Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
PROfirst gebruiker in beeld: Van de Klundert

Bedrijfsinformatie
 

Opgericht: 1938

Werknemers: 30

Producten:
Plaatwerk en lichtconstructiewerk in staal, RVS en aluminium

Branches:
Milieusector, Luchttechniek, Scheepsbouw, Staalbouw, Levensmiddelentechnologie

Machines:
1 x Trumpf CO2 lasersnijmachine (4000x2000mm)
1 x SATO plasmasnijmachine (6000x3000mm)
1 x Bystronic 8000mm Kantbank
1 x LVD Kantbank

Widenhorn Oplossing:
PROfirst CADCAM en DNC voor lasersnijden en plasmasnijden
LogiTRACE Ontvouwsoftware voor het maken van uitslagen
LogiTOLE voor het optimaliseren van de Rechthoekschaar
ParmaStamp Kantgereedschappen

 
Geschiedenis en aankoopeisen
 

Precies tussen de A16 en de Hogesnelheidslijn ligt het bedrijf Plaatwerk & Konstruktiebedrijf van de Klundert, geleid door de derde generatie Van de Klundert, de neven Marco en Martin. In 1938 startte de opa van Marco als vijfde hoefsmid in het dorp Zevenbergschen Hoek. Hij bleef als enige over en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het bedrijf zoals het nu is. Het bedrijf veranderde in de jaren 50 van ouderwetse smid naar een focus die meer lag op landbouwmechanisatie, en dit leidde tot het uiteindelijke gespecialiseerde plaat en konstruktiebedrijf.

Marco van de Klundert is een van de directeuren. Na zijn HTS Werktuigbouwkunde heeft hij 5 jaar gewerkt bij de firma Bammens te Maarssen (een andere klant van de plaatbewerkingsoplossingen van Widenhorn). In die 5 jaar heeft hij snel promotie gemaakt van werkvoorbereider, projectleider en uiteindelijk Productie Manager. Bij van de Klundert zijn de taken tussen de neven goed verdeeld. "Sinds 1999 hebben Martin en ik de leiding. Martin houdt zich bezig met de inkopen, financiën en het personeelsbeleid en ik zorg dat alles op commercieel en technisch vlak goed loopt," vertelt Marco.

In 1997 werd een Elpromatic fijnstraal plasmasnijmachine aangeschaft om de productiefaciliteiten uit te breiden. Deze machine was eenvoudig met de gebruiksvriendelijke sturing te programmeren. De laatste jaren werden de producten gecompliceerder. Daarnaast veranderde het werk en de gewenste nauwkeurigheid. Dit deed Van de Klundert in 2005 besluiten om een Trumpf Lasersnijmachine aan te schaffen. Marco vervolgt, "door de complexiteit van de producten en het feit dat we onze scope wilde vergroten was de keuze voor een lasersnijmachine de beste voor ons." Met de komst van de Lasersnijmachine ontstond ook de behoefte voor een goed en gebruiksvriendelijk CADCAM systeem.

Na een evaluatie werd gekozen voor de combinatie van PROfirst CADCAM en LogiTRACE. "PROfirst was het meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke programma wat we hebben gezien," vertelt Marco, "daarnaast kregen we steeds meer complexe plaatuitslagen te maken. Met onze huidige software waren die niet te maken. Met LogiTRACE is dit direct en eenvoudig te doen."
 
De PROfirst & LogiTRACE oplossing
 

Voor de aansturing van de nieuwe lasersnijmachine koos Van de Klundert voor PROfirst CADCAM Professional voor de engineers / werkvoorbereiders en PROfirst Medium voor de machinebediener. Op die manier kan de werkvoorbereiding de tekeningen die gemaakt en aangeleverd worden, eenvoudig verzamelen en direct nesten. "PROfirst sorteert eenvoudig alle orders voor een bepaald materiaal. Je hoeft dan alleen nog het automatisch nesten te starten en je kunt ondertussen wat anders gaan doen" legt Albert van Geloof, werkvoorbereider / engineer bij Van de Klundert, uit. "90% van de nestings zijn direct goed! Omdat de toegankelijkheid van het programma groot is, kan ik heel eenvoudig nog iets aanpassen."

Om flexibel te kunnen werken beschikt de machinebediener over een minder uitgebreide module van PROfirst, PROfirst Medium. "Omdat wij 30% voor derden snijden en 70% voor onszelf, moeten we flexibiliteit in onze werkplaats behouden," vervolgt Marco. "De laserbediener kan op deze manier snel een onderdeel snijden, zonder daarmee de engineering te belasten. Daarnaast kan de laserbediener ook snel een gemaakte nesting aanpassen mocht dit noodzakelijk zijn."

Na de cursus die op locatie plaatsvond bood de geïntegreerde oplossing van LogiTRACE en PROfirst direct voordelen. Albert verteld over de koppeling, "Wij maken vaak grote complexe producten. Je kunt vertrouwen op de uitslagen die LogiTRACE maakt. Zelfs de graveerlijnen worden meegenomen in PROfirst, zodat ik er geen omkijk meer naar heb. Bij segmentbochten worden de uitslagen zelfs zo gemaakt dat de segmenten met een gemeenschappelijke snijlijn aan elkaar zijn verbonden. Dit bespaart veel tijd op de machine."

Van de Klundert beschikt over een serviceabonnement bij Widenhorn voor alle oplossingen. Op deze manier blijft het bedrijf meegaan met de nieuwste ontwikkelingen. Om direct gebruik te kunnen maken van alle nieuwe functionaliteiten heeft Van de Klundert geïnvesteerd in een updatetraining. "In slechts 2 uur hebben wij de nieuwste ontwikkelingen doorlopen en konden we dit direct in praktijk brengen," vertelt Albert. "Zo kunnen we nu zelfs PDF bestanden inlezen en dit scheelt ons veel tekenwerk."

Marco beëindigt, "De ondersteuning van Widenhorn is erg goed en er wordt met de klant meegedacht. Zo worden functies die bij andere klanten zijn getest ook bij ons geïmplementeerd. Zo heeft iedereen hier voordeel van. Voor ons bedrijf is ondersteuning erg belangrijk. Widenhorn denkt concreet mee, is servicegericht en klantgericht!"
 
De Toekomst
 

Plaatwerk & Konstruktiebedrijf van de Klundert kijkt nadrukkelijk naar toekomstige uitbreiding van capaciteit op meerdere vlakken. Zo bestaat de interesse in een grotere kantbank om de mogelijkheden binnenshuis te vergroten. Ook een lasersnijmachine van 6 meter zou in de toekomst een mooie uitbreiding van het machinepark kunnen zijn. Door het gemak waarop PROfirst aan te passen is op iedere machine, en het snel te leren is, zal het programma passen in deze toekomstvisie.

 
In het kort
 
  • Binnen enkele minuten van tekening naar complete nestings
  • Uitslagen snel te maken en direct goed
  • 90% van alle automatische nestings zijn direct goed
  • Basis van het systeem in enkele uren te leren
  • Altijd mogelijk iets snel achteraf te wijzigen
  • Goede ondersteuning, wordt met klant meegedacht
  • Nieuwe versies bevatten steeds weer functionaliteit om tijdwinst te behalen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Nederlandstalig
 
Klantcommentaar
 

"Widenhorn werkt concreet, is servicegericht en denkt klantgericht. Voor ons als bedrijf is dat essentieel om optimaal met onze machines te kunnen werken!"

Marco van de Klundert