Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn adopteert opnieuw de Flamingo's in Blijdorp en geeft een gezinsabonnement weg voor de actie 'Ik ben een Blijdorpert'

Ter ere van ons honderdjarig bestaan hebben wij vorig jaar gekozen om de Flamingo's in Diergaarde Blijdorp te adopteren. Oorspronkelijk was het de bedoeling dit voor één jaar te doen. Echter toen, aan het begin van de coronacrisis, de vraag kwam of we dit niet nog een jaar wilde doen, hebben we besloten 'onze' Rotterdamse trots hiermee te ondersteunen. Zo zijn wij nog steeds de trotse sponsor van de Flamingo's.

In tijden van crisis wordt vaak als eerste bespaard op dit soort kosten, terwijl juist dit soort instellingen het harder nodig hebben dan ooit. Het is voor ieder bedrijf goed om in deze uitdagende tijden scherp te zijn op kosten. Het is ook moeilijk te verkopen om in tijden dat bij sommige bedrijven mensen worden ontslagen wel geld gaat naar Goede Doelen, ondanks dat ook deze doelen het juist heel hard nodig hebben. Widenhorn heeft niet alleen het Hofleverancierschap mogen ontvangen vanwege het honderjarig bestaan, maar juist ook omdat alles binnen ons familiebedrijf voldoet aan alle hoge eisen die daarmee samenhangen en vanwege onze sociale activiteiten.


Juist in moeilijke tijden proberen we er niet alleen voor onze klanten te zijn, maar ook de doelen waar wij al jaren een warme band mee hebben, zoals Diergaarde Blijdorp. Door de actie 'Ik ben een Blijdorpert' is nog duidelijker gebleken hoe hard alle hulp nodig is. Diergaarde Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk. Alles wat in normale tijden verdiend wordt, wordt geïnvesteerd in het behoud van waardevolle natuur. Nu kijkt Blijdorp echter aan tegen een recordverlies. “De sluiting, vanaf 16 maart, om de verspreiding van het Coronavirus te stoppen en de gefaseerde en beperkte heropening vanaf 20 mei hebben een groot gat geslagen in onze begroting”, zegt Blijdorp directeur Erik Zevenbergen, “We zetten alle zeilen bij, maar nu is het punt gekomen dat we het echt niet meer alleen aan kunnen. Daarom vragen we iedereen die de Diergaarde een warm hart toedraagt: Help mee, steun onze dierentuin en draag trots uit ‘Ik ben een Blijdorpert!’”

 

Er zijn vele mogelijkheden om de dierentuin te ondersteunen, zoals het kopen van een T-shirt of het doen van een donatie. Alle beetjes helpen. Als extra ondersteuning geeft Widenhorn een gezinsabonnement voor Diergaarde Blijdorp weg. Zo helpen we niet alleen de Dierentuin, maar maken we ook iemand gelukkig die zo met het hele gezin een jaar lang naar de Diergaarde kan. Het enige wat je hoeft te doen is de Update/Post op onze Sociale Media te Liken, zodat het initiatief 'Ik ben een Blijdorpert' bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht wordt gebracht. Dit doet u via deze link voor LinkedIN: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6689241936542359552
Op 27 juli 2020 kiezen we in samenwerken met Blijdorp de persoon uit die het gezinsabonnement krijgt. Delen en Leuke commentaren onder de posts worden ook op prijs gesteld.

 

Ondanks dat het nu wat lastiger wordt ligt toch in de planning dat het zo herkenbare Flamingo verblijf bij de iconische oude hoofdingang compleet wordt aangepast en overnet. Onderstaand is hiervan een Artist Impression te zien. De bedoeling is dan dat je door deze nieuwe grote voliere als bezoeker kan lopen.

 


Artist impression nieuwe Flamingoverblijf Diergaarde Blijdorp

 

Directeur van Diergaarde Blijdorp Erik Zevenbergen en Anco Euser bij de Flamingo's