Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Elfde editie van METAVAK Gorinchem, de succesvolste voor Widenhorn


November 2015 - Widenhorn is sinds het begin van de METAVAK Gorinchem in 2004 altijd aanwezig geweest. Deze regionale najaarsbeurs is voor Widenhorn een belangrijk platform voor de lancering van nieuwe versies. Geen editie was zo succesvol als deze elfde. Op de beurs werden meerdere nieuwe klanten verwelkomd, voor zowel software, lasersnijonderdelen als gereedschappen.

 

  
Dit jaar stond de stand van Widenhorn in het teken van vele nieuwe ontwikkelingen en releases op vele vlakken. PROfirst V9 werd gelanceerd in de Benelux en daar waren zelfs klanten uit het noorden van het land naar Gorinchem voor afgereisd. De vele verbeteringen en de Ultranesting Technologie werden heel goed ontvangen. Op 19 november jl. is er een gebruikersdag geweest bij Widenhorn in Rhoon, waar gebruikers alle nieuwe functionaliteiten hebben bekeken. De LogiBARRE Zaagconverter was ook een veel gedemonstreerd product. Veel bedrijven beginnen de mogelijkheden te ontdekken om ook zaagmachines eenvoudig te optimaliseren en te programmeren.

 

Lancering dealerschap Parma Stamp Kantgereedschappen
De METAVAK is ook een ideaal platform voor het lanceren van nieuwe producten in de markt. Kort voor de beurs heeft Widenhorn het dealerschap verkregen van de Italiaanse fabrikant Parma Stamp. Al ruim 40 jaar worden kantgereedschappen door het bedrijf met hoge nauwkeurigheid en kwaliteit ontwikkeld en gefabriceerd. In 2015 is een nieuwe fabriek in Parma in gebruik genomen, door de alsmaar toenemende vraag. “We waren al langer op zoek naar een betrouwbare en hoogwaardige partner op het gebied van kantgereedschappen,” ligt Anco Euser, directeur van Widenhorn, toe. “We kregen steeds vaker de vraag van onze klanten voor zowel standaard als maatwerk kantgereedschap. Via een gezamenlijke Duitse relatie zijn we in contact gekomen en was de samenwerking heel snel een feit, en net rondgekomen voor de METAVAK.” Parma Stamp was al langer op zoek naar een goede partner in Nederland zo vertelt Laura Marchionneschi, Sales Manager van het bedrijf. “Nederland is voor ons een belangrijke markt waar wij nog geen goede partner hadden. Door de lange historie van Widenhorn, het enthousiaste team gekwalificeerde mensen en de goede naam in de markt, zijn wij ervan overtuigd dat onze samenwerking een succes zal worden. En dat gevoel werd ook direct bevestigd.” Op de stand waren vele kantgereedschappen te zien en dit resulteerde tijdens de beurs niet alleen in veel geïnteresseerden, maar ook direct in een opdracht van een set Parma Kantgereedschappen.


Mike Hendriksen nieuw gezicht in het Widenhorn Team
Widenhorn kent tot dusver een uitstekend jaar gekend niet alleen in omzet, maar ook in het verkrijgen van nieuwe topproducten. Doordat ook de softwareontwikkelingen zowel vanuit de leveranciers, maar zeker ook binnen Widenhorn snel gaan, was de noodzaak er al binnen een jaar na de specialisatie van Widenhorn voor Plaatbewerking, om het team uit te breiden. Het aantal klanten blijft sterk groeien en vanuit Widenhorn is de wens nog meer contact met de klanten te hebben, zodat ze het optimale uit de producten en diensten blijven halen. Deze zoektocht heeft inmiddels een nieuwe enthousiaste collega opgeleverd, Mike Hendriksen, die eind september is gestart bij Widenhorn. Mike is al ruim 10 jaar actief in verschillende technische commerciële functies, waarbij het zwaartepunt altijd heeft gelegen op service. Bij zijn vorige werkgever kwam hij regelmatig op grote scheepswerven en daar vielen de grote snijmachines altijd al op. Een van zijn vrienden heeft een plaatwerk en constructiebedrijf, waar hij geregeld te vinden is. De plaatbewerkingsindustrie is hem dus geheel niet onbekend. "Mijn passie is om nieuwe technische dingen te leren en bedrijven hier goed over te adviseren en zodoende een langdurige relatie op te bouwen," vertelt Mike. "De innovatieve producten van Widenhorn gaven mij de doorslag om deze uitdagende functie aan te gaan", vertelt Mike. "Widenhorn is nog een echt familiebedrijf en dat zie je ook in de service die geleverd wordt en de manier waarop er gewerkt wordt met elkaar. Voor mij als commercieel technische man is het belangrijk dat je weet, dat je kunt vertrouwen op de service medewerkers, want die moeten alles toch optimaal uitvoeren uiteindelijk."

 


Volgend jaar weer
Op de METAVAK was Mike drie dagen lang op de stand van Widenhorn en de beurs heeft hem positief verrast. “Ik wilde zelf nog een rondje lopen over de beurs, om bij machineleveranciers de ontwikkelingen te bekijken, maar door de drukte bij ons op de stand is dat er gewoon niet van gekomen. Naast dat we direct nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen, hebben we veel te doen na de beurs. Volgend jaar zijn we zeker weer aanwezig.”

 

 

Widenhorn stand 121 staat bol van de plaatbewerking innovaties tijdens de METAVAK Gorinchem 2015


Oktober 2015 - Widenhorn is dit jaar weer als vanouds aanwezig op de METAVAK Gorinchem 2015. Deze regionale najaarsbeurs is voor Widenhorn een belangrijk platform voor de lancering van nieuwe versies. Dit jaar staat de stand 121 van Widenhorn in het teken van vele nieuwe ontwikkelingen en releases op vele vlakken. Bij veel bedrijven in de plaatbewerking neemt de drukte toe en efficiënte software, duurzame onderdelen en goede (maatwerk) gereedschappen kunnen helpen om meer te produceren met het huidige machinepark en meer producten uit hetzelfde materiaal te halen.

 

Op de stand van Widenhorn zijn alle takken vertegenwoordigd. Zo wordt voor snijmachines de nieuwste versie van PROfirst V9 gelanceerd, de unieke door Widenhorn ontwikkelde LogiBARRE zaagconverter voor de aansturing van zaagmachines en zijn er live demonstraties van de professionele VLS Universal Laser. Daarnaast kunnen bedrijven zich laten informeren over de duurzame laserlenzen en onderdelen voor snijmachines en over het optimaliseren van kantbanken met AutoPOL G2, ponsmachines met JETCAM V18 en knipscharen met LogiTOLE. Ook zijn er kantgereedschappen van onze italiaanse leverancier Parma Stamp, die inmiddels 40 jaar actief is als fabrikant van kantgereedschappen. De belangrijkste ontwikkelingen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

 

PROfirst V9 - CADCAM, Calculatie, Powernesting & Ultranesting

PROfirst en Widenhorn hebben dit jaar hard gewerkt en werken nog steeds hard aan de nieuwste release van PROfirst V9. Deze nieuwe versie beschikt over zeer veel nieuwe functionaliteiten, waaronder een verbeterde automatisch nestingtechnologieën, maar ook een compleet nieuwe nestingtechnologie, Ultranesting. De resultaten zijn werkelijk verbluffend en zullen tijdens de METAVAK worden gedemonstreerd. Daarnaast heeft Widenhorn een online calculatie module ontwikkeld, welke geïntegreerd werkt met PROfirst CADCAM. De eerste preview hiervan is ook op de stand van Widenhorn te zien.

 

Widenhorn LogiBARRE Zaagconverter

Veel metaalbedrijven beschikken over zaagmachines, waarvan de meer geavanceerde machines met een CNC-besturing zijn uitgerust. De programma's voor deze zaagmachines worden op de besturing zelf nog heel vaak gemaakt. Om ook meer uit deze machines en het te zagen materiaal te halen heeft Widenhorn een zaagconverter ontwikkeld. Deze zaagconverter maakt het mogelijk om de zaagmachines off-line te programmeren en is een uitbreiding op LogiBARRE.

 

Goede standaard & maatwerk kantgereedschappen

Widenhorn is leverancier van de kantgereedschappen van het italiaanse Parma Stamp. Deze fabrikant maakt als sinds 1974 met veel succes goede standaard en maatwerk kantgereedschappen voor alle fabrikaten kantbanken, zoals Durma®, Amada®, Bystronic®, Beyeler®, LVD®, Trumpf®, Safan®, Gasparini® en Darley®. Dit jaar heeft Parma Stamp een nieuwe en grotere productiehal in gebruik genomen. De prijzen zowel voor standaard, maar zeker ook voor maatwerk kantgereedschap zijn zeer gunstig.

 

 

AutoPOL G2 - CADCAM voor Kantbanken

AutoPOL, de CADCAM oplossing voor de optimalisatie van kantbanken, heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld. FFC Software, de ontwikkelaar van AutoPOL, heeft dit jaar een aantal nieuwe updates uitgebracht. Deze nieuwe release biedt nieuwe mogelijkheden voor het 3D Design en voor het importeren en snel correct uitslaan van 3D tekeningen. Als de gebruiker ook de kantbank aanstuurt, dan kan direct een NC-code voor de kantbank worden gemaakt, waarbij AutoPOL G2 zelf de gereedschappen kiest en de machine optimaliseert. De werkvoorbereider kan zelfs op het laatste nog switchen van kantbank en opnieuw code genereren en botsingcontrole doen. 

 

Duurzame Laserlenzen en Snijonderdelen

De duurzame laserlenzen van Ophir zijn beschikbaar voor zowel CO2- als Fiberlasersnijmachines. Er zijn verschillende type lenzen Duralens, BlackMagic en ClearMagic. De laserlens met RFID chip is een belangrijke ontwikkeling om de levensduur te verlengen. Daarnaast biedt Widenhorn eigen duurzame lasersnijonderdelen, zoals Nozzles, Bellows, Keramische delen en Nozzlehouders, maar ook originele onderdelen.

 

JETCAM V18 - CADCAM voor Ponsnibbelmachines, Combinatiemachines & Routers

JETCAM International s.a.r.l. heeft de nieuwste versie van JETCAM Expert gelanceerd in het voorjaar. Versie 18 van de award winnende CAM en nesting software beschikt over vele nieuwe functionaliteiten, waaronder een compleet nieuwe interface, nieuwe nesting algoritme en het vlaggenschip Automatische Plaat Processing voor ponsnibbelmachines. Op de METAVAK wordt de nieuwste release van V18 gedemonstreerd.

 

 

 

Universal Laser System voor het markeren en graveren van metalen

Op de stand van Widenhorn worden live demonstraties gegeven van de Universal VLS lasersnijsystemen voor het hoogwaardig markeren en graveren van alle verschillende metalen. Widenhorn biedt een compleet aanbod van Lasersnijmachines voor het snijden, graveren en markeren van alle materialen.