Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Hofleverancier Widenhorn toont complete oplossing voor Plaatbewerking op de TechniShow 2020

 

Familiebedrijf en inmiddels zelfs Hofleverancier Widenhorn, opgericht in 1919, toont tijdens de aankomende TechniShow 2020 haar complete oplossing voor Plaatbewerking! De innovatie oplossingen van Widenhorn worden gekenmerkt door snelle ingebruikname, hoge kwaliteit, korte terugverdientijd en ultiem gebruikersgemak. De door Widenhorn bestempelde 'ouderwets' goede telefonische en internet ondersteuning blijft hierbij onmisbaar, zodat bedrijven het meest optimale uit hun investering blijven halen. Het doel blijft een optimaal plaatbewerkingsproces om daarmee zoveel mogelijk uit machines, materiaal en mensen te halen die in de Plaatbewerking actief zijn! Om op ieder moment inzicht te hebben, de machines probleemloos te laten draaien, snel adequate offertes te kunnen maken en automatisch echt goede nestings te maken, ontstaat er rust in het gehele plaatbewerkingsproces. Dit geldt dan zowel in het offertetraject, de werkvoorbereiding als op de werkvloer. Dat doet Widenhorn inmiddels al voor meer dan 625 klanten in de Benelux.

 

 

 

 

Widenhorn biedt een totaaloplossing voor Plaatbewerking met een unieke combinatie van innovatieve software, duurzame laserlenzen, protective windows, nozzles, keramieken, pons- en kantgereedschappen. Van het kleinste nozzletje tot een complete hoogwaardig geïntegreerd CADCAM & Calculatie systeem bij Widenhorn is het allemaal mogelijk. En daarbij voor ieder budget een passende oplossing. Een goed advies en mogelijkheid om altijd te kunnen uitbreiden ongeacht welke machine erbij komt is daarbij een absolute vereiste. Een kleine greep uit alles wat Widenhorn tijdens de TechniShow toont.

 

Nieuwste generatie PROfirst V11 CADCAM, Calculatie, 3D STEP, Bevel &
Shopfloor control systeem

Inmiddels wordt de nieuwste generatie PROfirst V11 bij alle klanten van Widenhorn met een serviceabonnement uitgerold. PROfirst heeft een compleet nieuwe interface gekregen, zodat het helemaal is aangepast op de huidige tijd. De label module om automatisch stikkers te kunnen printen is uitgebreid zodat ook barcodes kunnen worden geprint en de layout helemaal zelf is te maken. Naast de interface zijn ook de al krachtige nestingtechnologieën, Powernesting en Ultranesting, verder geoptimaliseerd, zodat er nog meer uit het plaatmateriaal gehaald kan worden. De krachtige automatische snijstrategie zorgt er vervolgens voor dat de kortste mogelijke snijroute op een product wordt afgelegd, zonder over een gesneden contour te gaan. De nieuwe botsingdetectie zorgt ervoor, dat mogelijk botsingen met producten worden vermeden. Met die krachtige digitale gereedschappen kan naast meer uit materiaal ook veel meer uit iedere snijmachine worden gehaald. Automatische productmarkering voor producten was al mogelijk, maar is nu ook mogelijk op restplaten. Zo kunnen restplaten worden voorzien van een identificatie nummer, materiaal type, en zelfs het certificaatnummer. In combinatie met de Plannings- en Tijdregistratiemodule Jobvision (shop floor control) kan op die manier geheel papierloos worden gewerkt.

 

 

 

 

Offline & Online calculeren
De belangrijkste bottleneck bij bedrijven blijft het maken van een juiste prijscalculatie voor zowel klanten als voor intern gebruik. Het wordt nog te vaak onderschat hoe snel de scoringskans groeit bij het sneller uit kunnen brengen van een offerte. PROfirst heeft hiervoor een enorm krachtige module, waarbij op basis van alle machinegegevens snel en veelal automatisch een goede offerte gemaakt kan worden. Zelfs zonder kennis van alle verschillende bewerkingen. Dit kan op basis van vele tekenformaten waaronder step, dxf, dwg, pdf, dstv en geo. Bewerkingen die automatisch herkent en gecalculeerd kunnen worden uit de tekening zijn snijden, ponsen, tappen, kanten/zetten, boren en soevereinen. Ook bewerkingen als ontbramen, coaten, verzinken en transport kunnen aan de hand van de geometrie automatisch worden berekend. De vernieuwde 'drag-and-drop' functie zorgt dat tekeningen uit de e-mail direct kunnen worden ingelezen. Waarbij als dit 3D STEP bestanden zijn ook direct de goede uitslagen voor de productie worden gegenereerd. Offline scheelt dit bedrijven al enorm veel tijd en geeft ze een veel grotere scoringskans, maar met een offline module kan dit ook als portaal gebruikt worden. Daarbij vult de eindgebruiker alle mogelijke gegevens in en wordt de prijs automatisch bepaald op basis van alle ingegeven waardes. Op de TechniShow kan een ieder het gebruikersgemak zelf ervaren.

 

Veel nieuwe types Laser- en Watersnijonderdelen

De juiste laserlenzen, protective windows, nozzles, keramieken, straalpijpjes en orifices zijn enorm belangrijk voor een goed snijproces. Zeker in een tijd waar steeds meer onbemand gesneden wordt en niet alleen het NC-programma het succes hiervan bepaald, maar zeker ook de snijonderdelen. De combinatie die Widenhorn hier biedt is dan ook een enorm voordeel voor bedrijven. Voor ieder machinemerk zijn de onderdelen veelal uit voorraad leverbaar. Inmiddels bestaat de voorraad uit honderden verschillende optieken en snijonderdelen en komen er wekelijks nieuwe bij. Duurzaamheid en snijkwaliteit staat voorop en deze gaan vaak samen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende type nozzles om voor ieder materiaaltype en dikte de beste snijkwaliteit te krijgen. Ook bellows voor lasersnijmachines zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waarbij vaak enorm op de kosten kan worden bespaard. Op de stand van Widenhorn zijn vele nieuwe snijonderdelen te zien. Zo ook de nieuwe range hoogwaardige watersnijonderdelen voor alle verschillende merken watersnijmachines.

 

 

 

 

Automatisch programmeren van Kantbanken

AutoPOL BendSIM is hét machineonafhankelijke programmeersysteem voor Kantbanken en met de Batch Manager gaat dit zelfs volautomatisch, eventueel gestuurd vanuit een ERP systeem op basis van XML. Met de nieuwste versie kan een optimale planning van het werk automatisch worden gegenereerd waarbij aan de kantbank zo min mogelijk hoeft te worden omgesteld. De gebruiker kan zelf alle grenswaardes opgeven en per materiaal en dikte de favorieten bovenmessen en ondermatrijzen instellen. Als AutoPOL alle programma's automatisch heeft gemaakt, wordt er ook een bewerkingstijd gegenereerd. Het te gebruiken type 3D bestand is zeer uitgebreid en niet enkel beperkt tot STEP. Er is zelfs een integratie met SolidWorks® en Inventor® mogelijk. Op dit moment wordt gewerkt aan het volledig automatisch verwerken van Samenstellingen. Door de koppeling met PROfirst kunnen de uitslagen direct gebruikt worden voor een offerte of voor programmering van de snijmachines. Met de Batchmanager is in de praktijk gebleken dat bedrijven per dag uren werkvoorbereidings- en machinetijd besparen! En op die manier rust in de productie creëren en met dezelfde mensen meer kunnen produceren.

 

 

Maak van uw CNC-zaagmachine een automatisch gestuurd proces

In bijna ieder plaatbewerkingsbedrijf staat een zaagmachine, veelal CNC-gestuurd. Optimale zaagindelingen maken kost vaak veel tijd. De LogiBARRE oplossing van Widenhorn in combinatie met de unieke machineonafhankelijk Zaagconverter, zorgt ervoor dat iedere computergestuurde zaagmachine offline geprogrammeerd kan worden. Daarbij kan een zaaglijst uit een ERP of tekenpakket worden ingelezen. In de nieuwste versie zelfs met alle profielen door elkaar, waarbij LogiBARRE alle profielen netjes opsplitst. De profielvoorraad kan geheel bijgehouden worden, waarbij ook reststukken worden opgeslagen en gebruikt. De software kan zelf ontworpen productstikkers printen, zodat het in de werkplaats ook direct duidelijk is om welk product het gaat. Deze oplossing is niet alleen te zien bij Widenhorn op de stand, maar ook bij Promatt leverancier van Behringer® zaagmachines.

 

 

Afbeeldingen, foto's, complete tekeningen en tekst direct snijklaar maken

Het belang van een goede 2D tekenmodule wordt vaak onderschat. PROfirst biedt krachtige functies om in enkele klikken een tekening geheel op te schonen, te controleren op probleemgebieden, bewerking te herkennen, lijnen te reduceren en automatisch te bematen. Dit scheelt in de praktijk enorm veel werkvoorbereidingstijd. In de nieuwste versie kan zelfs een complete 2D tekening automatisch uit elkaar worden gehaald en ieder onderdeel apart worden opgeslagen. Daarbij kan automatisch tekst uit de productnaam of in het tekenveld gelezen worden met informatie over bijvoorbeeld materiaaltype, dikte en aantal stuks. De mogelijkheid tot het maken van een tekenreeks is toegevoegd in de nieuwste versie. Zo worden automatisch dxf bestanden gemaakt die automatisch opnummeren. Ook in het omzetten van afbeeldingen, foto's en tekst gaat vaak veel tijd zitten. PROfirst biedt met de Artist module een heel handige oplossing om dit automatisch te kunnen doen, zonder veel handwerk. Zelfs gatenpatronen voor fiberlasers en ponsmachines kunnen worden gemaakt. In de nieuwste versie kan zelfs tekst op een bepaalde polylijn worden gezet voor een mooi effect. Zo kunnen de mooiste snijonderdelen ontworpen worden, zonder dat dit veel tijd kost. 

 

Bezoek de Widenhorn stand 7.C001

 

 

Meer informatie ?

Wilt u ook meer uit uw machines halen met onze innovatieve software, snijonderdelen en gereedschappen, dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op +31-(0)10-8209550.