Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Software
CAD voor Snijmachines
CAD modulen voor Plaatwerk
CAM voor Snijmachines
CAM voor Bevelsnijden
Calculatie & Offertesysteem voor Plaatbewerking
Planning & Shopfloorcontrol
(Papierloze productie)
Logistieke Afraapmodule voor snijmachines
---------------------------------
CADCAM Ponsnibbelen
CADCAM Combimachine
CADCAM Kantbanken
---------------------------------
Optimalisatie Knippen
Optimalisatie Zagen
---------------------------------
3D Onderdelen Tekenen
Uitslagen voor Plaatwerk
Foto's, Tekst & Afbeeldingen in DXF omzetten
3D Direct Modeling
---------------------------------
Machinecommunicatie & DNC
Onderdelen
Laserlenzen & -spiegels
Lasersnijonderdelen
Plasmasnijonderdelen
Electron Power Tubes
Gereedschappen
Kantgereedschappen
Ponsgereedschappen
Messen voor Scharen & Uithoekers
Lasersystemen
Universal Laser Systems
BOFA Filtersystemen
1-Touch Laser Photo
LogiBARRE - optimalisatie van zaagmachines

LogiBARRE is een nesting programma voor het optimaliseren van producten die gezaagd moeten worden uit ieder type profielen, buizen en balken. Het systeem beschikt over een database waar eventueel de gehele voorraad profielen bijgehouden kan worden en ook automatisch reststukken, van bepaalde formaten, op kunnen worden geslagen om te hergebruiken.

LogiBARRE wordt gebruikt in de werkvoorbereiding, maar is ook ideaal geschikt om te gebruiken voor een snelle calculatie van benodigd profielmateriaal. Daarnaast kan het gebruikt worden voor de inkoop. LogiBARRE kan namelijk exact de juiste lengtes berekenen met het minste afvalpercentage voor een grote opdracht.

LogiBARRE werkt in 3 simpele stappen:

 1. Ingeven of inlezen van de te nesten producten
  U geeft simpelweg de namen en afmetingen van de te nesten producten in en of het product geroteerd mag worden of niet voor speciale materialen. Tevens is het mogelijk een order in te lezen vanuit een ander programma (ERP of CAD), door middel van onze flexibele EXCEL© of *.CSV interface.
 2. Kiezen van voorraad profielen
  Vervolgens kunt u profielen selecteren om de producten in te nesten. Maar u kunt ook gebruik maken van de voorraad database en eventuele resstukken. Extra optie die veel door inkoop wordt gebruikt is laten berekenen in stappen naar een ideale profielafmeting.
 3. Automatisch nesten
  LogiBARRE zal vervolgens de producten nesten op de manier die u heeft gekozen. Met de opgegeven snedebreedte en nauwkeurigheid. U kunt de verschillende uitkomsten bekijken en zelf het beste formaat kiezen. Daarna kunt u LogiBARRE de reststukken automatisch laten opslaan. U kunt de verschillende profielen zelfs prioriteit meegeven. Op die manier worden reststukken gebruikt voor er begonnen wordt met nieuwe profielen.

LogiBARRE toont de lijst van formaten met de afmeting van de reststukken en het percentage afval. U kunt ook een materiaal lijst afdrukken voor de inkoop en een zaaglijst voor de werkvloer. Het is zelfs mogelijk om een export te maken welke door Widenhorn geschikt gemaakt kan worden voor uw zaagmachines.

Naast dat LogiBARRE rechte profielen nest, kunt u verstek berekeningen laten uitvoeren. LogiBARRE zal dan de producten zo nesten, dat gelijke hoeken zoveel mogelijk in elkaar vallen.

Extern programmeren van uw zaagmachine met de Zaagconverter

Doordat LogiBARRE direct orderlijsten vanuit ERP in XLS, TXT of CSV inleest, kan enorm veel tijd worden bespaard met de optimalisatie van het materiaal. Na de automatische nesting van alle producten in de verschillende profielen word een productielijst gegenereerd, waarna de machineoperator alsnog handmatig alles moet instellen aan de machine. Widenhorn heeft hier de zaagconverter voor ontwikkeld. Met deze uitbreiding op LogiBARRE worden de gemaakte profielnestings omgezet naar een NC-code voor de gewenste machine. Daarbij kunnen machine-afhankelijke instellingen, zoals zaagsnelheid direct worden ingegeven. Op deze manier kan iedere CNC-gestuurde zaagmachine door de werkvoorbereiding worden geprogrammeerd en wordt machinestilstand beperkt. Bekijk de onderstaande video met de zaagconverter.

 

 

Directe voordelen

Door met LogiBARRE te werken kunt u:

 • zeer snel, nauwkeurige offertes maken
 • profielen met verstek nesten
 • de profielen uitrekenen die u moet inkopen
 • tijd besparen met het maken van zaaglijsten
 • geld besparen wanneer u dure materialen moet zagen
 • afval vermijden
 • materiaalvoorraad exact bijhouden
 • reststukken optimaal gebruiken

Het gebruikersgemak en de lage prijs van LOGIBARRE betekend dat u het programma zeer snel heeft terugverdiend. Vraag vandaag nog de gratis demonstratieversie en ervaar het gemak en de kracht van LogiBARRE.