Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
AutoPOL automatiseert werkvoorbereiding voor iedere kantbank

 

FCC Software heeft onlangs de nieuwste versie van AutoPOL, hét machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor kantbanken, gelanceerd voor alle klanten met een actueel serviceabonnement. Hierin zijn vele nieuwe ontwikkelingen opgenomen die het programmeren van kantbanken nog verder optimaliseert. Widenhorn levert deze nieuwe versie als onafhankelijke leverancier aan al haar gebruikers uit komende week, zodat ze deze direct in kunnen zetten om de productie nog verder te optimaliseren.

 

3D Samenstellingen automatisch verwerken
Met de AutoPOL Batch en Remote module was het al mogelijk om automatisch meerdere enkelvoudige 3D bestanden te programmeren. Dit is uitgebreid met het automatisch verwerken van samenstellingen. Hier is lang aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. 3D samengestelde tekeningen kunnen simpelweg in de module worden gesleept en dan zal AutoPOL deze automatisch uit elkaar halen, waarbij de aantallen juist overgenomen worden voor productie. AutoPOL gaat vervolgens direct de producten uitslaan, programmeren en alle productie informatie opslaan op de juiste locaties. Dus de NC-codes met grafische visualisatie komen direct in de map die beschikbaar is voor de machine, de juiste uitslag met daarin alle bewerkingsinformatie voor CAM of Calculatie in de daarvoor bestemde map en de PDF wordt beschikbaar gemaakt voor de shopfloor. Als alle producten geprogrammeerd zijn, dan maakt AutoPOL een optimale bewerkingsvolgorde waarbij zo min mogelijk gereedschap omgesteld hoeft te worden. Dit kan enorm veel tijd schelen en een kantbank veel efficiënter laten werken, waarbij stilstand echt tot een minimum wordt beperkt. Omdat het voor de machinebedieners steeds makkelijk wordt gemaakt, wordt bij de productievolgorde ook een QR code gegeven per programma. Zo hoeft de kanter het programma niet op te zoeken in ellelange lijsten, maar kan hij simpelweg de QR code scannen. Het automatisch opsplitsen van een samenstelling is ook aanwezig in de basis module AutoPOL BendSIM, zodat iedere gebruiker met een actueel serviceabonnement hier profijt van heeft.

 

 

 

 

Nieuwe postprocessors, gereedschappen & CAD formaten
Naast deze enorme ontwikkeling zijn er de afgelopen tijd vele nieuwe features bijgekomen in AutoPOL. Zo is het mogelijk om speciale gereedschappen als Rolla-V volledig te programmeren en te simuleren. In het machinemodel kunnen zaken als kanthulpen en 3D meetsystemen volledig worden gesimuleerd en geprogrammeerd. Ook zijn er veel nieuwe postprocessors beschikbaar gekomen. Zo kunnen de meest voorkomende universele besturingen als Delem, Cybelec en ESA al optimaal worden geprogrammeerd, maar ook steeds meer machinespecifieke besturingen als Trumpf Touchpoint, Bystronic ByVision Bending, Bystronic MMC Bybend, Amada en Ermaksan Er Touch. Dus zelfs met meerdere verschillende fabrikaten kan de werkvoorbereiding gestroomlijnd worden.
AutoPOL kan daarbij niet enkel standaard 3D formaten als STEP en IGES verwerken, maar ook bestanden uit o.a. SolidWorks, SolidEdge, Inventor, Creo en CATIA. De nieuwste versie van AutoPOL is compatibel met de nieuwste versies van deze 3D systemen.

 

 

 


Industry 4.0 integratie met ERP systemen voor automatisch programmeren
De automatisch programmering is al heel vooruitstrevend met de Batch en Remote module, maar een ERP koppeling of zelfs integratie maakt dat dit kan functioneren zonder dat de gebruiker AutoPOL maar hoeft op te starten. Vanuit een ERP of PDM systeem wordt de informatie vrijgegeven van de producten die moeten worden geprogrammeerd met aantallen en materiaal, vervolgens gaat AutoPOL op de achtergrond alles berekenen en ‘schiet’ alle informatie terug naar het ERP systeem. Alle data wordt weergegeven in bestanden, zodat dit geheel Industry 4.0 voor vele doeleinden te gebruiken is. Mocht er een product niet te programmeren zijn of aandacht van de programmeur nodig hebben, dan kan hij deze zelfs vanuit het ERP systeem openen, controleren en alsnog programmeren. Dit zorgt er ook voor dat het eenvoudig te controleren is in offertefase of een hele set tekeningen überhaupt te maken is met de huidige gereedschappen en machines. Daarna kan direct in bijvoorbeeld PROfirst Calculatie een offerte worden gemaakt, waarbij alle bewerkingen, aantallen en materiaaltype automatisch worden overgenomen. Bestelt de klant, dan zijn de kantprogramma’s al klaar en hoeven enkel de nestings nog maar gemaakt te worden om te snijden. Dat kan ook weer met 1 druk op de knop in het PROfirst CADCAM gedeelte. Hierbij worden automatisch meerdere orders van verschillende klanten gecombineerd als de programmeur dat wil. Dit zorgt niet alleen voor een optimaal, foutloos kantproces, maar geeft enorm veel rust in de productie en werkvoorbereiding.

  

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij komen graag bij u langs!