Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
ESEF exposant De Makers kiest voor calculatie oplossing van Widenhorn tijdens de TechniShow


De Makers uit Zwolle is een ketenregisseur in de maakindustrie met een grote diversiteit aan bewerkingen en verzorgt voor klanten van co-engineering en ontwikkelinge tot eindproduct. Het bedrijf beschikt over een modern en breed machinepark met o.a. meerdere kantbanken, geautomatiseerde ponsnibbelmachine, zaagmachines, freesmachines en lasautomaten. Ook kan er in eigen huis volledig geassembleerd worden.

 

Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak voor een goed calculatie- en offertesysteem. Koppeling met het huidige ERP systeem was een absolute must. In de zoektocht werden alle gerenommeerde on- en offline calculatiesystemen onderzocht. Zelfs in de demonstratie kon de koppeling met het ERP systeem werkend gedemonstreerd worden door Widenhorn.

 

De Makers deed dit jaar voor het eerst mee aan de ESEF om zich te presenteren als totaalproducent in de metaalindustrie. Ondanks dat de beurs wat rustiger was dan de Technishow werden er goede contacten gelegd.


 


Anco Euser, Geert Jan Jongstra en Marcel Telnekes bezegelen de opdracht

 


Succesvolle TechniShow voor Widenhorn
Widenhorn, al onafgebroken deelnemer van het eerste uur in 1951, had wederom een succesvolle editie. In vier dagen heeft Widenhorn vele (potentiële) klanten, leveranciers, partners, leraren, studenten en andere geïnteresseerden gesproken en de innovatieve oplossingen voor Plaatbewerking gedemonstreerd. De innovaties die Widenhorn toonde waren de nieuwe lasersnijonderdelen die van KIS zijn overgenomen, de nieuwste release van AutoPOL BendSIM V2024 en de nieuwste release van PROfirst V2024. Daarnaast was er veel interesse voor de Educatieve Werkplekken van zusterbedrijf WIA Educational, zoals Fiber Laser Metaal, Desktop 5-assig Frezen, Virtueel Lassen en 3D Scannen & 3D Printen.

 

 


Collage van de TechniShow deelname van Widenhorn

 

 

AI in Plaatbewerkingssoftware
Een deel van de nieuwe functionaliteiten werden tijdens de Guided Tour Plaatbewerking gepresenteerd. In de software zitten praktische Artificial Inteligence oplossingen om werkvoorbereiders en verkopers te helpen om dubbel werk te voorkomen. De software slaat eenmalig ingegeven data op en herkent in het vervolg informatie en producten uit een 3D STEP bestand. Maar ook in 2D en orderverwerking zit intelligentie die veel tijd bespaard. Ook voor de Buislasercalculatie module was veel interesse onder de bezoekers. De Makers heeft nog geen buislaser, maar verwerkt wel veel profielen. Deze module kan ook ingezet worden voor bedrijven die zagen, boren en tappen. De definitieve keuze voor het Calculatie en Offertesysteem werd door De Makers op de Technishow genomen. Naast De Makers mocht Widenhorn nog enkele systemen verkopen, waardoor de Technishow nu al een mooi succes is.

 

 


PROfirst V2024 beschikt over Artificial Inteligence

 

75 jaar Technishow
In 2026 bestaat de Technishow 75 jaar, een mooie moment om weer eens in de archieven te duiken om iets leuks te tonen op onze stand.

 

 

Video van onze Technishow 2024 deelname