Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Overlasko kiest PROfirst CADCAM voor optimalisatie snijmachine

 

Mei 2012 - Widenhorn heeft tijdens de Techni-Show 2012 veel nieuwe orders mogen schrijven voor alle takken van de groep. Naast de verkoop van enkele 3D Printers, kozen bedrijven ook voor Edgecam vanwege de nieuwe Waveform voorfreesstrategie. Ondanks het feit dat Widenhorn niet in de buurt stond van de Plaatbewerkingshal, wisten toch nog aardig wat plaatwerk bedrijven de stand van Widenhorn te vinden. Vooral de nieuwste release van PROfirst en AutoPOL waren een belangrijke reden voor de bezoekers om de stand te bezoeken. Het bedrijf Overlasko Konstruktie uit het Zeeuwse Nieuwdorp stond in dezelfde hal met één van de door hun gemaakte imposante specialistische producten.

 

Overlasko Konstruktie BV
Overlasko Konstruktie B.V. is opgericht in het jaar 1972 onder de naam Machinefabriek Lewedorp. Vanaf 1993 is Overlasko Konstruktie B.V. verder gegaan onder de huidige naam. In 1999 heeft het bedrijf een grondige verbouwing ondergaan. Het bedrijf is een all-round metaalbewerkings- en konstruktiebedrijf. Compleet van Engineering tot eind-fabrikaat, waarbij alle bewerkingen in eigen huis worden gedaan. Zo beschikt het bedrijf over verspanende machines, walsen, en zetmachines. De onderdelen worden gesneden met een Plasma-/ Autogeen-snijmachine van Koike. Overlasko ontwerpt de producten zelf in 3D, waarna vervolgens het complete traject wordt doorlopen, waarbij de specialisatie ligt op grote onderdelen voor kranen, boor-platforms, hijswerktuigen en machinebouw.

 

PROfirst CADCAM
Overlasko Konstruktie B.V. blijft jaarlijks investeren in mensen, het machinepark en de optimalisatie ervan. Voor de beurs werden verschillende nestingssystemen voor de optimalisatie van hun snijmachine bekeken. Van alle CADCAM systemen gaf PROfirst de beste indruk. “Uiteindelijk hebben wij de definitieve keuze voor PROfirst op de Techni-Show gemaakt,” zegt Samuel van Gurp. “Niet alleen het pakket stond ons aan, maar vooral ook het bedrijf Widenhorn, door de goede kennis van snijmachines en advisering over optimalisatie tijdens het keuzeproces."

 

Product van Overlasko Konstruktie op de Techni-Show 2012