Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn de plaatbewerkingsspecialist


Unieke combinatie van software, laserlenzen, onderdelen en gereedschappen

 

December 2014 - Sinds de oprichting van het bedrijf in 1919, levert Widenhorn aan metaalverwerkende bedrijven. Vanaf het begin af aan behoorde plaatverwerkende bedrijven tot de vaste klantenkring. Wat begon met eenvoudig gereedschap ging in de jaren ’50 over in machines, zoals zetbanken, ponsmachines, platenwalsen en felsmachines. In de loop der jaren is er veel veranderd in de activiteiten, maar na de verkoop van de verspanende activiteiten in oktober van dit jaar, is voor Widenhorn als bedrijf de cirkel weer rond. De bedrijfsnaam is in eren hersteld en het leveringsprogramma uitgebreid. Widenhorn is hierdoor de gespecialiseerde partner voor plaatverwerkende bedrijven met een unieke totaaloplossing van software, scholing, service, laserlenzen, onderdelen en gereedschappen.

 

Softwareoplossingen
De softwareoplossingen zijn niet alleen te gebruiken voor complexe machines, maar ook voor eenvoudige knipscharen, zagen en kantbanken valt veel te optimaliseren met gebruiksvriendelijke software. Investeringen hiervan zijn laag en de terugverdientijd enorm kort. Tegenwoordig krijgen toeleveringsbedrijven steeds meer te maken met offerte-aanvragen, waarvan een groot deel niet tot een opdracht leidt. Daarbij komt ook dat de tekeningen niet altijd even correct worden aangeleverd of in een PDF formaat. Om hier dan snel en nauwkeurig een berekening en uiteindelijk een nette offerte van te maken is een tijdrovende klus. Daarnaast is de scoringskans niet heel hoog. Widenhorn springt hier met PROfirst op in met een gebruiksvriendelijke, maar geavanceerde module om snel een berekening te maken en direct een duidelijke offerte, welke met één druk op de knop als PDF in de mail van de klant staat. Het biedt een duidelijk overzicht van kosten, marges en materiaalverbruik. Naast de berekening van snijmachines, kan iedere vervolgbewerking, zoals kanten, lassen, boren, tappen, monteren, coaten, meegenomen en berekend worden zoals de gebruiker dit gewend is. Alle bewerkingen die bij een product worden gedaan, zijn direct op de offerte te zien. Zo kan er geen onduidelijkheid meer ontstaan en neemt de scoringskans aanzienlijk toe.

 

Laserlenzen, Onderdelen en Gereedschappen
Naast software nemen de duurzame laserlenzen, onderdelen en gereedschappen ook een belangrijke plek in bij Widenhorn. Als leverancier van vooraanstaande producenten kan Widenhorn tegen echte scherpe prijzen, een hele hoge kwaliteit leveren. Deze unieke combinatie van producten heeft al tot vele enthousiaste reactie geleid, zo vertelt Anco Euser, directeur van Widenhorn. "Door de verbreding kunnen wij onze klanten een nog betere service bieden en zoveel mogelijk uit hun machines laten halen. Dit is niet alleen met software mogelijk, maar ook de combinatie met bijvoorbeeld hoogwaardige laserlenzen is belangrijk. We kregen laatst van een van onze klanten de feedback dat de combinatie van onze software met onze laserlenzen een betere snijkwaliteit opleverde. Dat is precies het resultaat wat we als bedrijf willen bereiken.