Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Een goed advies & totaaloplossing voor Plaatbewerking tijdens de Technische Industriële Vakbeurs Hardenberg 2017


Widenhorn bedankt alle bezoekers voor hun bezoek aan onze stand en de interesse in onze producten en diensten! Het was een rustige maar zeker niet minder geslaagde editie!

 

 

Widenhorn is als vaste exposant ook dit jaar weer aanwezig op de Technische Industriële Vakbeurs, die van 19 t/m 21 September plaats vindt in Hardenberg. Een mooie moment na de zomervakantie om u te adviseren over alle ontwikkelingen op het gebied van Plaatbewerking & Lasersystemen. Tijdens de zomer hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Zo zijn de nieuwste V10 release van PROfirst, het CADCAM, Calculatie en Offertesysteem voor Plaatbewerking, met een compleet nieuwe 3D STEP Module en de nieuwste AutoPOL GT release voor de aansturing van Kantbanken gelanceerd. Maar ook de fabrikanten van Widenhorn op het gebied van onderdelen van Lasersnijmachines en Kantgereedschappen hebben niet stilgezeten. Met nieuwe type onderdelen en coatings zijn deze producten nog duurzamer! Deze zullen we op de TIV Hardenberg aan het publiek tonen. Op de stand van Widenhorn zijn tevens live demonstraties te zien van de hoogwaardige industriële Universal Laser welke voor ieder bedrijf in de maakindustrie een waardevolle aanvulling is. Een bezoek aan de stand 435 van Widenhorn & Universal Laser Systems is dus meer dan de moeite waard.

 

PROfirst 3D Design & STEP module in combinatie met Offerte- en CADCAM-systeem

Een gloednieuwe en krachtige module van PROfirst V10 is de PROfirst 3D STEP module. Met deze module kunnen STEP bestanden worden ingelezen, waarbij PROfirst automatisch de radii controleert op basis van de beschikbare matrijzen en deze corrigeert, zodat de uitslag direct goed en productiegereed is. Dit kan voor een enkel onderdeel, maar ook voor een complete samenstelling. Met slechts één druk op de knop worden alle onderdelen uit de samenstelling gehaald, de radii aangepast en de correcte uitslagen gegenereerd. Daarbij worden ook de zettingen, boor-, verzonken en tapgaten herkent, zodat deze bij het calculeren automatisch worden meegenomen in een offerte. Binnen enkele minuten is van een complete samenstelling een kant-en-klare offerte in PDF op de mail bij de klant, waarbij een duidelijk overzicht is welke bewerkingen per product worden uitgevoerd. Als de offerte vervolgens order wordt, dan kan dit met één druk op de knop worden toegevoegd aan de lopende orders. Direct ontstaat er een overzicht wat er gemaakt moet worden en wanneer gestart moet worden om de levertijden te halen. Zo wordt het combineren van orders echt eenvoudig en dat vergroot de winstgevendheid.

 

Voor alle gebruikers met een actueel serviceabonnement is er een eenvoudig, maar krachtig 3D tekenpakket om snel plaatwerkdelen en profielen te kunnen tekenen en uit te slaan, beschikbaar gemaakt. Zonder enige kennis van 3D kan iedereen direct met PROfirst plaatwerkonderdelen tekenen. Deze module bevat ook een speciale profiel optie, voor het tekenen van profielen. 3D tekenen van plaatwerkonderdelen en correcte uitslagen maken is nu echt voor iedereen mogelijk.

 

 

 

 

Hoogwaardige snijonderdelen en kantgereedschappen

De fabrikanten van Widenhorn hebben snijonderdelen ontwikkeld, zoals protective windows, fiberlenzen en nozzles voor nieuwere type (fiber)lasersnijmachines van o.a. Bystronic©, Mazak© en Amada©. Voor Trumpf© zijn EFL, EGL en EAQ nozzles verkrijgbaar voor Coolline en Brightline technologie. Iedere machine kent zijn eigen type nozzles, maar deze nozzles zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Naast de standaard Nozzle zijn er ook chromen nozzles beschikbaar en anti-reflex nozzles. De chromen nozzles zijn duurzamer, doordat ze beter bestand zijn tegen spetters. De anti-reflex nozzles zijn uitermate geschikt voor materiaal met een plastic beschermlaag.

 

 

 

 

Tijdens de EuroBlech heeft Parma Stamp, de kantgereedschappenfabrikant van Widenhorn, een nieuw type coating gelanceerd. Deze coating zorgt niet alleen voor een langere levensduur van het gereedschap, maar ook voor een veel mooier eindproduct. Ook zijn er mogelijkheden met speciaal zetfolie. Op de stand van Widenhorn, kunnen de adviseurs u bijpraten over alle mogelijkheden.

 

 

 

 

AutoPOL GT - automatisch programmeren van kantbanken

AutoPOL is één van de pioniers van software voor het offline programmeren van kantbanken. Gedurende deze jaren heeft AutoPOL zijn positie van meest geschikte en meest geavanceerde oplossing vast weten te houden. Ondanks dat de software technisch zeer hoogwaardig is en beschikt over geavanceerde mogelijkheden, is de gebruiksvriendelijkheid altijd enorm gewaardeerd door gebruikers. Ondanks dat het hoogwaardige technische niveau steeds verder wordt verbeterd en ontwikkeld, is ook veel energie gestoken in het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. Het resultaat is de nieuwe release AutoPOL GT. Deze nieuwe generatie software biedt een nog hogere standaard in gebruikerservaring in het offline programmeren van kantbanken.

 

 

 

Live demonstraties van hoogwaardige Desktop Lasersnijsysteem

Op de stand van Widenhorn worden ook live demonstraties gegeven van een Universal Laser Desktop model, compleet met snijbed, rotatie-as en de speciale 1-Touch Laser Photo. Met deze software kan iedere foto voor ieder type materiaal worden omgezet naar de perfecte kleurverhouding, voor een optimaal graveerbeeld. De Universal lasersystemen bieden een breed scala aan mogelijkheden als aanvulling voor ieder productie bedrijf. Hoe vaak moet een bedrijf, zeker in machinebouw of andere takken waarin complete producten worden gemaakt, niet andere materialen verwerken of inkopen. Met een professionele laser kan een breed scala aan materialen worden gesneden van kunststof tot hout en plastic tot rubber en foam. Omdat dit geen dagelijks werk is en de machine dit snel en goed moet kunnen verwerken, beschikt Universal over een complete database met instellingen voor alle bekende en veel voorkomende materialen. Kwestie van het juiste materiaal kiezen en snijden. Om de kwaliteit voor een materiaal te proberen is er de mogelijkheid om kosteloos bij Widenhorn een product te snijden, graveren of markeren op een van de lasersystemen in het democenter. Op deze manier is ieder bedrijf verzekerd van de hoge kwaliteit.

 

 

Totaaloplossing voor Plaatbewerking

Tijdens deze editie staat Widenhorn in hal 4 op stand 435. Op onze stand tonen wij u de volgende oplossingen:

  • PROfirst V10 - CADCAM & Calculatie voor Snijmachines geïntegreerd met uw ERP systeem
  • AutoPOL GT - CADCAM voor Kantbanken
  • Laserlenzen & Laserspiegels voor alle lasersnijmachines
  • Protective Windows & Fiberlenzen van alle fiberlasersnijmachines
  • Nozzles, keramieken & alle andere snijonderdelen voor snijmachines
  • Hoogwaardige kantgereedschappen voor alle kantbanken
  • Universal Lasersnijsystemen
  • LogiBARRE V8 - Uniek machine-onafhankelijke programmeersysteem voor zaagmachines
  • LogiTOLE V8 - Optimalisatie van Rechthoekscharen
  • LogiTRACE V16 - Uniek uitslagen pakket voor Plaatbewerking, Apparatenbouw, HVAC en Luchttechniek

 

 

 

Data & Locatie
De TIV Hardenberg vindt plaats in de Evenementenhal in Hardenberg. De openingstijden zijn van 13.00 tot 21.00 uur.

 

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatbewerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.