Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Slimme oplossingen voor Plaatbewerking van Widenhorn
op stand B121 tijdens de METAVAK

 

Widenhorn zal dit jaar als vanouds op de METAVAK aanwezig zijn. Hét nationale vakevent voor de metaalbranche. Een concept dat prima aansluit bij de innovatieve oplossingen van Widenhorn voor de Plaatbewerking. Al sinds de oprichting in 1919 worden beurzen als een belangrijk moment gezien voor het familiebedrijf om nieuwe ontwikkelingen op een laagdrempelige manier aan een breed publiek te tonen. Het laatste live evenement waar aan deelgenomen werd was de METAVAK in 2019. In de tussenliggende ‘beursloze’ tijd hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan en zijn de komende evenementen een mooi platform om deze te tonen.

 


Van het kleinste nozzletje tot een compleet geïntegreerde software oplossing voor iedere plaatbewerkingsmachine
De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat betekent dat maakbedrijven vrij zijn en blijven in de keuze van een machinemerk. Want de ontwikkelingen op alle vlakken gaan snel en dat geldt ook voor machines. Niet alleen de Nederlandstalige gebruiksvriendelijke software gaat daarin mee, maar ook de onderdelen en gereedschappen blijven niet achter. Nieuwe machineontwikkelingen brengen nieuwe geavanceerde onderdelen met zich mee. Kantbanken die gerobotiseerd werken behoeven kantgereedschappen die een hele goede coating hebben, zodat er geen onnodige stilstand wordt veroorzaakt. Doordat bijvoorbeeld materiaalresten blijven zitten en voor krassen op producten zorgen. Maar ook laser- of watersnijmachines die onbemand draaien moeten hoogwaardige verbruiksonderdelen hebben, die een lange levensduur garanderen. Zelfs het kleinste nozzletje kan het verschil maken voor een stabiel proces en eindresultaat, zonder nodeloze stilstand. Widenhorn levert hoogwaardige onderdelen en gereedschappen, voornamelijk geproduceerd in Europa, voor alle machines ongeacht de leeftijd of het merk. Dit gebeurd veelal direct uit voorraad.

 

 


Het belang van goede software was de laatste jaren al veel duidelijker geworden. Zeker ook omdat goede nieuwe werknemers lastig te vinden zijn en machines steeds complexer worden. Dat kan de groei van maakbedrijven vertragen, maar door goede software kan dat opgelost worden, zodat met dezelfde mensen meer geproduceerd kan worden. Of sneller gereageerd kan worden op offerte aanvragen, zodat offertes niet binnen 3 dagen maar 3 minuten bij de klant in de mail staan. Alle software die Widenhorn biedt is modulair opgebouwd. Op die manier is het voor ieder bedrijf passend en is het altijd uit te breiden. Zo zijn er voorbeelden van bedrijven die gestart zijn voor een simpele plasmasnijmachine met een 1 Click CAM oplossing en na vijftien jaar zijn uitgegroeid waarbij de softwareoplossing compleet is geïntegreerd met het ERP systeem en automatisch kantbanken en lasersnijmachines met automatisering optimaliseert. Voor iedere plaatbewerkingsmachine of het nu gaat om snijden, kanten, ponsnibbelen, zagen, knippen en zelfs 2D frezen.

 

 


 

 

Logistiek en integratie wordt steeds belangrijker

Vooral fiberlasermachines krijgen steeds zwaardere laserbronnen, waardoor de snelheid substantieel toeneemt en met een geautomatiseerd platenmagazijn die de machine belaad en ontlaad wordt ook de productiviteit enorm verhoogt. Vaak blijft de logistiek rondom een machine onderbelicht. Want waar zijn de producten in het proces? Wanneer is een order afgewerkt? Kan de volgende bewerking gestart worden? En blijft een gesneden product herkenbaar in de fabriek? Voor deze vragen heeft Widenhorn de afgelopen maanden oplossingen ontwikkeld in samenwerking met partners en klanten. De integratie tussen CADCAM en ERP was al te maken, maar is verder uitgebreid, zodat niet alleen te zien is of een product nog genest moet worden, genest of gesneden is, maar ook of deze al uitgeraapt is en op een specifieke locatie in de hal ligt. Dit kan gedaan worden door de speciale afraap software die Widenhorn op dit moment ontwikkeld en waarvan de eerste release op de METAVAK is te zien.


De medewerkers die de gesneden platen oproepen uit het magazijn, kunnen op een scherm de juiste nesting oproepen en daar duidelijk de verschillende producten en orders zien. Ze kunnen locaties voor orders ingeven, zodat bij de volgende nesting met producten uit diezelfde order, de locatie direct getoond wordt. Ook kunnen manco’s gemeld worden, die direct in de PROfirst CAM database worden klaargezet om opnieuw te snijden. Al deze informatie wordt direct beschikbaar gemaakt voor het ERP systeem. Zodat real-time de orderstatus is te zien. Widenhorn ontwikkelt zelf eenvoudige ERP koppelingen, maar heeft ook in samenwerking met Flexproces een geavanceerde integratie laten ontwikkelen voor Ridder iQ. Dit is bij Flexproces beschikbaar en kan voor iedere gebruiker van zowel PROfirst als Ridder ingericht worden. Daarnaast zijn deze integraties voor vrijwel ieder ERP systeem te maken en is er al veel beschikbaar. Op stand B121 kunt u zich vrijblijvend informeren over alle mogelijkheden.

 

Via deze link kunt u zich registreren voor gratis kaarten voor de METAVAK

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Bezoek ons op de METAVAK stand B121 of wij komen graag bij u langs!