Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Honderdjarig familiebedrijf Widenhorn benoemd tot hofleverancier

 

Familiebedrijf Widenhorn, opgericht in 1919 en sinds 1995 gevestigd in Rhoon, is onderscheiden met het predicaat Hofleverancier! Op 19 september was het precies honderd jaar geleden dat Albert Widenhorn zijn bedrijf begon aan de Leuvehaven in Rotterdam. In honderd jaar is enorm veel gebeurd en is het bedrijf met zijn tijd meegegaan. Over de rijke historie is een bedrijfsbiografie verschenen van maar liefst 368 pagina’s rijkelijk gevuld met meer dan 700 foto’s die zelfs teruggaan tot eind 19de eeuw! In deze historie zijn maar liefst 9 ontwrichtingen overwonnen, waaronder het bombardement van Rotterdam en de Arbeitseinsatz van niet alleen de directeur, maar ook het gehele personeel.


Inmiddels is Widenhorn een hightech bedrijf met meer dan 600 plaatverwerkende klanten in de Benelux en enkele daarbuiten, met enkele bekende namen als Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, NATO C3 Agency, Shell en Koninklijke Bammens. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd als leverancier en partner van Plaatverwerkende bedrijven met een breed scala producten. Van hoogwaardige software, onderdelen, optieken en gereedschappen tot laser- en filtersystemen.

 

 

 


Vrijdagmorgen werd het Wapenschild door Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit onthuld in bijzijn van Burgemeester van Albrandswaard Jolanda Witte op de zaak in Rhoon! “Slechts een kleine 500 bedrijven hebben dit predicaat, dus dat is een select gezelschap. En het is absoluut geen automatisme dat een bedrijf Hofleverancier wordt bij haar 100 jarig bestaan” legt Jaap Smit uit aan RTL Albrandswaard tijdens zijn bezoek aan Widenhorn. Anco Euser die het bedrijf Widenhorn sinds 2007 in bezit heeft is vierde generatie van het familiebedrijf verteld hoe trots hij is. “Enorm vereerd zijn we met deze onderscheiding, een absolute ‘kroon’ op het harde werk van alle generaties van ons familiebedrijf!”

 

 

 

 


Dat Widenhorn zou worden benoemd tot hofleverancier, werd donderdagavond al bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in het Oceanium in Diergaarde Blijdorp. Hier vierde Widenhorn het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf in aanwezigheid van ruim honderd familieleden en relaties. Deze bijzondere Jubileumavond werd voorgezeten door Donatello Piras.

 

 

 


Met zwemmende haaien en schildpadden op de achtergrond werd hier ook het boek over de geschiedenis van het bedrijf gepresenteerd. Het is een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina’s met dan 700 foto’s geworden, waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Het is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden is begonnen te schrijven.

 

 

 


De ontdekking van het ‘familiearchief’ met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen, geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van de zaak Widenhorn. Het is ook een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak. De ziel die het voortbestaan van Widenhorn heeft bepaald, door het overwinnen van negen ontwrichtingen in de loop van honderd jaar. Het succes van de zaak is dat de ontwrichtingen stuk voor stuk zijn overwonnen, waardoor nu het honderdjarig bestaan kan worden gevierd. Vader en zoon Euser presenteerden het boek samen. “Het laat uitstekend zien wie en wat we zijn”, aldus vader Bert Euser: “We zijn volhouders en voortduwers, die geregeld weten te vernieuwen. Zo wordt je als bedrijf 100 jaar oud.” Het eerste exemplaar werd vervolgens uitgereikt aan Gré Euser, vrouw van Gerrit die broer was van tweede generatie Cor Euser.

 

 

 


Widenhorn biedt zoals gezegd een compleet aanbod producten en diensten (CADCAM, DNC, calculatie, automatisch nesten, laserlenzen, snijonderdelen, lasermachines en gereedschappen) voor ieder plaatbewerkingsbedrijf. Hiermee worden meer dan 600 klanten in de plaatbewerkende industrie bediend. Drie van deze klanten kropen achter de microfoon in het Oceanium om iets over hun relatie met Widenhorn te zeggen.


 

Martin van de Klundert van Van de Klundert Plaatwerk en Constructie: “Widenhorn heeft ons nog nooit in de steek gelaten.” Bas Janssen van de MakAIRsJop, een Makerspace voor en door Defensie-personeel: “Als klant voel je je deel van de familie. Als je belt is er altijd wel een antwoord.” Auke Sjoerd Tolsma van Polder Staal Producties: “Anco Euser is een bevlogen ondernemer met veel kennis van plaatbewerking. Als je tegen een probleem aanloopt legt hij graag uit wat je moet doen om het op te lossen.” Tolsma had ook nog een tip voor Widenhorn om de volgende 100 jaar te halen: “Blijf meedenken in de specifieke oplossingen die plaatwerkondernemers zoeken.”

 

Het unieke Jubileumboek is te koop voor € 50,00 bij Widenhorn in het bedrijfsmuseum in Rhoon of via onderstaand formulier. Het bedrijfsmuseum is op afspraak te bezoeken.

 


 

 

Bestelformulier

 

Door middel van onderstaand bestelformulier kunt u het unieke Jubileumboek van ruim 368 pagina's met meer dan 700 foto's bestellen. Na bestelling ontvangt u van ons de betaalinstructie. Als u het boek wilt komen halen in ons Bedrijfsmuseum krijgt u tevens een persoonlijke rondleiding. Dan kunt u contant betalen. U kunt hiervoor kiezen uit de verschillende data dat ons museum is geopend.