Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Op 14 mei 1940 lag alles in puin bij familiebedrijf Widenhorn

 

Artikel uit fd. 17-7-2023 geschreven door Laurens Berentsen

 

Technische handelsonderneming Widenhorn doorstond in ruim honderd jaar tal van ontwrichtingen, waaronder het bombardement op Rotterdam. Het informele museum in een bedrijfspand in Rhoon vertelt het verhaal van een bewogen geschiedenis van het familiebedrijf.

 

Het bombardement van 14 mei 1940 op Rotterdam heeft zijn sporen nagelaten in het Widenhorn Museum. Zo heeft de vader van Anco Euser, de huidige directeur van wat nu een softwareleverancier is voor plaatbewerking, een schilderij laten maken van de Leuvehaven zoals die er vóór die fatale meidag moet hebben uitgezien. Daar zijn nauwelijks foto's van.

 

Aan de Leuvehaven was sinds 1919 de gereedschappenhandel van Albert Widenhorn gevestigd. Na het bombardement trof Cornelis Euser — de opa van Anco — de rokende puinhopen aan van het bedrijf waarbij hij net in dienst was gekomen als boekhouder. De 19-jarige Rotterdammer bood zijn baas aan tegen een bescheiden vergoeding te helpen met de wederopbouw van diens onderneming.

 

 

 

 

Bedrijfsmusea
Het bedrijfsleven kent een rijke geschiedenis. Sommige bedrijven maken die toegankelijk door historische producten en documenten te laten zien. Het FD bezoekt vijf bedrijfsmusea.

 

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/bedrijfsleven/1479615/op-14-mei-1940-lag-alles-in-puin-bij-familiebedrijf-widenhorn

 

Meer informatie ?

Wilt u ook meer uit uw machines halen met onze innovatieve software, snijonderdelen en gereedschappen, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op +31-(0)10-8209550.