Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn adopteert ter ere van haar 100-jarig jubileum
de flamingo’s in Diergaarde Blijdorp

 

Het jaar 2019 staat voor familiebedrijf Widenhorn B.V. in het teken van het 100 jarig bestaan. Tal van evenementen worden georganiseerd om dit unicum te vieren. Er wordt ook hard gewerkt aan een groot jubileumboek, waarin de gehele geschiedenis aan bod komt, zelfs van ver voor 1919. In de zoektocht naar een leuk sociale sponsormogelijkheid kwam Widenhorn uit bij een ander Rotterdams icoon; Diergaarde Blijdorp. “Het idee kwam eigenlijk een jaar geleden op door een nieuwe klant waar we PROfirst, een van onze hoogwaardige softwareoplossingen, aan het implementeren waren,” legt Anco Euser, eigenaar van Widenhorn uit. “Die zijn niet alleen actief in de toelevering en paardenboxen, maar hadden inmiddels al meerdere binnen verblijven voor de Diergaarde gemaakt. In tegenstelling tot mijn voorgangers opa Cor en vader Bert die veel tijd besteedden aan politiek naast de leiding van het bedrijf, gaat mijn interesse meer uit naar dierenwelzijn en dierentuinen. Zo hebben we met het bedrijf afgelopen jaren meerdere stichtingen ondersteund voor hulp aan voornamelijk zwerfhonden en sterilisatie projecten. Ik dacht hoe leuk zou het zijn om een diersoort te adopteren dat er in 1919 ook al was en net als ons bedrijf alle stormen van de tijd en veranderingen in de Diergaarde heeft doorstaan.”

 

 


Erik Zevenbergen en Anco Euser bij de Flamingo's

 

Gezamenlijk werd gezocht naar een diersoort die hiervoor in aanmerking kwam en dat werden uiteindelijk de Europese flamingo’s. “De flamingo’s zijn een echte Eyecatcher bij de oude hoofdingang”, vertelt Erik Zevenbergen directeur van Diergaarde Blijdorp tijdens het ondertekenen van het contract. Doordat de subsidie voor de Diergaarde enorm is teruggebracht is de Diergaarde steeds meer afhankelijk van dit soort adoptanten en sponsors naast de entreegelden. Voor ieder Rotterdams bedrijf met hart voor dieren en dierbehoud biedt dit een mooie gelegenheid om de Diergaarde te helpen.

 

De flamingo’s passen om vele redenen heel goed bij Widenhorn. De vogels danken hun mooie roze kleur aan hun voedsel, zonder die kleur zou het er heel gek uitzien. De kleur kan je vergelijken met de ‘Ziel’ in een Familiebedrijf. Zonder deze ziel is alle kleur uit het bedrijf. Iets wat ook als rode draad in het Jubileumboek mooi naar voren komt. Daarnaast heeft de flamingo een kenmerkende eigenschap en dat is dat ze op 1 poot staan ik het water. Dat doen ze om hun lichaamstemperatuur goed te reguleren en wisselen daardoor vaak van poot. De goede balans die daarvoor nodig is, is ook zeker iets wat in een bedrijf van groot belang is om 100 jaar lang te kunnen bestaan. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan de balans tussen investeren om mee te gaan met de tijd en sparen voor slechtere tijden. In 100 jaar kent een bedrijf veel ups en downs, of zoals we in ons boek noemen ontwrichtingen, deze kunnen alleen overwonnen door een goede balans en uiteraard door een enorm doorzettingsvermogen van alle generaties.

Open huis Widenhorn
Op zaterdag 21 september zal er een Open Huis zijn ter ere van het 100-jarig bestaan van Widenhorn, waarbij ook het vernieuwde bedrijfsmuseum te bezoeken zal zijn. In ieder die daar belangstelling in heeft, kan de website in de gaten houden om op deze dag Widenhorn te bezoeken. Dan is het tevens het Jubileum boek gereed en wordt deze gepresenteerd.