Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn specialist voor Plaatbewerking met unieke combinatie van software en onderdelen


Voor 10de keer aanwezig op de METAVAK

 

Oktober 2014 - In 2004 stond Widenhorn voor het eerst op de METAVAK in Gorinchem. Destijds was de keuze om aanwezig te zijn vrij makkelijk. Eindelijk was er weer een vakbeurs gericht op Metaalbewerking in de regio Zuid-West Nederland. In de afgelopen 10 jaar is het bedrijf Widenhorn veel veranderd. Als vanouds stond Widenhorn op een stand met zowel Plaatbewerkingssoftware alsmede software voor verspaning. De laatste twee edities namen ook 3D Printers een prominente plek in op de stand.

 

Sinds de editie van vorig jaar zijn twee divisies van de Widenhorn Groep verkocht, waardoor het bedrijf weer de oorspronkelijk naam Widenhorn BV heeft. Een bedrijf met een historie die teruggaat tot 1919 en dit jaar dus 95 jaar bestaat. De divisie van 3D Printers is in Januari verder gegaan onder de naam RAPRO 3D Printers en de verspaningsdivisie is in Oktober overgegaan naar ATS International onder de naam ATS EdgeIT. Met deze wijzigingen focust Widenhorn zich volledig op de plaatbewerkingsmarkt, iets wat een belangrijke drijfveer is geweest voor Anco Euser, sinds 2006 directeur van Widenhorn, “Mijn hart en persoonlijke ambitie ligt bij de plaatbewerkingsindustrie. Dit heb ik zelf opgebouwd de afgelopen tien jaar. Dit is iets waar ik de laatste jaren, door de sterke groei van ons bedrijf, veel te weinig tijd aan heb kunnen besteden. Hier kan ik mij nu weer volledig op focussen en dat is voor mij erg belangrijk.”

 

 

De METAVAK 2014 is de eerste gelegenheid dat Widenhorn zich presenteert als pure Plaatwerkspecialist. Met een unieke combinatie van software voor plaatbewerking, zoals CADCAM, Calculatie en Automatisch nesten, en duurzame onderdelen voor lasersnijmachines, zoals laserlenzen, laserspiegels, nozzels en keramische delen. “Deze combinatie is eigenlijk vanzelf ontstaan”, legt Anco uit. “We houden de markt goed in de gaten om te evalueren of onze producten nog aan de eisen voldoen. Daarnaast krijgen we regelmatig vragen van ofwel klanten of producenten. Als het onze klanten meer kan bieden en wij met de combinatie van oplossingen kosten van onze klanten kunnen besparen en rendementsverbeteringen kunnen bieden, dan nemen we dit op in ons assortiment.” De productportfolio zal komende maanden waarschijnlijk verder worden uitgebreid, zodat Widenhorn een totaalleverancier wordt voor Plaatbewerking.

 

Widenhorn kan met de verschillende oplossingen iedere machine optimaliseren van een eenvoudige knipschaar of profiel zaagmachine tot een complexe pons-lasercombinatiemachine met automatische be- en ontlading. Met geringe investeringen kan ieder plaatwerkbedrijf kosten besparen en efficiëntie verbetering.

Op stand 135 van Widenhorn kunt u de nieuwste releases van PROfirst, JETCAM, AutoPOL en LogiTRACE zien, alsmede de duurzame en hoogwaardige lasersnijonderdelen, waaronder de RFID lenzen voor Trumpf®. Tevens wordt tijdens de METAVAK de nieuwe huisstijl van Widenhorn zichtbaar, dus een bezoek aan de stand is meer dan de moeite waard. Op ondestaande plattegrond kunt u zien dat wij vlak bij de ingang te vinden zijn.

 

 

Hieronder ziet u twee foto's van onze stand.