Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor Plaatbewerking

 

Al meer dan honderd jaar innovatief in Plaatbewerking
De markt voor Widenhorn is in honderd jaar tijd enorm veranderd. Toen oprichter Albert Widenhorn in 1919 begon met zijn winkel aan de Leuvehaven, kon hij geen weet hebben van de huidige activiteiten. Toen mijn opa begon met het verkopen van zetbanken en knipscharen voor plaatbewerking, naast alle andere gereedschappen, kon hij al zeker niet weten dat die machines ooit computergestuurd zouden worden. Flexibiliteit, innovatie en productontwikkeling zijn belangrijke pijlers van ons familiebedrijf.

 

De ontwikkelingen in de Plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en de projecten van Widenhorn zullen zich blijven ontwikkelen. Dat betekent dat kennis van alleen software al niet meer genoeg is. Het gaat daarbij allang niet meer alleen om digitale ‘drivers’ die een machine aansturen. De machines zelf worden steeds complexer en sneller. De software moet daar in meegaan en verder worden geoptimaliseerd. Dat kan ook alleen maar door de inbreng van gebruikers die er bij onze klanten mee werken. Er zijn de afgelopen jaren veel ontwikkelingen van onze software geweest die door Nederlandse klanten zijn aangedragen. Het resultaat is altijd iets wat gezamenlijk wordt bereikt: Widenhorn, de klant en de leverancier.

Wat voorheen nog eenrichtingsverkeer was – het leveren van een oplossing voor een probleem – is nu dus een complexe keten geworden. Daarbij bieden de door Widenhorn geleverde digitale en hardwarematige hulpmiddelen inmiddels ook andere grote voordelen, zoals materiaal- en tijdbesparing. De terugverdientijd van de praktische en praktijkgerichte oplossingen is meestal eerder weken dan maanden. Maar de integratie met andere systemen, zoals ERP, Accounting of CRM is cruciaal, want er gaat bijna geen systeem meer zonder koppeling de deur uit. De oplossingen van Widenhorn maken steeds meer deel uit van een dynamisch netwerk. Om software te laten ‘slagen’, is de postprocessor die de vertaalslag naar de machine maakt van levensbelang. Om die reden heeft Widenhorn deze processoren altijd al in eigen beheer gemaakt. Aanpassingen kunnen daardoor direct worden gedaan, zodat machines niet stil staan.Efficiënt gebruik van materiaal en tijd belangrijker dan ooit
De besparingen die gerealiseerd kunnen worden op materiaal en tijd zijn belangrijker dan ooit, zeker met de huidige overspannen materiaalmarkt. Materiaal is lastig te verkrijgen en de kiloprijs is inmiddels enorm toegenomen. Mede om die reden is het zo efficiënt mogelijk benutten van het schaarse materiaal juist nu een absolute must. Het maakt nogal uit of je 25% of slechts 15% afval hebt op jaarbasis. De automatische nesting oplossingen van Widenhorn worden continu verbeterd en stellen gebruikers in staat om werkelijk alles uit het plaatmateriaal te halen. Doordat dit automatisch wordt gedaan binnen de grenswaardes die de werkvoorbereider heeft gesteld, om bijvoorbeeld producten die gekant moeten worden automatisch allemaal in dezelfde richting te leggen, zorgt dit ook nog eens voor een enorme besparing op werkvoorbereidingstijd. Eerder gebruikersverhalen tonen besparingen tot 85% aan. En dat in een tijd waar goed personeel moeilijk te krijgen is.

 

 

 


Integratie essentieel voor een foutloze productie
CADCAM & Calculatie software is al lang niet meer een op zichzelf staande applicatie. Bij veel maakbedrijven wordt nog veel werk dubbel gedaan. Informatie in het ERP systeem wordt regelmatig nog niet automatisch overgenomen door het CADCAM systeem en omgekeerd. Terwijl dit eigenlijk relatief eenvoudig en zonder langdurige trajecten te doen is. De software van Widenhorn beschikt standaard over ‘open’ koppelingsmogelijkheden. Dit is al gedaan met vele ERP en boekhoud systemen. De te produceren onderdelen met alle benodigde gegevens kunnen automatisch ingelezen worden. Nadat alles genest is wordt de data weer beschikbaar gemaakt voor het ERP systeem, zodat daar bijgewerkt kan worden wat de status van een product of order is en ook uit welke platen, met bijbehorende certificaten de onderdelen zijn gesneden. Als de nestings gesneden zijn wordt dit ook automatisch weer beschikbaar gemaakt voor het ERP systeem. Zo is de complete cyclus inzichtelijk zonder dat er iemand data ergens hoeft in te geven. Dat is onmisbaar in deze uitdagende tijden. Deze mogelijkheden zijn niet enkel beschikbaar voor snijmachines, maar ook voor kantbanken, ponsnibbelmachines, routers en combinatiemachines. Gebruiksvriendelijk, praktisch, efficiënt, Nederlandstalig en met een korte implementatietijd.

 

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij komen graag bij u langs!