Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn biedt steeds breder assortiment voor software en onderdelen voor Plaatbewerking

 

Februari 2014 - Widenhorn streeft als bedrijf continu naar optimalisatie van software en processen voor haar klanten. Sinds eind vorig jaar doet Widenhorn dat niet alleen met software, maar ook met onderdelen voor lasersnijmachines, zoals laserlenzen en -spiegels. Inmiddels begint de verkoop erg goed op gang te komen. “De keuze om dit toe te voegen aan ons assortiment, bleek een goede,” vertelt Anco Euser, directeur van Widenhorn. “Doordat we de lenzen zijn gaan leveren kregen we ook vraag naar andere lasersnijonderdelen, zoals nozzles. Dit heeft geresulteerd in de uitbreiding met nog een vertegenwoordiging, zodat we ook aan deze vraag kunnen voldoen. Je kan eigenlijk wel een beetje zeggen dat we terug gaan in de tijd. Vroeger verkocht mijn opa machines en toebehoren voor Plaatbewerking, zoals felsmachines, zetbanken en kraalmachines en nu leveren we hier weer onderdelen voor.”

 

Deze verbreding heeft na enkele maanden al het gewenste resultaat legt Euser uit. "Door de verbreding kunnen wij onze klanten een nog betere service bieden en zoveel mogelijk uit hun machines laten halen. Dit is niet alleen met software mogelijk, maar ook de combinatie met bijvoorbeeld hoogwaardige laserlenzen is belangrijk. We kregen laatst van een van onze klanten de feedback dat de combinatie van onze software met onze laserlenzen een betere snijkwaliteit opleverde. Dat is precies het resultaat wat we wilden bereiken."

 

PROfirst – CADCAM & Calculatiesoftware voor snijmachines
Op de Techni-Show zal Widenhorn de ontwikkelingen van haar software voor plaatbewerking tonen. Zo zal het CADCAM, Calculatie en nestingsprogramma voor snijmachines PROfirst, met de nieuwste release van V8 komen. Aan deze versie is lange tijd gewerkt en zal voor vele bestaande en nieuwe gebruikers veel besparingen opleveren. Niet alleen in nestingstijd en materiaal, maar ook voornamelijk in werkvoorbereidingstijd. Hierbij is de terugkoppeling van gebruikers erg belangrijk. “Zo heeft een van onze klanten aangegeven dat de huidige manier van warmtespreiding op zich goed werkt, maar niet in alle gevallen, bijvoorbeeld voor een product met heel veel gaten. Hierop is een extra warmte spreidingstechnologie toegevoegd waar alle snijbedrijven met PROfirst van profiteren.” Op de stand van Widenhorn zal ook de directeur van PROfirst twee dagen aanwezig zijn om naar de wensen van de Nederlandse markt te luisteren om de software nog verder te verbeteren. Het Calculatie en offerteprogramma van PROfirst herkent alle verschillende bewerkingen in een DXF. Dit scheelt enorm veel tijd om alles in te geven. Daarnaast is er de mogelijkheid om direct vanuit een ERP systeem een complete lijst in te lezen en te calculeren. Zo is voor- en nacalculatie nog sneller en nauwkeuriger mogelijk. In de tekenomgeving kunnen nu zelfs foto’s en niet-gevectoriseerde afbeeldingen omgezet worden naar een snijbare DXF.

 

 

Lanceringen nieuwe versies
De Techni-Show wordt door Widenhorn altijd gebruikt om de nieuwste releases van alle softwareoplossingen te lanceren. Deze editie worden de volgende releases gelanceerd:

  • JETCAM Expert V16.30 het CADCAM systeem voor de optimalisatie van ponsnibbelmachines, combinatiemachines, composietsnijmachines en routers.
  • LogiTRACE V15 het uitslagensysteem voor plaatbewerking, ventilatie, engineering en constructie. De nieuwe versie bevat veel nieuwe standaard vormen in alle modulen en beschikt tevens over een nieuwe setup om de uitslagen te berekenen met gebruik making van kantbank gereedschap.
  • AutoPOL G2 het CADCAM systeem voor de optimalisatie van kantbanken.
  • LogiTOLE & LogiBARRE voor de optimalisatie van zaag- en knipmachines.

Widenhorn Innovatieve Applicaties voor Plaatbewering op de Techni-Show
Widenhorn staat van 11 tot en met 14 maart op de Techni-Show met twee stands. Dit jaar is een aparte stand ingericht voor Plaatbewerking in hal 8 bij de ingang van de Plaatbewerkingshal. Als u meer informatie wilt over onze oplossingen voor Plaatbewerking, dan nodigen wij u van harte uit op onze stand 8.B107. Als u zich door middel van onderstaande link aanmeld, dan maakt u tevens kans op een lasersnijonderdelenpakket voor uw machine.

U kunt hier alvast gratis toegangskaarten aanvragen