Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn van gereedschap naar softwareoplossing voor Maritime Industry


Mei 2015 - De maritieme maakindustrie is in Nederland sinds oudsher een sterke industrie. Voor veel toeleveringsbedrijven en snijbedrijven is dit dan ook een belangrijke markt. De levertijden worden korter en de kwaliteit en materiaalbenutting steeds belangrijker. Daarbij is ook de kwaliteitscontrole en registratie van groot belang. Software kan hier het verschil maken, het werk vergemakkelijken en de kwaliteit verhogen.

 

Widenhorn heeft sinds haar oprichting in 1919 altijd een sterke focus gehad op de Maritieme Industrie. In de eerste 65 jaar van haar bestaan als gereedschap leverancier. Mede door de vestiging in de Rotterdamse haven was de Maritieme sector een belangrijke klantengroep. Doordat Widenhorn als een van de weinige zelfs tot de jaren 80 een fietsjongen had om de gereedschappen rond te brengen, wisten veel bedrijven uit de haven het bedrijf te vinden. Deze bakfiets is inmiddels overigens te vinden in het Rotterdams museum (http://museumrotterdam.nl/collectie/item/30381-A-C).

 

De laatste 25 jaar is de Maritieme sector nog steeds een belangrijke doelgroep, maar wel op een compleet ander vlak. De gereedschappen hebben in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw plaats gemaakt voor softwareoplossingen. De voornaamste software die geleverd wordt aan deze bedrijven zijn het PROfirst nestings- en snijpakket en de LogiTRACE ontvouwsoftware.

 

PROfirst optimale CADCAM & Nesting
PROfirst biedt een totaaloplossing van tekenen, nesten, en optimaliseren voor alle type snijmachines. De Powernesting technologie zorgt ervoor dat bedrijven het maximale uit hun materiaal halen met minimale mankracht. De complete database zorgt ervoor dat alles inzichtelijk is, zoals de materiaalvoorraad, restplatenvoorraad, orders, de benodigde certificeringen en certificaten die aan platen gelinkt zijn. Alles is op ieder moment terug te vinden met één druk op de knop.

 

 

PROfirst beschikt over speciale modulen voor het bevel snijden en inktjet markeren. Steeds meer machines worden hiermee uitgerust. Vooral in de scheepsbouw is het inktjet markeren een belangrijke functionaliteit. PROfirst heeft innovatieve mogelijkheden, zodat tekeningen uit CAD systemen geen aanpassingen meer behoeven. Alle informatie wordt door PROfirst simpelweg meegenomen. Voor veel constructiebedrijven is PROfirst ideaal, vanwege de automatische inlees mogelijkheden van DSTV bestanden. Alle versies van DSTV bestanden kunnen direct geopend worden door PROfirst. Uniek is de functionaliteit van PROfirst om alle gegevens over te nemen, zoals Materiaal, Type, Dikte, Projectnummer, etc. Daarnaast kan PROfirst ook boorstraten aansturen op basis van DSTV bestanden. 

 

LogiTRACE uitslagen voor verloopstukken
LogiTRACE is ontvouwsoftware voor engineering, ventilatiekanalen, machinebouw en standaard plaatwerk. Kenmerkend is de gebruiksvriendelijkheid en de vele standaard vormen, waardoor er zeer snel een uitslag te maken is, die automatisch in DXF wordt uitgegeven. In de Maritieme sector worden ongemerkt veel uitslagen gemaakt. Zeker als het gaat om dikkere materialen is het lastig om direct een correcte uitslag te krijgen, maar wel belangrijk vanwege de materiaalkosten. Voorbeeld is een zuigmond van meer dan 15mm dikte voor de baggerindustrie. Met de speciale LogiTRACE Expert module kan deze vorm eenvoudig worden gemaakt en in de gewenste delen worden uitgeslagen. Eventueel in combinatie met PROfirst kunnen de uitslagen direct genest worden om optimaal te produceren op iedere snijmachine.

 

 

Neem contact met ons op om te kijken hoe onze oplossingen u kunnen helpen met uw calculaties, werkvoorbereiding en machineoptimalisatie. Telefonisch op nummer +31(0)10-8209550 of via ons aanvraagformulier.