Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Nieuwste release JETCAM Expert gelanceerd in de Benelux

 

Mei 2014 - JETCAM is in 1986 ontstaan als machineonafhankelijk CADCAM systeem voor de plaatbewerking. Widenhorn was eind jaren ’80 een van de eerste resellers van JETCAM Expert. Een van de eerste klanten uit die jaren, Tol Plaatwerk, is nog steeds een trouwe gebruiker voor de aansturing en optimalisatie van haar Trumpf® gecombineerde laserponsmachine. Sinds begin 2013 is Widenhorn vanwege de goede ontwikkeling in zowel verkoop alsmede ondersteuning van haar gebruikers aangesteld als alleenvertegenwoordiger in de Benelux.

 

JETCAM Expert biedt verschillende niveaus van haar CADCAM systeem. Zo kunnen bedrijven met een eenvoudige gebruikte ponsnibbelmachine starten met een JETCAM Lite instappakket en doorgroeien naar een volledig systeem geïntegreerd met 3D CAD, ERP en aansturing van complexe machine’s, zoals routers, laserponsmachines en machines met bijvoorbeeld een rechthoekschaar of bevelsnijkop.

 

De betrouwbaarheid en stabiliteit van zowel de software als de nc-code is jarenlang het belangrijkste kenmerk van JETCAM. Daarbij is het ontwikkelaarsteam van JETCAM de laatste jaren verder uitgebreid. Dit begint nu zijn vruchten af te werpen met de nieuwste release V16.31. Dit is een release vooruitlopend op een compleet vernieuwde interface release van JETCAM. Deze release beschikt over veel kleine verbeteringen waar gebruikers van een serviceabonnement direct van profiteren. Daarnaast zijn er ook enkele grote nieuwe veranderingen en modulen.

 

JETCAM Quick Cost – Calculatiemodule
Bijna iedere plaatwerker kent wel de vraag om even snel iets uit te rekenen voor een offerte. Dit kost vaak veel tijd omdat de hele software doorlopen moet worden om een bewerkingstijd te generen en naar het gebruikte materiaal te kijken. Een tijdrovende klus en een eenvoudige rekenmethode geeft niet echt een accuraat beeld van de werkelijke kosten. JETCAM heeft voor alle gebruikers met een actueel serviceabonnement een kosteloos hulpmiddel ontwikkeld JETCAM Quick Cost. Op basis van dit systeem kan de werkvoorbereider of zelfs de verkoper simpelweg de producten selecteren waarvan een prijs moet worden gemaakt. Quick Cost geeft direct de prijs, waarbij verschillende producten van verschillende materialen en verschillende machines door elkaar kunnen worden berekend. De aantallen kunnen simpelweg worden aangepast en zelfs de machine kan met een druk op de knop worden veranderd van bijvoorbeeld een ponsnibbel naar een lasersnijmachine. Dit alles kan zonder training direct in de praktijk worden gebracht.

 

JETCAM Bevel Module
Een tweede belangrijke nieuwe module is de JETCAM Bevel Module. De bevel module is in deze release voor het eerst gelanceerd. De module is in eerste instantie ontwikkeld voor de aansturing van de bevel kop van de Omax® Watersnijmachine, omdat JETCAM hier CADCAM partner van is. Maar inmiddels zijn er ook postprocessors ontwikkeld voor andere machines. De instellingen maken het mogelijk om eenvoudig voor een deel contour, een compleet contour of een compleet product bevels te programmeren.

 

JETCAM Optimalisatie & Simulatie biedt gebruiker meer controle
Het is heel goed mogelijk dat een automatisch gegenereerde bewerkingsvolgorde van een nesting optimaal is, maar in bepaalde situaties niet exact doet wat de machinebediener zou willen. De nieuwe release van JETCAM heeft uitgebreide mogelijkheden om de automatische optimalisatie veel meer te kunnen beïnvloeden. Dit was een wens die ook regelmatig bij Nederlandse gebruikers te horen was. JETCAM heeft hier goed naar geluisterd. Doordat ook de automatische nesting technologieën verder zijn verbeterd, heeft de programmeur nu alles onder controle, van gereedschap plaatsen tot nesting optimalisatie, zonder dat hij handmatige aanpassingen hoeft te doen.

 

 

Uitlevering in de Benelux
De nieuwste release wordt in de eerste week van mei naar alle gebruikers toegezonden met een speciaal door Widenhorn ontwikkelde gebruikershandleiding met alle nieuwe functionaliteiten. Op deze manier kunnen alle JETCAM gebruikers de nieuwe functionaliteiten direct in de praktijk brengen, zonder dat hier cursus voor nodig is. Mochten ze over het gebruik toch nog vragen hebben, dan kan de permanent bemande Widenhorn helpdesk direct via het internet ondersteunen.