Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn verrassende winnaar van een TechniShow Innovatie Award in de categorie Digitale Fabriek

 

Widenhorn heeft tot eigen verrassing de TechniShow Innovatie Award gewonnen in de categorie Digitale Fabriek met de Afraapmodule. Doordat deze kan worden geïntegreerd met CADCAM, Calculatie & Shopfloor software én ERP, wordt het mogelijk om te allen tijde de locatie en status van een product te zien, zonder de fabriek in te hoeven lopen. Zo wordt veel tijd van medewerkers bespaard, omdat informatie op ieder moment beschikbaar is. Er hoeft niet meer gezocht naar producten, locaties of papieren.

De jury merkte op dat de AfraapTool van Widenhorn een oplossing is, die de onmiskenbare voordelen van digitalisering bereikbaar maakt voor het kleinere MKB. Juist dat is momenteel een van de voornaamste doelen van de landelijke Smart Industry campagne: niet alleen de voorlopers moeten de kansen van automatisering en digitalisering omarmen, ook het kleinere MKB moet hier in mee kunnen komen.

 

Video

Bekijk onderstaand de video die gemaakt is over ons bedrijf en onze innovatie.

 

 

Inleiding

Widenhorn presenteert op de TechniShow een unieke afraapmodule, die de logistiek rondom de lasersnijmachine verbetert. Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in een plaatbewerkingsbedrijf. “Door meer kW’s, automatiseringen en geautomatiseerde plaatmagazijnen kunnen lasersnijmachines steeds meer producten produceren in minder tijd. Maar dan zijn de gesneden onderdelen nog steeds niet gereed voor levering of voor de volgende bewerking. En hoe is te allen tijde de locatie en status van een product te zien, zonder de fabriek in te hoeven lopen?”

 

Terugkoppelen hoeveel is afgeraapt
Deze uitdaging lost de Widenhorn Afraapmodule op, welke is geïntegreerd met de PROfirst CADCAM, Calculatie & Shopfloor software en met ieder willekeurig ERP systeem. “Onze oplossingen lieten al real-time aan ERP zien welke producten van een order genest of gesneden waren”, legt Euser uit. “Nu wordt ook teruggekoppeld hoeveel er afgeraapt zijn.”

 

 

De medewerkers die de nesting uitrapen, krijgen deze op een groot scherm te zien en met kleuren zien ze duidelijk welke onderdelen erin zitten. Daarbij zien ze direct bij welke order deze horen en kunnen ze een beschikbare locatie in de expeditie kiezen waar ze de producten weg leggen. Deze locaties zijn grafisch beschikbaar. Als in een nieuwe nesting producten van diezelfde order terugkomen, dan is de locatie uiteraard bekend. De locatie wordt realtime doorgegeven aan het ERP systeem. Zo is voor iedereen in het bedrijf de locatie en status van een order bekend. Als de order compleet is, wordt de locatie groen en kan de expeditie de order gaan verzenden.

 

“Op deze manier is alles logistiek inzichtelijk rondom iedere snijmachine, zonder dat er ook maar één papiertje aan te pas komt”, aldus Euser. “Als er afkeur is kan dit gelijk geregistreerd worden en komt dit onderdeel automatisch in de orderpoule terecht om opnieuw te snijden. Daarnaast kan de afraapmedewerker direct labels printen van de producten in de nesting en de producten stickeren.”

 

Organisatorische rust
De AfraapTool zorgt voor organisatorische rust. Overal in een productiebedrijf is bekend wat de status is van een order, zelfs als deze bestaat uit vele verschillende onderdelen van verschillende materialen. Euser: “Er wordt veel tijd van medewerkers bespaard, omdat informatie op ieder moment beschikbaar is. Er hoeft niet meer gezocht naar producten, locaties of papieren. En omdat alles papierloos is, wordt enorm bespaard op papier. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Door de integratie met ERP, het voorkomen van fouten, onnodig zoeken naar product en kwijt raken van producten kunnen tienduizenden euro’s per jaar worden bespaard.”

 

Winnaar TechniShow award
De afraapmodule draagt volgens Anco Euser bij aan slimmer en sneller ondernemen, ofwel aan Smart Industry. Widenhorn is hiermee dan ook winnaar van de TechniShow Innovation Award in de categorie Digitale Fabriek. “Door de integratie met CADCAM, Shopfloor en ERP is alle informatie real-time beschikbaar. Van de status van een product of een (deel van de) order (te nesten, genest, gesneden, afgeraapt, gereed voor vervolgbewerking, gereed voor verzending) tot de juiste locatie staat alles direct en duidelijk op het scherm. Voor iedereen beschikbaar en direct te gebruiken zonder enige cursus.”

 

 

 

Meer informatie ?

Wilt u ook meer uit uw machines halen met onze innovatieve software, snijonderdelen en gereedschappen, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op +31-(0)10-8209550.