Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Wilbers-Werkstätten GmbH verdient innovatieve Widenhorn
LogiBARRE Zaagconverter in no-time terug


In 1988 begon de vader van Herbert Wilbers het bedrijf, G.Wilbers vof, als  toeleverancier van metaalproducten voor de bouw. Na enkele jaren richtte het bedrijf zich meer op toelevering van metaalproducten en de machinebouw. Inmiddels is Wilbers uitgegroeid tot een bedrijf met 50 man personeel en twee entiteiten net over de grens in Gildehaus. Naast het inmiddels Duitse bedrijf Wilbers-Werkstätten GmbH is Herbert Wilbers ook mede-eigenaar van Wilbers Lifting GmbH. “We maken in eigen huis o.a. complete, klantspecifieke materiaal handling oplossingen,” legt Herbert uit. “Hiervoor hebben we een eigen engineeringsafdeling, waar alles niet alleen getekend wordt, maar ook alle dynamische krachten- alsmede magneetkrachtberekeningen worden gedaan. Naast het bouwen van de apparaten, leidingdelen, tanks, drukapplicaties, machines en mechanische delen beschikken wij ook over een eigen elektro afdeling met o.a. schakelkastenbouw. Hierdoor is Wilbers-Werkstätten GmbH en Wilbers Lifting GmbH in staat het gehele gamma van aanvraag tot en met implementatie van machines, apparaten en systemen op locatie te verzorgen.” Binnen Wilbers, als groep, wordt met de hoogste precisie en nauwkeurigheid gewerkt. De vele certificaten die Wilbers-Werkstätten GmbH heeft, en de normeringen volgens welke gewerkt wordt, bewijzen dit. “Naast certificeringen als  EN ISO 1090, G03040, PED Module H/H1, werken wij ook volgens de EN ISO 3834-2 norm en zijn wij het enige bedrijf in Europa dat cilindrische UL-142 tanks, een Amerikaanse normering, mag fabriceren voor brandgevaarlijke stoffen in de on- en offshore,” licht Herbert toe.

 

Modern compleet machinepark
Wilbers-Werkstätten GmbH beschikt over 6.000m² productievloeroppervlak verdeeld over twee ruime bedrijfshallen in combinatie met een nieuw hoofdkantoor van 500m² groot. In de grootste hal vindt de gehele voorbewerking plaats, welke is voorzien van compleet machinepark. Verder herbergt deze hal een Roestvaststaal-, montageafdeling en E&I afdeling. In de tweede hal op hetzelfde industrieterrein wordt volledig koolstofstaal verwerkt in verband met het tegengaan van mogelijke kruisbestuiving tussen staal en rvs. Alle bewerkingen kan Wilbers in eigen huis doen. Enkel het natlakken en poedercoaten wordt buitenshuis gedaan, middels een betrouwbare partner. Zo is er de beschikking over een 6KW Trumpf Lasersnijmachine met automatisch Stopa magazijn, en diverse CNC kantbanken, buigmachines, walsen en andersoortige plaatbewerkingsmachines. Tevens beschikt Wilbers over en arrangement aan verschillende lasmachines c.q. processen en diverse verspanende bewerkingen op basis van CNC en conventionele technieken. De belangrijkste schakel voor de aansturing van de machines is werkvoorbereider Christian Amels. Inmiddels al weer ruim 5 jaar werkzaam bij Wilbers-Werkstätten GmbH. “Ik werkte hiervoor bij een staalbouwer, welke door de crisis helaas failliet is gegaan. Eigenlijk heb ik geen moment zonder werk gezeten, want Herbert benaderde me direct om bij Wilbers in dienst te komen,” vertelt Christian over zijn start bij het bedrijf. “Ik teken producten in SolidWorks, maar daarnaast maak ik ook programma’s voor de kantbanken en lasersnijmachine, die ’s nachts doordraait met behulp van het Stopa magazijn.”

 

 

 

Moderne MEBA ECO CNC-zaagmachine
Één van de nieuwste CNC machines is de MEBA ECO 410 DGA-2300. Een zaagmachine die automatisch verstekken kan zagen voor vele verschillende profielen. De zaagmachine is in veel bedrijven een wat ondergeschoven bewerking, terwijl de werkvoorbereiding hier wel vaak veel tijd voor in beslag neemt. Dit was ook zo het geval bij Christian. Hij maakte handmatig in Excel de zaagindelingen op basis van standaardmaten, die de zager vervolgens handmatig aan de machine programmeerde. “Omdat ik samen met een collega alle werkvoorbereiding doe is het voor mij belangrijk dat ik zo efficiënt mogelijk kan werken. Voor grote projecten, bijvoorbeeld voor een klant die regelmatig speciale producten uit profielen bij ons laat maken, was ik anderhalve dag bezig om de zaagindelingen te maken. Omdat wij als bedrijf blijven groeien, liep ik hier op een gegeven moment vast.” In zijn zoektocht naar een programma voor de zaagmachine kwam Christian al snel uit bij Widenhorn. Een bekend bedrijf voor Wilbers, want AutoPOL BendSIM voor de kantbanken was in 2008 ook al aangeschaft en wordt nog steeds naar tevredenheid gebruikt voor het maken van correcte uitslagen met de juiste buigverliezen van complexe plaatwerkproducten.

 

 

 

Directe resultaten van de Widenhorn Zaagconverter met LogiBARRE   

Christian heeft LogiBARRE zelf via een demoversie getest en was direct overtuigd, waarna het programma in combinatie met de innovatieve Widenhorn Zaagconverter werd aangeschaft. Direct kon de software ingezet worden voor het maken van optimale zaagindelingen. “Het programma is zo gebruiksvriendelijk dat het direct te gebruiken is, zonder enige cursus of langdurige implementatie. Vervolgens heeft Widenhorn bij ons op locatie alle CNC machinegegevens opgenomen voor de Zaagconverter, omdat de machineleverancier dit niet beschikbaar had.” Nadat alle machinespecifieke functies, zoals spanentransport, voedingen en koelmiddel waren toegevoegd en de postprocessor voor de MEBA CNC zaagmachine was gemaakt, kon ook de machine offline geprogrammeerd worden. Nadat alles vervolgens snel via internet was geïmplementeerd kon Christian direct veel tijd besparen. “In plaats van anderhalve dag werkvoorbereiding voor een project, ben ik nu minder dan een halve dag bezig en dan gebruik ik nog niet eens de CSV import module. Het programma kiest de beste afmeting van de beschikbare profielen en genereert duidelijke en overzichtelijke zaaglijsten. Als we vervolgens complexe zaagstukken hebben, kan ik met één druk op de knop alle CNC-codes maken, zodat de zager niet meer aan de machine hoeft te programmeren.” Door de besparingen die direct werden gerealiseerd op werkvoorbereidingstijd, programmeertijd en materiaal in combinatie met de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, heeft het programma zich heel snel terugverdiend. Dit wordt ook bevestigd door Herbert. “We zijn altijd op zoek naar meer efficiency binnen ons bedrijf en toen Christian met het voorstel voor dit programma kwam, hoefde ik niet lang na te denken. De investering in tijd en geld is niet groot en het programma heeft zich inmiddels bewezen. We hebben dit in no-time terugverdiend!”

 

 

Alle nieuwe releases van LogiBARRE Zaagconverter en AutoPOL op de TechniShow te zien.

De innovatieve producten die Wilbers-Werkstätten gebruikt zijn allen te zien op de stand 7.C001 van Widenhorn tijdens de TechniShow.