trimmen
PROfirst Tekst
De PROfirst Tekst Converter converteert iedere "windows true type tekst" naar een minimum van lijnen en bogen. Dit resulteert in een mooi product dat goed gesneden kan worden, zonder dat de machine hapert en dat het een zeer mooi resultaat wordt. We hebben zelfs speciale laserlettertypen en lasertekst.
PROfirst Bibliotheek
Complete bibliotheek van de meest voorkomende standaard vormen. Met een muisklik kunt u het product kiezen, simpelweg de maten ingeven en het product wordt automatisch getekend.
PROfirst Macro
De Macro Module is gemaakt om een voor een gebruiker veel voorkomend product echter in andere afmetingen, op te bouwen als standaard macro. Het product kan getekend worden, bemaat en opgeslagen als standaard macro. De macro kan dan automatisch getekend worden door simpelweg de maten in te geven.
PROfirst ISO/ESSI

Module om programma's in ESSI of DIN/ISO,EIA formaat in te lezen. De code wrdt vervolgens omgezet in een DXF-bestand, zodat deze gewijzigd opgeslagen kan worden.

Tevens is PROfirst geheel Nederlandstalig en zeer gebruiksvriendelijk. Binnen enkele uren bent u opgeleid tot tekenaar. De prijs van PROfirst ligt zeer gunstig. Vraag de demonstratie CD aan en test PROfirst zelf.