Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn toont al sinds 1951 Innovaties voor Plaatbewerking
op de TechniShow


65 jaar geleden vond de eerste TechniShow plaats in de Ahoy Rotterdam. In een tijd dat internet niet bestond en magazines niet in groot aantal aanwezig was als nu, was dit de belangrijkste ontmoetingsplaats van leveranciers en metaalverwerkende bedrijven. De beurs duurde in 1951 daarom maar liefst anderhalve week. Deze editie was Widenhorn in haar ‘thuishaven’ Rotterdam natuurlijk aanwezig. De stand stond in het teken van goede gereedschappen voor de metaalbewerking. Niet voor niets was de slogan destijds ‘Alleen het beste’! De producten die in die tijd door Widenhorn werden geleverd stonden garant voor de beste kwaliteit. Tijdens deze eerste editie werden ook de populaire Widenhorn’s Wegwijzers gelanceerd. Deze handige tabellen zouden nog lang bij machines liggen. Cor Euser, opa van de huidige eigenaar, was in die tijd de drijvende kracht achter het bedrijf en de uitstraling van de stand. Zijn eerste TechniShow Dienstkaart, maar ook die van de opvolgende jaren, is altijd nog bewaard gebleven en te zien in het speciale TechniShow deel in het Widenhorn Museum in het bedrijfspand in Rhoon.

 

 

 

 

In alle edities die volgden, inmiddels verplaatst naar de Jaarbeurs Utrecht, is Widenhorn als bedrijf aanwezig geweest. Tot de tachtiger jaren was dit met de innovaties op het gebied van gereedschappen en machines voor metaalbewerking. De Plaatbewerking was hierbij altijd een belangrijke afzetmarkt, met verkoop van plaatscharen, zetbanken, plaatwalsen, pons- en felsmachines. Vanaf de editie van 1984 groeide het bedrijf uit tot een totaalleverancier met software en gereedschappen. Hierbij werd de automatiseringstak opgericht door Bert Euser, zoon van Cor en vader van de huidige eigenaar. In 1986 was Widenhorn een van de eerste die op de TechniShow een universeel CADCAM systeem voor plaatbewerking lanceerde, JETCAM Expert. Tot op de dag van vandaag is dit systeem een van de belangrijke pijlers van Widenhorn. De eerste Nederlandse klant uit die tijd gebruikt JETCAM nog steeds voor de optimalisatie van haar plaatbewerkingsmachines, dus al bijna 30 jaar. Dat zegt iets over de vooruitstrevende producten, maar ook over de service. Onderstaand treft u een video met de historie van Widenhorn op de TechniShow van 1951 - 2016.

 

 

 

Totaalleverancier voor efficiënte Plaatbewerking

Widenhorn heeft zich de laatste jaren verder gespecialiseerd als leverancier van plaatverwerkende bedrijven. Na bijna 20 jaar geen gereedschap te hebben verkocht is de cirkel inmiddels weer rond. Zowel de bedrijfsnaam, maar ook de producten zijn weer als in de begin jaren. Naast de innovatieve softwareoplossingen, worden ook duurzame gereedschappen, laserlenzen en onderdelen geleverd. Dit maakt van Widenhorn een unieke onafhankelijke totaalleverancier met een combinatie van software, service, scholing, verbruiksonderdelen, gereedschappen en lasermachines. Het volledige programma is op de TechniShow te zien op de stand van Widenhorn.