Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Duurzame mechanische & innovatieve digitale gereedschappen voor alle Plaatbewerkingen met goede service en ondersteuning


Als vanouds is het inmiddels honderdjarige familiebedrijf Widenhorn, met inmiddels de 5de generatie werkzaam in het bedrijf, ook dit jaar weer aanwezig op de METAVAK Gorinchem met alle innovaties op het gebied van Plaatbewerking. Het zal een van de eerste Coronaproof beurzen zijn die wordt gehouden. De organisatie heeft er alles aan gedaan om dit evenement zo veilig mogelijk te kunnen houden met hulp van alle standhouders. Widenhorn heeft het volle vertrouwen in deze beurs en ziet het als een mooie mogelijkheid om alle vernieuwingen weer aan een grote publiek te mogen tonen. Daarbij worden alle richtlijnen en in acht genomen. Op een veilige manier en met het nieuwe normaal een beurs bezoeken zal misschien even wennen zijn, maar wij hebben er alle vertrouwen in. Naast goede gebruiksvriendelijke innovatieve software, duurzame onderdelen en gereedschappen, blijft ondersteuning en meedenken enorm belangrijk voor Plaatbewerkingsbedrijven om dagelijks meer uit hun machines en materiaal te halen.

   
Door de jarenlange ervaring en de mentaliteit van een echt familiebedrijf kan Widenhorn hier echt van waarde zijn. Dit kan met complete software-oplossingen gekoppeld aan meerdere software en machines als spil in het web, maar vaak zijn er ook simpelere mogelijkheden om een efficiëntieslag te maken. Bijvoorbeeld met een gebruiksvriendelijk softwarepakket als aanvulling om bijvoorbeeld 3D STEP’s automatisch te converteren, PDF bestanden, afbeeldingen en foto’s om te zetten, knip- of zaaglijsten te maken of software om snel een calculatie te maken. Vaak is de software binnen enkele uren in bedrijf en heeft het een terugverdientijd van enkele weken tot dagen.
   
Watersnijonderdelen
Op de METAVAK toont Widenhorn de uitgebreide productlijn voor Watersnijmachines. Naast dat Widenhorn al veel watersnijmachines optimaliseert en aanstuurt met software, worden nu ook alle mogelijke verbruiksonderdelen, als straalpijpen en orifices geleverd. De producten hebben een hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe prijs, met snelle levering en goede service. De onderdelen zijn o.a. beschikbaar voor de volgende watersnijmachines / waterjets: Resato®, Omax®, Flow®, Bystronic®, TCI®, Microstep®, Hypertherm®, Tecnocut®, Stako®, STM®, Techni Waterjet® en Waterjet Sweden®.
   
Batch programmeren voor Kantbanken
Ditzelfde geldt voor de kantgereedschappen die Widenhorn levert. Deze zijn zowel standaard leverbaar, maar ook maatwerk specifiek voor een bepaalde productgroep is mogelijk zonder veel extra kosten. De AutoPOL GT software helpt klanten hierbij, omdat deze precies aangeeft welke gereedschappen benodigd zijn uit een bibliotheek met alle mogelijke kantgereedschappen, mocht een product niet met het huidige gereedschap te maken zijn. De nieuwste versie van AutoPOL beschikt over een Batch en Remote module. De gebruiker kan meerdere 3D bestanden in deze module uploaden. Daarbij kan de machine worden gekozen en vervolgens gaat AutoPOL deze automatisch programmeren voor de kantbank. Als alle bestanden verwerkt zijn wordt direct aangegeven waar de programmeur nog naar moet kijken bijvoorbeeld omdat er gaten dicht bij een zetting zitten. Tijdens de EuroBlech wordt daar nog een dimensie aan toegevoegd die de zetprogramma’s kan combineren om zo min mogelijk gereedschap te hoeven wisselen. 
   
Duurzame Laserlenzen, Protective Windows, Nozzles & Keramieken voor iedere laser
Widenhorn lanceerde tijdens de TechniShow de Duralens Extra, een nieuwe duurzamere variant op de Duralens. Inmiddels wordt deze laserlens, naast de Clear Magic, door vele bedrijven ingezet met veel succes. De levensduur en het snijbeeld zijn hierdoor substantieel verbeterd. De ontwikkelingen hebben ook de afgelopen maanden niet stilgestaan. Vooral voor de gerenommeerde merken zijn vele nozzles en keramieken toegevoegd aan het assortiment, zowel origineel als eigen merk. Ook verschillende verbeterde nozzle coatings zijn beschikbaar om een optimale levensduur te garanderen. Dit is steeds belangrijker omdat machines ’s nachts onbemand doordraaien en een kapotte nozzle kan desastreuze gevolgen hebben. Een goed advies die past bij de toepassing is daarbij van grote waarde.   
Van 2D, 3D STEP, PDF of Afbeelding binnen enkele klikken naar offerte of NC-code
In september is Widenhorn voor de tweede keer opgenomen in de MKB Innovatie Top 100. Na plaats 94 in 2016 werd Widenhorn dit keer beloond met plaats 89. Dit was te danken aan de unieke 3D STEP converter. Deze verwerkt automatisch losse STEP bestanden of een complete samenstelling en genereert automatisch alle informatie voor het snijden en zetten, zoals een correct uitslag, de benodigd matrijs en productie tekening. Op deze manier kunnen naast 2D tekeningen (DXF, DWG, PDF, DSTV) ook 3D bestanden gebruikt worden om met enkele klikken een offerte of NC-code te maken. Voor de offerte worden extra bewerkingen, zoals kanten, tappen, verzinken en ontbramen direct meegecalculeerd. Ook een foto of JPEG kan met een eenvoudige gebruiksvriendelijke module, PROfirst Artist, direct omgezet worden naar een snijgereed DXF bestand, zonder de vele lijnstukjes. Deze modules zijn allen separaat te gebruiken, zodat u niet compleet over hoeft te stappen. Maar PROfirst biedt natuurlijk ook een compleet Nederlandstalig gebruiksvriendelijk CADCAM systeem en echt goed Automatisch nestingspakket voor ieder type snijmachine. Alleen al in Nederland vertrouwen honderden bedrijven dagelijks op de innovatieve functionaliteiten van de software. Of het nu gaat om een eenvoudig zelfgebouwde plasmasnijmachine of een geavanceerde fiberlasersnijmachine, voor iedere machine is een passend PROfirst systeem. De nieuwste release van PROfirst biedt automatische mogelijkheden om een samengestelde CAD file uit elkaar te halen, verbeterde nestingstechnologie, snijstrategieën met botsingcontrole en import van nieuwe CAD versies.  

   
Duurzame Pons- en Kantgereedschappen
Widenhorn heeft inmiddels meerdere gereedschapsfabrikanten waar pons- en kantgereedschappen worden geproduceerd. Tijdens de METAVAK wordt speciaal aandacht geschonken aan de standaard en maatwerk ponsgereedschappen die Widenhorn levert voor alle ponsmachines. Van een simpele pons tot alle type vervormingsgereedschappen kan Widenhorn leveren. Op de stand is breed scala van de mogelijkheden te bekijken. Deze ponsgereedschappen zijn voor alle bekende, maar ook onbekende merken leverbaar. Widenhorn levert al sinds 1986 het JETCAM programmeersysteem voor ponsnibbel- en combinatiemachines en heeft daardoor veel ervaring om het juiste gereedschap te adviseren. De combinatie tussen software en gereedschap zorgt ervoor dat bedrijven het optimale uit hun machine kunnen halen.
   

 

Widenhorn op de METAVAK voor een goed advies

Tijdens de METAVAK Gorinchem adviseren de mensen van Widenhorn u graag over alle specifieke mogelijkheden en wat deze voor uw machines en mensen kan betekenen. Deze editie staat Widenhorn op stand A124. Op onze stand tonen wij u de volgende oplossingen:
  • PROfirst V11.5 - CADCAM & Calculatie voor Snijmachines geïntegreerd met uw ERP systeem
  • AutoPOL GT - CADCAM & Automatisch Batch Programmeren voor Kantbanken
  • Laserlenzen & Laserspiegels voor alle lasersnijmachines
  • Protective Windows & Fiberlenzen van alle fiberlasersnijmachines
  • Nozzles, keramieken & alle andere snijonderdelen voor snijmachines
  • Hoogwaardige kantgereedschappen voor alle kantbanken
  • Universal Lasersnijsystemen
  • LogiBARRE V8 - Uniek machine-onafhankelijke programmeersysteem voor zaagmachines
  • LogiTOLE V8 - Optimalisatie van Rechthoekscharen
  • LogiTRACE V16.5 - Uniek uitslagen pakket voor Plaatbewerking, Apparatenbouw, HVAC en Luchttechniek

 

Data, Locatie & Tickets
De METAVAK Gorinchem vindt plaats in de Evenementenhal in Gorinchem van 5 oktober t/m 7 oktober. De openingstijden zijn van 13.00 tot 21.00 uur. U kunt zich hier registreren voor gratis toegang en ons bezoeken op stand B121.

 

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 40 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatbewerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.