Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Extern programmeren van zaagmachines en machinestilstand reduceren met de Widenhorn LogiBARRE zaagconverter


Veel metaalbedrijven beschikken over zaagmachines, waarvan de meer geavanceerde machines met een CNC-besturing zijn uitgerust. De programma's voor deze zaagmachines worden vaak nog op de machine zelf gemaakt. Om ook meer uit deze machines en het te zagen materiaal te halen heeft Widenhorn een zaagconverter ontwikkeld. Deze zaagconverter maakt het mogelijk om de zaagmachines off-line te programmeren en is een uitbreiding op LogiBARRE. Deze innovatieve software, welke is ontwikkeld door Widenhorn, heeft een nominatie gekregen voor de TechniShow Innovatie Awards. Een mooie waardering voor deze gebruiksvriendelijke, maar krachtige softwareoplossing.

 

LogiBARRE is een gebruiksvriendelijk, nederlandstalig nestingsprogramma voor het optimaliseren van producten die gezaagd moeten worden. Dit kan voor alle type profielen, buizen en balken. LogiBARRE wordt gebruikt in de werkvoorbereiding, maar wordt ook ingezet om een snelle calculatie van benodigd profielmateriaal te maken of te berekenen welke afmetingen ingekocht moeten worden. LogiBARRE kan namelijk exact de juiste lengtes berekenen met het minste afvalpercentage voor een grote opdracht. Het systeem beschikt over een materialendatabase waar eventueel de gehele voorraad profielen bijgehouden kan worden en ook reststukken automatisch opgeslagen kunnen worden om te hergebruiken.

 

 

Doordat LogiBARRE direct orderlijsten vanuit ERP in XLS, TXT of CSV inleest, kan enorm veel tijd worden bespaard met de optimalisatie van het materiaal. Na de automatische nesting van alle producten in de verschillende profielen word een productielijst gegenereerd, waarna de machineoperator alsnog handmatig alles moet instellen aan de machine. Widenhorn heeft hier de zaagconverter voor ontwikkeld. Met deze uitbreiding op LogiBARRE worden de gemaakte profielnestings omgezet naar een NC-code voor de gewenste machine. Daarbij kunnen machine-afhankelijke instellingen, zoals zaagsnelheid direct worden ingegeven. Op deze manier kan iedere CNC-gestuurde zaagmachine door de werkvoorbereiding worden geprogrammeerd en wordt machinestilstand beperkt. Bekijk de onderstaande video met de zaagconverter.

 

 

Wilbers-Werkstätten GmbH verdient innovatieve Widenhorn Zaagconverter in no-time terug

Christian heeft LogiBARRE zelf via een demoversie getest en was direct overtuigd, waarna het programma in combinatie met de innovatieve Widenhorn Zaagconverter werd aangeschaft. Direct kon de software ingezet worden voor het maken van optimale zaagindelingen. “Het programma is zo gebruiksvriendelijk dat het direct te gebruiken is, zonder enige cursus of langdurige implementatie. Vervolgens heeft Widenhorn bij ons op locatie alle CNC machinegegevens opgenomen voor de Zaagconverter, omdat de machineleverancier dit niet beschikbaar had.” Nadat alle machinespecifieke functies, zoals spanentransport, voedingen en koelmiddel waren toegevoegd en de postprocessor voor de MEBA CNC zaagmachine was gemaakt, kon ook de machine offline geprogrammeerd worden. Nadat alles vervolgens snel via internet was geïmplementeerd kon Christian direct veel tijd besparen. “In plaats van anderhalve dag werkvoorbereiding voor een project, ben ik nu minder dan een halve dag bezig en dan gebruik ik nog niet eens de CSV import module. Het programma kiest de beste afmeting van de beschikbare profielen en genereert duidelijke en overzichtelijke zaaglijsten. Als we vervolgens complexe zaagstukken hebben, kan ik met één druk op de knop alle CNC-codes maken, zodat de zager niet meer aan de machine hoeft te programmeren.” Door de besparingen die direct werden gerealiseerd op werkvoorbereidingstijd, programmeertijd en materiaal in combinatie met de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, heeft het programma zich heel snel terugverdiend. Dit wordt ook bevestigd door Herbert. “We zijn altijd op zoek naar meer efficiency binnen ons bedrijf en toen Christian met het voorstel voor dit programma kwam, hoefde ik niet lang na te denken. De investering in tijd en geld is niet groot en het programma heeft zich inmiddels bewezen. We hebben dit in no-time terugverdiend!”

 

 

Neem contact met ons op om te kijken hoe LogiBARRE u kan helpen met uw optimalisatie van uw zaagmachines, inkoop en werkvoorbereiding. Telefonisch op nummer +31(0)10-8209550 of via ons aanvraagformulier.