Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
SVT Nederland kiest PROfirst CADCAM voor aansturing Sato snijmachine

 

Januari 2013 - Na samen in totaal 35 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bedrijf in de plaatbewerking, kriebelde het bij Luuk van Malenstijn en Richard Kraak om zelf iets nieuws te beginnen. Dit viel samen met de kans om met een derde compagnon, Vink Barneveld, een nieuw bedrijf op te zetten. Dit leidde ertoe dat na enkele maanden van voorbereiding in januari het nieuwe bedrijf, Staalplaat VerwerkingsTechniek Nederland, een feit is.

 

Om in deze tijd een nieuw bedrijf te starten in de metaalbewerking in het algemeen en plaatbewerking in het bijzonder is een gewaagde uitdaging. Toch is Luuk vol vertrouwen over de toekomst. "Doordat we in deze tijd ons bedrijf opstarten, hebben we de investeringen voor een goede prijs kunnen realiseren. We zijn een klein bedrijf met veel kennis en dus flexibel." De kracht van het bedrijf zal liggen in het bieden van een totaalpakket voor kleine series, enkelstuks en prototypen. Door de vele jaren ervaring kan SVT Nederland als jong bedrijf een goede partner zijn voor vele bedrijven.

 

 

In het verleden is ervaring op gedaan met verschillende snijmachines en CADCAM systemen voor de aansturing hiervan. Hierdoor konden ze voor hun eigen bedrijf een goede keuze maken. Na een goed vergelijk is gekozen voor de Sato snijmachine met autogeen en plasmasnijtoorts in combinatie met een Kjellberg bron, in Nederland geleverd door Brugman Machines. "De reden dat we gekozen hebben voor de Sato met Kjellberg is de uitstekende prijs kwaliteit verhouding," verteld Luuk. "Daarnaast biedt Kjellberg de nieuwste technologische ontwikkelingen zoals contour cut en contour speed, zodat we de beste kwaliteit op het gebied van plasmasnijden kunnen verwezenlijken." Naast de Sato snijmachine is er geïnvesteerd in een nieuwe Darley kantbank en een gebruikte platenwals. De snijmachine is eind januari operationeel, gevolgd door de platenwals en als laatste zal de kantbank in gebruik worden genomen.

 

Voor de aansturing van de Sato snijmachine werden verschillende nestingssystemen bekeken. Uiteindelijk viel de keuze op PROfirst CADCAM. "Eigenlijk zijn er geen slechte systemen meer. Er zijn natuurlijk wel verschillen, maar voor ons was de belangrijkste afweging om voor PROfirst te kiezen, Widenhorn," legt Luuk uit over de keuze. "De medewerker van Widenhorn toonde tijdens de demonstratie al aan over veel kennis op het gebied van snijmachines te beschikken en dacht mee over de optimalisatie van onze Sato." Naast de eenvoud in gebruik en dat alles Nederlandstalig is, beschikt PROfirst CADCAM ook over een complete database voor producten, orders en materiaal. De materiaaldatabase is geheel ingericht met een automatische restplaten opslag en mogelijkheden voor certificering, zodat door SVT Nederland gemaakte producten kunnen worden voorzien van alle benodigde informatie. Alles ligt in de database vast en kan direct worden uitgelezen.

 

SVT Nederland heeft veel vertrouwen in de toekomst en verwacht ook dat de economie weer gaat aantrekken. De verwachting is dan ook dat het bedrijf met de opgaande lijn mee kan gaan. "De eerste orders hebben wij inmiddels al mogen binnenhalen. Wij hebben geïnvesteerd in de modernste productietechnologie en kunnen hiermee voor onze klanten een toegevoegde waarde zijn. PROfirst CADCAM biedt ons de oplossing om het maximale uit onze machines en materiaal te halen, zodat onze klanten van een goede prijs verzekerd zijn," besluit Luuk.

 

U kunt met ons aanvraagformulier meer informatie aanvragen over PROfirst >>>

 

Kijk voor meer informatie over SVT Nederland op hun website >>>