Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn viert honderdjarig jubileum met Open Huis &
unieke bedrijfsbiografie

 

Op 19 september a.s. is het honderd jaar geleden dat Albert Widenhorn aan de Leuvehaven in Rotterdam begon met het verkopen van Wolverine Motors en niet veel later gereedschappen & machines. In deze honderd jaar hebben vier generaties aan het roer gestaan, die het uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt dat Widenhorn tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat en succesvol is. In deze lange historie is het bedrijf en zijn de producten telkens aangepast aan de tijd en aan de nieuwe generatie.

 

Dit jubileum wordt op zaterdag 21 september gevierd met een Open Huis in het Widenhorn bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Rhoon. Alle klanten, oud-medewerkers, relaties, leveranciers en andere geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij Widenhorn en proosten, met hun eigen unieke glas gemaakt op een van onze lasersystemen, op deze zakelijke verjaardag. Onderaan deze pagina, kunt u zich gelijk aanmelden, zodat we verzekerd zijn van voldoende hapjes en drankjes.

 

 


 

Tijdens het Open Huis is het Widenhorn Museum opengesteld, waar de historie van de zaak te zien is in voorwerpen en beeldmateriaal. Daarnaast is gedurende de zomerperiode hard gewerkt aan een compleet nieuw archief, waar alle fotoboeken en catalogi te zien zijn. De hal van Widenhorn is veranderd in de gereedschapswinkel van opa Cornelis Euser met machines en gereedschappen van net na de oorlog tot nu. Ook zijn de huidige machines en softwareoplossingen live in actie te zien.

Over de geschiedenis van de zaak Widenhorn verschijnt een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina’s waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Deze bedrijfsbiografie zal tijdens het Open Huis worden gepresenteerd. Tijdens deze dag zal het Jubileumboek ook tegen gereduceerd tarief worden aangeboden.

 


 


Jubileumboek ‘op zoek naar de ziel van de zaak’

Het boek is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden is begonnen te schrijven. De ontdekking van het ‘familiearchief’ met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen, geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van de zaak Widenhorn.


Het is ook een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak. De ziel die het voortbestaan van Widenhorn heeft bepaald, door het overwinnen van negen ontwrichtingen in de loop van die honderd jaar. We hebben woord gehouden: de zoektocht is voltooid, het karakter van de zaak is blootgelegd en de resultaten zijn nu geboekstaafd tegen de achtergrond van de geschiedkundige context.

 

Het succes van de zaak is dat de ontwrichtingen stuk voor stuk zijn overwonnen en dat zo het honderdjarig bestaan in 2019 kan worden gevierd.

 

Het boek geeft een openhartige inkijk, in onder meer organisatie, financiën, familiale verhoudingen, emoties rond de verschillende overdrachten, karakter van het bedrijf en de vier generaties ondernemer van de zaak Widenhorn. Van mechanische gereedschappen naar nieuwe technologieën.

 

De thema’s die aan bod komen, zijn o.a.: historisch onderzoek, genealogie, techniek en technologie, technische handelsonderneming, maatschappelijk verantwoord ondernemen, ondernemen en lokale politiek, technisch- en beroepsonderwijs, Rotterdam, Tweede Wereldoorlog, geopolitiek. Het boek is rijk geïllustreerd met veelal eigen historisch materiaal.

 

Als u ons open huis wilt bezoeken, dan kunt u via onderstaand formulier uw komst aanmelden! Daarna sturen we u vlak voor deze dag informatie toe over de bereikbaarheid en het parkeren.

 

Wij kijken uit naar uw komst!

 

 

Bestelformulier

 

Door middel van onderstaand bestelformulier kunt u het unieke Jubileumboek van ruim 368 pagina's met meer dan 700 foto's bestellen. Na bestelling ontvangt u van ons de betaalinstructie. Als u het boek wilt komen halen in ons Bedrijfsmuseum krijgt u tevens een persoonlijke rondleiding. Dan kunt u contant betalen. U kunt hiervoor kiezen uit de verschillende data dat ons museum is geopend.