Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Optimalisatie van NC-scharen & zaagmachines met
LogiTOLE & LogiBARRE V7


Februari 2015 - LogiTOLE & LogiBARRE zijn gebruiksvriendelijke, maar geavanceerde nestingprogramma’s voor het optimaliseren van scharen en zaagmachines. De systemen beschikken in de nieuwste release V7 over een voorraaddatabase waar eventueel de gehele voorraad platen en profielen bijgehouden kunnen worden en ook reststukken automatisch op kunnen worden geslagen om te hergebruiken.

 

LogiTOLE & LogiBARRE worden gebruikt in de werkvoorbereiding, maar zijn ook ideaal geschikt om te gebruiken voor een snelle calculatie van benodigd plaat- of profielmateriaal. Daarnaast kan het gebruikt worden voor de inkoop. Er kan namelijk exact berekent worden wat de plaat- of profielafmetingen zijn met het minste afvalpercentage voor een grote opdracht of project.
 
Beide softwareprogramma’s zijn identiek aan elkaar en werken in 3 simpele stappen:

 • Ingeven of inlezen van de te nesten producten
  De gebruiker geeft simpelweg de namen en afmetingen van de te nesten producten in en of het product geroteerd mag worden of niet voor speciale materialen. Tevens is het mogelijk een order in te lezen vanuit een ander programma (ERP of CAD), door middel van onze flexibele EXCEL© of *.CSV interface. Dit is uiterst efficiënt, omdat zaken niet dubbel ingegeven hoeven worden.
 • Kiezen van voorraad platen of profielen
  Vervolgens kan de gebruiker standaard platen of profielen selecteren om de producten in te nesten. Maar er kan ook gebruik gemaakt worden van de voorraad database en eventuele reststukken. Extra optie die veel door de inkoopafdeling wordt gebruikt is laten berekenen in stappen naar een ideale plaatafmeting of profielen.
 • Automatisch nesten
  LogiTOLE & LogiBARRE zullen vervolgens de producten nesten op de manier die de gebruiker heeft gekozen. Met de opgegeven tussenruimte, snedebreedte en nauwkeurigheid. De verschillende uitkomsten kunnen bekeken worden en de optimale indeling gekozen. Daarna kunnen de reststukken automatisch worden opgeslagen, met een daarbij behorende prioriteit. Op die manier worden reststukken gebruikt voor er begonnen wordt met een nieuwe plaat.

De lijst van formaten met de afmeting van de reststukken en het percentage afval wordt direct weergegeven. Er kan ook een materiaal lijst afgedrukt worden voor de inkoop en een lijst met alle knip- en zaagmaten voor de werkvloer. Het is zelfs mogelijk om een export te maken welke door Widenhorn geschikt gemaakt kan worden voor uw knip- of zaagmachine. Op deze manier kan veel tijd bespaard worden op de werkvloer, doordat gegevens niet handmatig ingetypt hoeven worden.

 

Voordelen
Door met LogiTOLE & LogiBARRE te werken kan een bedrijf:

 • zeer snel, nauwkeurige offertes maken
 • de platen uitrekenen die moeten worden ingekocht
 • tijd besparen met het maken van knip- en zaaglijsten
 • geld besparen wanneer dure materialen geknipt worden
 • afval vermijden
 • materiaalvoorraad exact bijhouden
 • reststukken optimaal gebruiken

Demoversie

Het gebruikersgemak en de aantrekkelijke prijs van LogiTOLE & LogiBARRE betekend dat u de programma's zeer snel heeft terugverdiend. Vraag vandaag nog de gratis demonstratieversie en ervaar het gemak en de kracht van LogiTOLE & LogiBARRE.