Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
PROfirst CADCAM, Calculatie, Planning & Shopfloor Versie 2024
op de TechniShow

 

 

Al sinds de start van PROfirst CADCAM & Calculatie is Widenhorn betrokken bij de ontwikkeling van deze geavanceerde maar gebruiksvriendelijke software voor Plaatbewerking. Het unieke aspect van PROfirst is dat het ooit is voortgekomen uit een plaatbewerkingsbedrijf. Voor veel uitdagingen waar bedrijven in de toelevering dagelijks mee te maken hebben, heeft PROfirst een hele handige unieke oplossing. Of het nu gaat om een bijna perfect automatische nesting, een ideale snijtechnologie, een razendsnelle offerte voor alle bewerkingen of papierloos werken. De nieuwe 2024 versie is op de Technishow 2024 te zien en wordt live gedemonstreerd. Een nieuwe duurzame stap in de optimalisering van het gehele proces van offerte tot shopfloor.


Compleet nieuwe interface
De reactie van veel bedrijven als ze PROfirst voor het eerst zien, is dat de interface nogal ouderwets is. Dat is zeker waar, maar dat iets ouderwets is wil zeker niet zeggen dat het minder is. Integendeel het grote voordeel is dat alles zo gemaakt is, dat je geen menu’s in hoeft en alle beschikbare knoppen daar zijn waar je ze nodig hebt. En functies die je niet kan gebruiken uitgeschakeld zijn. Dit zorgt voor de meest effectieve manier van werken. Dat is ook wat gebruikers ervaren. PROfirst werkt snel en met zo min mogelijk muisklikken. Maar om ook tegemoet te komen aan de huidige tijd is er een compleet vernieuwde interface van PROfirst ontwikkeld, waarbij bestaande gebruikers altijd terug kunnen schakelen naar de huidige interface.

 

  

Geïntegreerd 2D & 3D CAD systeem
De PROfirst 3D STEP module is krachtige software die zowel enkele als complete samenstellingen kan verwerken en automatisch de juiste uitslagen en werktekeningen met controlematen kan maken. In de nieuwste versie worden niet enkel plaatwerkdelen verwerkt, maar ook buizen, kokers en inkoopdelen. Er is zelfs een eerste AI functie toegevoegd die terugkerende onderdelen ook kan herkennen. Als PROfirst geïnstalleerd staat op de computer, dan is er direct de beschikking over een viewer voor STEP bestanden. In de Verkenner of Outlook is direct een STEP file te zien en staan er ook maten bij. Zelfs zonder deze te openen in een systeem. Maar ook de 2D CAD module die in ieder PROfirst systeem beschikbaar is, heeft krachtige nieuwe functies gekregen die iedere gebruiker helpen in het dagelijks werk. Zo konden al bestanden ingelezen worden als DXF, DWG, PDF, DSTV, GEO, AI, EPS en JPG, maar dit is verder aangevuld met bijvoorbeeld DWF (Design Web Format). De CAD omgeving is volledig geïntegreerd in zowel de Calculatie als het CAM gedeelte. De meest in het oog springende vernieuwing is het automatisch maken van bruggen tussen contouren. Dit kan zowel volledig automatisch als door het eenvoudig klikken op twee contouren. Vooral bij de wat meer grafische tekeningen is dit iets wat veel voorkomt en normaal tijdrovend is. De gebruiker kan simpelweg een JPG of foto omzetten in DXF en gaten die anders uit zouden vallen eenvoudig verbinden.

 

 


 

 

Offertes maken voor iedere bewerking en gekoppeld aan het ERP systeem
Steeds sneller accurate offertes maken voor zowel intern als extern wordt steeds belangrijker in de metaalindustrie. PROfirst startte ooit met het eenvoudig berekenen van een 2D tekening om te snijden. In de afgelopen 20 jaar is deze module continue doorontwikkeld, waardoor het inmiddels mogelijk is om complete 3D samenstellingen automatisch te calculeren, waarbij naast het plaatwerk ook de kokers en koopdelen met alle bijbehorende bewerkingen als lasersnijden, buislasersnijden, kanten en soevereinen direct worden berekend. Ook externe bewerkingen als poedercoaten, verzinken etc. kunnen met één druk op de knop worden toegevoegd. Misschien nog wel belangrijker dan een snelle calculatie en offerte is dat de gegenereerde data ook direct kan worden overgenomen in andere systemen als ERP, Boekhoud of planning. Door de eigen ontwikkelafdeling van Widenhorn is veel mogelijk tot aan integratie toe. Directe data verwerking zorgt ervoor dat alle informatie overal beschikbaar is en dubbel werk tot het verleden behoord. Alleen al door zo’n integratie met systemen kunnen bedrijven duizenden euro’s per jaar besparen.

 

 


 

Papierloze planning, shopfloor en volledige order controle
Als bedrijven alle systemen met elkaar gekoppeld hebben, dan willen ze ook steeds vaker af van het hele papierwerk. Nestingsprintjes raken kwijt of er zit enorme vertraging in het verwerken van de gegevens. En het wordt steeds belangrijker real-time alles inzichtelijk te hebben. De Jobvision planning en shopfloor module van PROfirst zorgt voor de nieuwe manier van werken. Er hoeft geen papier meer geprint te worden, dus gelijk een mooie duurzaamheidslag. Alles is bij iedere machine digitaal inzichtelijk. Alle vervolgstappen van een snijdeel zijn digitaal te zien. De nieuwe 2024 versie van Jobvision biedt ook een volledig overzicht van alle lopende orders. Direct kan op kantoor gezien worden wat de status van een order is. Zijn de onderdelen al genest, in welke platen, zijn ze al gesneden en hoever is de complete order. Ook de manco’s zijn inzichtelijk. Real-time alle lopende orders inzichtelijk zorgt voor enorm veel rust.

 

 


 

 

Aansturing van iedere snijmachine & optimale ouderwetse ondersteuning
PROfirst CADCAM biedt aansturing van werkelijk iedere plaatbewerkings snijmachine en routers. In de nieuwste release is de automatisch nesting technologie, nog verder geoptimaliseerd. De PROfirst Powernesting technologie kwam altijd al als beste naar voren in verschillende gebruikerstesten, maar toch blijven we deze verbeteren. Ook de snijtechnologie blijft continue in ontwikkeling, want machines worden steeds sneller en dan is de juiste technologie essentieel. Doordat Widenhorn zijn eigen postprocessoren en maatwerk ontwikkeld is werkelijk iedere snijmachine optimaal aan te sturen. Aanpassingen zijn binnen een dag gedaan. Zelfs voor automatisering rond een snijmachine. Al met al biedt de V2024 versie van PROfirst veel nieuwe functionaliteiten waarvan klanten dagelijks kunnen profiteren en daarbij kunnen ze dagelijks rekenen op de ouderwetse service van familiebedrijf Widenhorn. Geen moeilijke telefoonsystemen, gewoon bellen, persoonlijk contact en direct antwoord op de vraag! Kom langs op de stand van Widenhorn voor een demonstratie van de nieuwste release die eind van het jaar uitgerold zal worden over de honderden klanten met een serviceabonnement.


 

 

Vraag met deze link uw gratis kaarten aan >>>

 

Meer informatie ?

Wilt u ook meer uit uw machines halen met onze innovatieve software, snijonderdelen en gereedschappen, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op +31-(0)10-8209550.