Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Van de Brande Metaal & Techniek kiest PROfirst CADCAM & 3D STEP voor optimale programmering nieuwe Mitsubishi Laser


In 2003 kreeg Toon van de Brande de mogelijkheid om een bestaand plaatbewerkingsbedrijf over te nemen met het machinepark en een aantal personeelsleden. Een mooie kans, nadat hij na zijn studie Werktuigbouwkunde al 25 jaar ervaring had opgedaan bij de firma Barbas in Verspaning en Plaatbewerking. Kort na de overname kwam zoon Robin ook in het bedrijf. Het bedrijf is in de jaren gestaag gegroeid en in 2014 deed zich een tweede kans voor om een echt Verspanend bedrijf over te nemen. Zo kon ook tweede zoon Nicky instromen. Van de Brande Metaal & Techniek is sinds die tijd echt een complete metaaltoeleverancier.

 

 

 

 

Totaalleverancier van Plaatbewerking tot Verspaning

Van de Brande Metaal & Techniek is begonnen met het produceren van kachels, iets wat nog steeds deel uitmaakt van de werkzaamheden. Maar is steeds verder uitgegroeid tot een totaalleverancier van plaatwerk en verspaning. Kleine constructies, machinebouw, half-fabrikaten, lasersnij- en zetwerk, draai- en freeswerk, maar ook complete eindproducten worden allemaal met de grootste zorg geproduceerd in Bladel.

 

Mitsubishi CO2 Laser met Palletwisselaar
Van de Brande had in de plaatwerkafdeling de beschikking over 2 Finn-Power Lasers en Safan Kantbanken. De Lasers werden met machinespecifieke software aangestuurd. Dit voldeed, maar had ook zo zijn beperkingen. Echter was er nooit een noodzaak om te investeren in een nieuw systeem. Tot één laser werd vervangen voor een nieuwe CO2 Mitsubishi Laser geleverd door SafanDarley. Door de constante groei die Van de Brande Metaal & Techniek doormaakt werd ook de bedrijfshal uitgebreid om ruimte te maken voor de nieuwe CO2 Laser met Palletwisselaar om onbemand te kunnen snijden. De machine is tevens uitgerust met een barcode scanner, zodat NC-codes automatisch kunnen worden afgelezen van de productiedocumentatie.

 PROfirst CADCAM & 3D STEP als beste uit de bus

De moderne nieuwe Mitsubishi lasersnijmachine bracht de noodzaak voor een nieuw CADCAM systeem. Na alles te hebben geïnventariseerd werd de keuze gemaakt voor PROfirst CADCAM van Widenhorn. Toon licht de keuze toe, "We hebben meerdere pakketten bekeken, ook die werden aanbevolen vanuit de machineleverancier. Op basis van alle demonstraties kregen we het beste gevoel bij Widenhorn. De demonstratie was duidelijk en overzichtelijk, en het pakket gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Alles wat we wilden en meer is mogelijk, maar niet ingewikkeld. Daarnaast is ook het bedrijf wat erachter staat belangrijk voor ons. Widenhorn is net als wij een familiebedrijf en niet zomaar een eenmanszaak." Widenhorn had ook een kleine voorsprong door de bestaande relatie. Al vele jaren werden voor de Finn-Powers alle hoogwaardige laserlenzen, nozzles en keramieken bij Widenhorn aangeschaft.

 

Eerste Mitsubishi Postprocessor voor PROfirst Wereldwijd

De Mitsubishi Laser was de eerste machine die werd aangestuurd met PROfirst in de wereld. "Vooraf wisten we dat er nog geen postprocessor was voor de Mitsubishi", legt Toon uit. "Maar wij hadden veel vertrouwen in Widenhorn en dat hebben ze ook waargemaakt. Samen met Mitsubishi en SafanDarley hebben ze een optimale postprocessor ontwikkeld, waarin al onze wensen zijn verwerkt. De samenwerking tussen ons allemaal verliep erg goed, waardoor we snel optimaal konden programmeren. Het platenmagazijn is wat later geïnstalleerd, maar deze draait ook goed inmiddels."

 

Van 3D STEP naar optimale nesting

Robin van de Brande is verantwoordelijk voor de gehele werkvoorbereiding, orderafhandeling en programmering van de lasers. Na de postprocessor implementatie en training van in totaal 2 dagen kon hij produceren en merkte hij direct de voordelen van PROfirst CADCAM Professional. "Ik merkte direct dat de software heel gebruiksvriendelijk is en een logische werkvolgorde heeft. De automatische nestings zijn erg goed, dus ik heb veel minder materiaalverlies. Dit gaat vele malen sneller dan ik gewend ben. De software biedt ook veel hulp functies die het makkelijk maken om snel te werken en waar nodig iets aan te passen. Door de database opbouw kunnen we ook eenvoudig orders combineren, zonder dat je er over hoeft na te denken. Wat ik ook krachtig vind is de functie om met één druk op de knop een tekening op te schonen en alle problemen eruit te halen." Naast de CADCAM Professional module werd ook de 3D STEP module aangeschaft. Voor deze module is Widenhorn ook genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100 2018. Robin heeft hier dagelijks profijt van "Ook de STEP's omzetten gaat veel sneller als we gewend waren. Deze worden steeds meer aangeleverd door onze klanten en nu kunnen we ze nog sneller helpen."

 

 

 

 

Service en ondersteuning hoog in het vaandel

Nog belangrijker dan een goed pakket is de ondersteuning en daar probeert Widenhorn zich echt te onderscheiden. "Met een nieuwe machine heb je toch wel wat meer hulp nodig, dan met een machine die je helemaal kent. We zijn zeer te spreken over de manier van werken van Widenhorn. We worden altijd keurig te woord gestaan en er wordt oplossingsgericht gedacht. Zelfs bij hoge nood kan ik 's avonds en in het weekend terecht voor een vraag, zodat de machine niet stil komt te staan en wij onze klanten weer optimaal kunnen bedienen. De mensen bij Widenhorn zijn deskundig, hebben veel ervaring en zijn erg enthousiast en dat past precies bij onze mensen en ons bedrijf! Een samewerking die nog lang zal duren!"

 

Meer informatie ?

Wilt u ook meer uit uw machines halen met onze innovatieve software, snijonderdelen en gereedschappen, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op +31-(0)10-8209550.