Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
PROfirst CADCAM voor Prima Lasersnijmachines

 

September 2012 - In de vele jaren dat Widenhorn CADCAM oplossingen levert voor plaatbewerkingsmachines, zijn al vele postprocessoren ontwikkeld. De laatste jaren komt daar vaak ook een stuk extra maatwerk bij kijken voor bijvoorbeeld productie planning en aansturing van magazijnen. Hierop heeft Widenhorn Innovatieve Applicaties voor Plaatbewerking zich de laatste maanden verder gespecialiseerd.

 

PROfirst is het CAD, CAM en Automatisch nestingssysteem voor snijmachines. Alleen de afgelopen zomermaanden heeft Widenhorn PROfirst bij vele nieuwe bedrijven geiïmplementeerd. Een belangrijk project was de optimalisatie van een Prima Platino 1530HS Lasersnijmachine met platenmagazijn. Tijdens de afgelopen Techni-Show werd het eerste contact gelegd en voor de zomer werd de order hiervoor afgesloten. Widenhorn had al ervaring met de oudere serie Prima Lasersnijmachines, maar voor deze geavanceerde lasersnijmachine werd een vernieuwde en uitgebreide postprocessor geschreven waarin alle machinespecifieke functies kunnen worden benut.

 

De geavanceerde Prima beschikt ook over een volautomatisch plaatmagazijn. Door middel van een zelf geschreven stuk maatwerk, de PROfirst Scheduler voor Prima, kan de gebruiker dit ook optimaal aansturen. De gebruiker kan eenvoudig de programma's selecteren en het productieplan wordt automatisch gegenereerd.

 

PROfirst biedt een volledige oplossing voor het ontwerpen, aansturen en optimaal automatisch nesten van snijonderdelen. Aansturing voor iedere snijmachine is mogelijk van eenvoudige plasmasnijmachine tot complexe fiberlasersnijmachines en bevelmachines. Doordat het systeem modulair is opgebouwd is er voor ieder budget een passend systeem. U kunt hier meer informatie aanvragen van PROfirst CADCAM.