Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn neemt Lasersnijonderdelen afdeling over van KIS en biedt daarmee producten voor iedere snijmachine!

 

Widenhorn B.V. is in 2013 gestart met het verkopen van Lenzen, Spiegels en alle andere onderdelen voor Lasersnijmachines. Dit was als aanvulling op de CADCAM, Calculatie, Planning & Shopfloor oplossingen waarin het bijna 105-jarig familiebedrijf gespecialiseerd in is. “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder wilden specialiseren op het gebied van Plaatbewerking, is uitgegroeid tot een florerende tak binnen ons bedrijf,” verteld directeur en vierde generatie eigenaar Anco Euser. Inmiddels is Dinant Heezen, de volgende generatie in het familiebedrijf, verantwoordelijk voor deze tak. “Zoals ik ooit 25 jaar geleden begon in het bedrijf met Plaatbewerking is Dinant 5 jaar geleden gestart in ons bedrijf met de steeds groter wordende tak van snijonderdelen.” In al die jaren heeft hij veel geleerd zowel van fabrikanten als van collega’s en klanten waar hij heeft meegelopen bij lasersnijmachines in de productie. “Ik ben helemaal in deze markt gegroeid en kan inmiddels klanten niet alleen uitstekende kwaliteit producten leveren, maar ook een goed advies geven over de juiste nozzles om tot een optimaal snijresultaat te komen,” legt Dinant uit.

 

 

 


Overname Lasersnijonderdelen afdeling van KIS
Widenhorn probeert altijd te doen waar het sterk in is en zoekt daarbij graag samenwerking met andere gespecialiseerde bedrijven. Voor onderhoud, installatie of service op CO2 Lasersnijmachines werkten Widenhorn vaak samen met Primoteq, wat inmiddels KIS CNC Services is. Ze deden niet alleen service, maar waren ook leverancier van Spare-Parts voor met name CO2 Lasersnijmachines. Door de overname van Primoteq door de KIS Group kwam de aandacht meer en meer te liggen op de andere takken van het bedrijf; CNC Verspanen en Hijs en Heftechniek. Uiteindelijk werd binnen KIS besloten te zoeken naar een geschikte overname kandidaat voor de Laser Spare-Parts afdeling. Robin Mulder, Technical Sales Manager van KIS, ligt de keuze voor Widenhorn toe. “Wij zochten een betrouwbare partner die onze jarenlange trouwe klanten uitstekend kon blijven bedienen. Door de samenwerking en de prettige relatie met Widenhorn hebben we die eerst benaderd. De deal was voor beide zo interessant dat we er binnen één gesprek uit waren.”

 

Groei in Laserlenzen, Spiegels en Onderdelen voor CO2 Lasersnijmachines

Waar in de Plaatbewerking het aantal CO2 Lasersnijmachines de gebruikt worden al jaren hard terug loopt, blijft Widenhorn zelfs in dat segment groeien. Hoe dat mogelijk is kan Dinant enkel verklaren door de kwalitatief hoogwaardige producten, de uiterst scherpe prijs in combinatie met de enorme voorraad en ‘ouderwetse‘ service. “Ons streven is om alles voor vier uur besteld de volgende dag bij de klanten te hebben. Dat kan alleen maar met een hele grote voorraad. Als klanten bij ons een nieuw item bestellen, houden we het direct op voorraad. Doordat we steeds meer klanten krijgen kunnen we steeds groter inkopen en dat is voor iedereen voordelig.” Naast goed advies blijft echte service de belangrijkste pijler van Widenhorn. Regelmatig wordt gepensioneerde familie op pad gestuurd om een spoedlevering te doen bij een klant die onverhoopt stilstaat, zonder al te veel extra kosten. “We noemen het altijd ouderwets,” vervolgt Dinant. “Omdat wij proberen zo klantvriendelijk mogelijk te zijn. Klanten kunnen gewoon een bestelling doorbellen of mailen. Geen moeilijke en vertragende belsystemen bij ons, maar gewoon bij mij of een collega bestellen en het wordt geregeld. Als je bij een machine staat in de productie, heb je vaak geen computer bij de hand om via een of ander systeem een bestelling te doen.”

 

Breed assortiment en Europese productie
Door de overname van de Spare-parts afdeling van KIS heeft Widenhorn een nog breder assortiment en bredere klantenkring. Onderdelen voor 25 jaar oude CO2 lasersnijmachines, maar ook voor de nieuwste Fiberlasersnijmachines van werkelijk alle merken zijn verkrijgbaar. Iedere maand komen er wel nieuwe nozzles, keramieken of protective windows bij. Meer dan 90% van de producten worden in Europa gefabriceerd onder de hoogste kwaliteitseisen. Hierdoor levert Widenhorn ook aan machineleveranciers en kan zelfs de complete afhandeling en levering verzorgen aan hun klanten.


Widenhorn op de TechniShow

Widenhorn is al sinds 1951 onafgebroken aanwezig op de TechniShow. Naast de innovaties op het gebied van software voor Plaatbewerking zijn Dinant en Anco de gehele week aanwezig om u te adviseren over alle snijonderdelen, gereedschappen en kantfolie. Naast de onderdelen voor CO2 en Fiberlasersnijmachine zijn ook vele onderdelen beschikbaar voor Water- en Plasmasnijmachines, zoals straalpijpjes, electrodes en shields. Op stand 7.C001 aan de Fastlane kunt u ons ontmoeten.

 

 

 

Vraag met deze link uw gratis kaarten aan >>>

Meer informatie ?

Wilt u ook meer uit uw machines halen met onze innovatieve software, snijonderdelen en gereedschappen, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op +31-(0)10-8209550.