Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Fouten en dubbele werkzaamheden uitsluiten & meer inzicht en efficiëntie in productie

 

Het blijft nog steeds erg druk bij productiebedrijven. Dat zie je ook terug in het aantal nieuwe machines die in gebruik worden genomen. De gehele zomer is Widenhorn druk bezig geweest met het implementeren van software voor nieuwe machines bij bestaande en nieuwe klanten. En dat in een periode die normaliter wat rustiger is. De werkdruk neemt toe in de werkplaats én in de werkvoorbereiding, daarbij is het ook lastig goed gekwalificeerd personeel te vinden. Steeds belangrijker wordt het dan om fouten en dubbele werkzaamheden te voorkomen. Dit kan bereikt worden met goede, betrouwbare machineonafhankelijke software, welke geïntegreerd wordt met elkaar.

 

Integratie en directe koppelingen steeds belangrijker
Vaak worden werkzaamheden nog steeds handmatig en vaak ook dubbel uitgevoerd. Bijvoorbeeld een offerte maken. Dit kan heel snel en efficiënt gedaan worden met het PROfirst Calculatie- en Offertesysteem, waarbij alle bewerkingen in no-time kunnen worden gecalculeerd en in een mooie layout naar de klant kunnen worden gestuurd. Dan is het natuurlijk zonde om al deze informatie niet automatisch te gebruiken voor het ERP systeem. Widenhorn verzorgt deze koppelingen of integraties met veel ERP systemen, maar ook boekhoudpakketten. Dit voorkomt tevens fouten in het productieproces. Ook informatie uit het nestingsgedeelte kan direct worden teruggekoppeld naar het ERP systeem, zodat duidelijk is welke producten zijn gesneden, uit welke plaat en wat de productietijd was.

 

 Productieplanning en tijdregistratie
Met de PROfirst Jobvision module is er de mogelijkheid voor productieplanning en machinetijdregistratie. Direct is er inzicht of een order gemaakt kan worden binnen de gestelde levertijd. Op kantoor kan real-time gezien worden welke nestings worden gesneden op welke machine en hoe lang deze nog duurt. In de nieuwste release kan deze data ook direct naar het ERP systeem worden teruggekoppeld.

 

 

 


Widenhorn met 3D STEP module opnieuw in de MKB Innovatie Top 100
Widenhorn heeft na 2016 dit jaar opnieuw een plekje in de MKB Innovatie Top 100 gekregen, dit keer met de PROfirst 3D Step module. Widenhorn is hiermee op plek 89 terecht gekomen. Iets waar we heel trots op zijn. Het grote verschil met traditionele 3D-pakketten is dat PROfirst 3D STEP niet op engineering, maar productie is gericht, heel gebruiksvriendelijk is en betaalbaar. Naast tijdsbesparing levert dit uiteindelijk ook een betere materiaalbenutting op. Ook sluit het programma fouten uit, waardoor niet onnodig producten opnieuw gemaakt hoeven te worden tegen extra kosten. De software maakt gebruik van belangrijke, klant specifieke instellingen, zoals materiaaltypen, matrijzen voor de kantbank en k-factoren. Vervolgens genereert de software automatisch de juiste uitslagen op basis van de 3D bestanden. Het programma past de radius automatisch aan het beschikbare gereedschap aan, zodat de uitslag direct goed is. Met deze module kunnen automatische enkele delen, maar ook samenstellingen automatisch worden verwerkt. Alle gegevens worden in de tekening gezet en automatisch meegenomen als ze bijvoorbeeld nodig zijn voor een offerte. PROfirst herkent uit het 3D model automatisch processen als kanten, boren, tappen en verzinken. Deze module is zowel stand-alone als in combinatie met CADCAM of Calculatie van PROfirst aan te schaffen. Door de innovatieve manier van 3D bestanden verwerken, kan ieder bedrijf direct besparen. Na aanschaf is de module binnen enkele uren inzetbaar. De werkvoorbereidingstijd wordt in veel gevallen met 80% verkort! Dat levert regelmatig een terugverdientijd op van enkele dagen tot weken.

 

 

 

 

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatbewerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.