Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Brunink Machinefabriek kan optimaal lasersnijden dankzij samenwerking tussen Widenhorn & PRIMOTEQ


Brunink Machinefabriek, serving industry, is een echt familiebedrijf opgericht in 1914 en inmiddels met het predicaat Hofleverancier. Zoals veel plaatbewerkingsbedrijven is ook het bedrijf Brunink gestart als smid. En is vervolgens doorgegroeid naar een echte machinefabriek. In de jaren 60 voornamelijk in landbouwmechanisatie en staalbouw. Het bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de derde generatie Gerrit Jan en Everhard Jan Brunink, de vierde generatie zit ook al in het bedrijf. Gerrit is verantwoordelijk voor de techniek binnen het bedrijf. Van jongs af aan werkt hij in het bedrijf opgericht door zijn opa. Eerst in de weekenden en vakanties en pas na gewerkt te hebben bij Akzo Nobel en een andere machinefabriek is hij vast in dienst gekomen. Met het aantreden van de derde generatie is vanaf de jaren 80 ook een nieuwe weg ingeslagen.

 

Van Engineering, Machines en Installaties tot Onderhoud & Civiele werken
"Mijn broer en ik besloten ons bedrijf naar een hoger plan te brengen," verteld Gerrit over de nieuwe richting van Brunink. "Nu zijn we een allround Machinefabriek gericht op de Kunststof-, Beton-,  Zand-, Papier-, Recyclingindustrie en Weg & Waterbouw. We maken niet alleen compleet nieuwe producten en revisies op bestaande machines, maar doen ook veel in Industrieel Onderhoud voor al deze en nog veel meer industrieën. Onze kracht is de flexibiliteit en het feit dat we echt 24/7 beschikbaar zijn." Brunink is in meer dan 100 jaar uitgegroeid naar een bedrijf met 65 man personeel en een wagenpark met 15 moderne servicebussen. Daarbij was Brunink het eerste metaalbedrijf dat de ISO9001 versie 2015 ontving. Ook beschikt Brunink over een eigen engineeringsafdeling, waar werkelijk alles in 3D wordt getekend. Zelfs een 3D scanner is beschikbaar om een locatie volledig te scannen en vervolgens een nieuwe machinelijn compleet in te tekenen. "Een bedrijf kan simpelweg een probleem neerleggen bij ons en wij kunnen dit van ontwerp en productie tot montage en service volledig uitvoeren. We leveren de producten niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten, laatst zelfs naar Australië."

 

 

Alle metaalbewerkingen in eigen huis en jaarlijkse investering

Dat Brunink allround is, is ook terug te zien in het machinepark. Binnen het bedrijf zijn de meeste bewerkingen die er op metaal te bedenken zijn mogelijk. Voor de werkstuk grootte wordt niet gekeken op een maatje meer. Zowel op het gebied van Plaatbewerking als Verspaning wordt alles in huis gedaan. Draaien, Frezen, Kotteren, Tappen, Plasma-Autogeensnijden, Knippen, Zetten, Walsen en Robotlassen zijn maar enkele van de bewerkingen. Ieder jaar wordt in het machinepark geïnvesteerd legt Gerrit uit. "We vinden het belangrijk dat we als bedrijf met onze tijd meegaan en het steeds interessanter maken voor onze medewerkers. Daarom zoeken we naar nieuwe mogelijkheden om ons machinepark aan te passen en uit te breiden. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld al een nieuw modern bewerkingscentrum aangeschaft, voordat we de Lasersnijmachine aanschafte. Als je 24/7 bereikbaar bent voor spoedklussen, dan moeten wij ook bijna alle bewerkingen wel in huis kunnen doen. Zodat als er in het weekend een as gedraaid moet worden, we dit zelf kunnen doen."

 

Gebruikte Trumpf lasersnijmachine

Een bewerking die nog ontbrak was lasersnijden. Op jaarbasis werd er veel lasersnijwerk uitbesteed toen de mogelijkheid zich voordeed om een gebruikte Trumpf L2530 Lasersnijmachine via een handelaar voor een mooi bedrag aan te schaffen. De machine had weinig uren gedraaid, maar bleek helaas niet werkend toen deze bij Brunink binnenkwam. Het viel ook niet mee om hiervoor een goede partij te vinden, totdat ze tijdens een demonstratie van de software van Widenhorn in contact werden gebracht met PRIMOTEQ. "We waren op zoek naar software voor de lasersnijmachine, omdat we onze huidige software voor de plasma-autogeensnijmachine niet vonden voldoen. Widenhorn gaf aan veel samen te werken met het eveneens Rotterdamse bedrijf PRIMOTEQ. De manier van werken van beide bedrijven sprak ons aan, dus kozen we voor de software van Widenhorn en voor PRIMOTEQ als partner om de machine te reviseren en in bedrijf te stellen."

 

 

 

Gereviseerd en geïmplementeerd door PRIMOTEQ

Helaas bleek de machine behoorlijk wat problemen te kennen. Door achterstallig onderhoud & stilstand had de laserbron (resonator) schade opgelopen. PRIMOTEQ heeft na een gedegen inspectie gekeken wat nog te reviseren/repareren was, alvorens direct bepaalde dure onderdelen te vervangen. Dit heeft Brunink veel geld bespaard. "PRIMOTEQ dacht gedurende het gehele traject met ons mee. Er werd eerst gekeken wat er te repareren was, zodat het niet direct vervangen hoefde te worden. We zijn continue op de hoogte gehouden van alle vorderingen. En de Service Engineers zijn deskundig, daar hebben we nu dagelijks profijt van." Enkele maanden na de revisie en implementatie snijdt de Trumpf Lasersnijmachine probleemloos. Er is geen service meer nodig geweest en de machine snijdt zelfs dikker en zonder bramen dan eigenlijk aanbevolen. "Onze mensen zijn erg enthousiast over deze machine en ook over de software!"

 

PROfirst 1 click CAM & Kostprijsberekening
Voordat de lasersnijmachine in bedrijf was gesteld, had Brunink de keuze gemaakt voor PROfirst CADCAM & Calculatie van Widenhorn. Vanwege de extra kosten en het feit dat het een geheel nieuwe bewerking is, is de keuze gemaakt voor het instappakket PROfirst 1 click CAM met een eenvoudige kostprijsberekening. De software is binnen één dag in bedrijf gesteld en Brunink kon hierdoor gelijk productie draaien. "De machine heeft sindsdien geen moment meer stil gestaan. PROfirst kwam gewoon het beste uit de bus, helemaal als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding. Ook de aanpak van het familiebedrijf Widenhorn gaf ons direct vertrouwen. De demonstratie was heel duidelijk en ze doen precies wat ze zeggen. Die mentaliteit kwam overigens ook bij PRIMOTEQ duidelijk naar voren. Het programma was heel snel te leren en we hebben sindsdien bijna geen ondersteuning nodig gehad." De werkvoorbereiding wordt door dezelfde mensen gedaan als de engineering. Hierdoor moet het nestingpakket geen extra werk opleveren. René Plaggenmarsch is een van de programmeurs: "Met 1 click CAM worden de nestings automatisch gemaakt, nadat ik de ontwerpen in Inventor heb gemaakt. Ook het snijpad is direct goed. Ik hoef bijna nooit iets aan te passen. Ook kan ik met één druk op de knop een productprijs berekenen. En als ik een vraagje heb, dan wordt ik direct geholpen."

 

 

Hoogwaardige Laserlenzen en Snijonderdelen voor Trumpf

Naast de software heeft Brunink ook gekozen voor de hoogwaardige laserlenzen, snijonderdelen en optiek reinigingsmiddelen van Widenhorn. Voor ieder type lasersnijmachine zijn veel verbruiksdelen beschikbaar en direct uit voorraad leverbaar. Gerrit licht dit ook toe: "Ook de ondersteuning van Widenhorn op dit vlak is goed. Het feit dat ze ook onderdelen voor de machine leveren, is een mooi bijkomstigheid. We hebben de prijzen vergeleken in de markt, maar die waren bij Widenhorn erg scherp en de kwaliteit is heel goed. Uitstekende laserlenzen en duurzame nozzles zijn ook een voorwaarde voor een goed snijresultaat. We kunnen simpelweg per mail of telefonisch bestellen en alles wordt direct uit voorraad geleverd."

 

 

Brunink is klaar voor de toekomst

Binnenkort wordt er ook een nieuwe besturing op de Air Liquide Plasma- en Autogeensnijmachine geplaatst. Dan wordt PROfirst 1 click CAM ook voor die machine gebruikt, zodat zelfs het wisselen tussen machines mogelijk wordt, zonder herprogrammeren. Inmiddels wordt 90% van al het lasersnijwerk intern gedaan. Enkel de grotere producten die niet op de machine passen worden nog uitbesteed. "Ook de engineers is anders gaan ontwerpen door de lasersnijmachine. We kunnen gewoon veel hogere toleranties halen en onze producten aanpassen op de mogelijkheden die we hebben gekregen," besluit Gerrit. "Doordat we dit project met drie bedrijven echt samen hebben gedaan, zijn wij als bedrijf weer een heel stuk efficiënter gaan werken. En zijn we klaar voor de toekomst!"

 

Meer informatie ?

Wilt u ook meer uit uw machines halen met onze innovatieve software, snijonderdelen en gereedschappen, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op +31-(0)10-8209550.