Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn lanceert dealerschap van Universal Laser Systems tijdens de TIV Hardenberg


Augustus 2015 - Widenhorn zal dit jaar voor de 14de keer deelnemen aan de Technische Industriële Vakbeurs, maar voor het eerst als specialist voor Plaatbewerking. Tijdens de TIV Hardenberg zal Widenhorn op stand 514, naast de innovaties in de softwareoplossingen, laserlenzen, onderdelen en gereedschappen, een nieuw product lanceren; de lasermachines van Universal Laser Systems.

 

“We hadden eigenlijk het idee om de TIV dit jaar over te slaan,” vertelt Anco Euser directeur van Widenhorn. “We zijn binnen ons bedrijf met veel ontwikkelingen bezig van onze software en die sluiten toch wat beter aan bij de METAVAK. Maar doordat wij een nieuw product hebben verkregen en er een speciale METAVAK hal aanwezig is op de beurs, hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt om dit jaar toch weer deel te nemen. De beurs blijft een mooie ontmoetingsplek voor onze bestaande klanten in de regio en nu gebruiken we de beurs ook specifiek om ons nieuwe product te lanceren.”

 

Widenhorn is sinds de specialisatie op het gebied van Plaatbewerking, een totaalleverancier voor plaatverwerkende bedrijven met een unieke productencombinatie van innovatieve software, vooruitstrevende service, eigen ontwikkelingen, duurzame onderdelen en gereedschappen. “Wij kijken regelmatig of er bij onze klanten vraag is, waar wij nu niet aan kunnen voldoen of dat er toonaangevende producten zijn die van meerwaarde kunnen zijn,” vervolgt Anco Euser. “Regelmatig worden wij ook benaderd door producenten vanuit werkelijk over ter wereld. Als bedrijf hebben wij niet het doel om maar zoveel mogelijk verschillende zaken te leveren. Het moet een echte toegevoegde waarde zijn en wij moeten dit ook optimaal kunnen ondersteunen. Daarbij is de reputatie van het product en de producent van groot belang. Wij willen eigenlijk alleen maar marktleidende producten leveren. Dat is Universal Laser Systems zeker.”

 

 

Begin dit jaar werd Widenhorn benaderd door een van de Business Development Managers van Universal Laser Systems. Universal zoekt nieuwe afzetgebieden en markten waarin de lasersystemen, welke een steeds hoger kwaliteitsniveau hebben, goed passen. Mike Flanary, Vice President Global Business Development bij Universal Laser Systems, Inc. geeft aan waarom Universal juist Widenhorn benaderd heeft voor het dealerschap. “Ik had het gevoel dat Widenhorn snel en succesvol een nieuw product in de markt kan zetten en dat er een goede kennis is van lasers. Dit maakt de leercurve kort. Mijn gevoel werd op locatie in Rhoon bevestigd, waarbij direct duidelijk was wat de mogelijkheden waren. De focus op plaatbewerking en materiaal processing, de historie vanaf 1919, het enthousiaste team en de grote variërende klantenbase, gaven niet alleen mij persoonlijk, maar ook Universal de doorslag. Daarnaast hebben wij een revolutionair nieuw lasersysteem, de XLS. Widenhorn zal hiervoor ook makkelijker nieuwe markten kunnen vinden.”

 

De lasersystemen worden wereldwijd toegepast in vele uiteenlopende industrieën, waarvan de metaalindustrie maar een onderdeel is. Metalen worden als enige materiaal in de machines niet gesneden, maar wel met hele hoge kwaliteit gemarkeerd en gegraveerd. “De techniek sluit prima aan bij onze klanten en doelgroepen. Maar hierdoor krijgen wij ook vele nieuwe doelgroepen, waarvoor onze huidige softwareoplossingen ook interessant zijn,” legt Anco uit. “Onze huidige software wordt niet alleen in de metaalindustrie gebruikt, maar wij hebben ook klanten in de kunststof-, isolatie-, textiel- en houtindustrie. Daarnaast zijn de lasermachines ideaal voor research en development.” Door de uitbreiding van de producten binnen Widenhorn, zal op korte termijn ook het team worden uitgebreid, zodat de service voor alle producten op een hoog niveau blijft.

 

 

Tijdens de TIV zal Widenhorn op stand 514 samen met Universal Laser Systems aanwezig zijn met een VLS model voor live demonstraties. Dit hoogwaardige instapmodel beschikt over een laserbron van 50W laserbron, een geïntegreerd afzuig-filtersysteem en heeft diverse opties, zoals een roterende as. Met dit model kunnen vele materialen worden gesneden, zoals kunststof, rubber, hout, papier, karton, leer en katoen. De lasersystemen kunnen materialen snijden, maar ook graveren en markeren. Met de speciale 1 Touch Laser Photo software, kunnen zelfs foto’s eenvoudig gelasermarkeerd worden. Daarbij kunnen filters aangebracht worden om contrasten duidelijk aan te geven.

 

De lasersystemen zijn in vele standaardmodellen verkrijgbaar en zijn uit te breiden met verschillende laserbronnen en opties, zodat voor iedere vraag een passende oplossing is. Zo zijn er Professionele en Industriële platforms waarbij het mogelijk is Dual Laser Technologie toe te passen. Ook is er een speciale Lasermachine uitgerust voor het optimaal graveren en markeren van metalen. Naast de CO2 bronnen zijn er ook machines beschikbaar met fiberbronnen. Op de stand van Widenhorn kunt u zich laten informeren over alle mogelijkheden en een idee krijgen van de snelheid, nauwkeurigheid, materialen en voorbeelden uit de praktijk.

 

Bezoek onze stand 514 & Vraag hier alvast uw E-tickets aan >>>

 

 

Onderstaand vindt u onze standlocatie