Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn op de TechniShow met veel innovaties op het gebied van software, gereedschappen en laserlenzen

 

Al sinds 1951 is Widenhorn op iedere editie van de TechniShow aanwezig geweest. In het jaar voor het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf wordt op de TechniShow speciaal aandacht gegeven aan de historie naast de vele innovaties. Niet alleen de historie van Widenhorn zelf, maar ook van de TechniShow. Dit jaar staat Widenhorn aan de Fastlane in hal 7 op stand D002 en wordt ook voor het eerst meegedaan aan de Guided Tours. Alle innovaties zijn afgestemd om tijdens de TechniShow in de Benelux gelanceerd te worden. Dit jaar zijn het er meer dan ooit. Al deze innovaties zijn er op gericht om meer uit materiaal, machines en mensen te halen. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste innovaties.

 

PROfirst V10.5 Interactieve CADCAM, Planning, Machinetijdregistratie, Calculaties & Offertes gekoppeld met ERP
PROfirst V10.5, het complete en Nederlandstalige systeem voor alle snijmachines, wordt tijdens de TechniShow voor het eerst gelanceerd. Deze nieuwe versie bevat veel vernieuwingen voor ieder plaatwerkbedrijf. De 3D STEP module is uitgebreid, zodat automatische zettekeningen voor de werkvloer gegenereerd kunnen worden. Daarnaast is de nesting- en snijtechnologie verder geoptimaliseerd om meer uit machine en materiaal te halen. Dit kan volledige gepland worden met de Jobvision module. Een accurate calculatie voor plaatbewerking, maar ook andere metaalbewerkingen wordt ook steeds belangrijker. Niet alleen voor een toeleveringsbedrijf om binnen enkele klikken een offerte bij een klant te hebben, maar ook voor een inkoopafdeling van een productiebedrijf. Steeds vaker komt de vraag op; zelf produceren of uitbesteden? De PROfirst V10.5 Calculatie en Offertemodule kan hierbij van grote waarde zijn. De software kan op basis van een 2D tekening (DXF, DWG, PDF, DSTV) of zelfs 3D samenstelling (STEP) automatisch een offerte maken, waarbij extra bewerkingen, zoals kanten, tappen, verzinken en ontbramen direct worden meegecalculeerd. Deze nieuwste release kan zelfs verschillende variaties van een bewerking automatisch calculeren aan de hand van door de gebruiker gedefinieerde waardes. Ook profielen nesten voor zagen en buislasersnijden is mogelijk, waarbij een complete database van profielen beschikbaar is. Door de online module kan een toeleveringsbedrijf haar klanten ook via hun eigen website producten automatisch laten calculeren. Dit alles kan 1 op 1 gekoppeld worden met een ERP of Boekhoudsysteem, zodat dubbelwerk wordt uitgesloten en met 1 druk op de knop een order overgenomen kan worden met alle bewerking, tijden en materiaalbehoefte.

 

 

 

 

AutoPOL GT CADCAM voor Kantbanken met batch mode
Aan de nieuwste release voor AutoPOL GT wordt de laatste hand gelegd. Aan deze versie is jaren gewerkt en wordt op de TechniShow officieel gelanceerd. AutoPOL komt met een Batch module. Met deze module kunnen meerdere producten automatisch en zonder inmenging van een werkvoorbereider worden geprogrammeerd en programma’s gemaakt. Deze kan nog wel toezien dat alles goed gaat en eventueel iets eenvoudig handmatig aanpassen als dat nodig is. Dit reduceert de programmeer kosten enorm.

 

 

Duurzame Duralens Extra & Snijonderdelen

Ophir, één van de marktleiders op het gebied van laserlenzen en laserspiegels, heeft een nieuw type laserlens ontwikkeld. De Duralens Extra heeft een lage absorptie, is radioactief vrij, biedt een optimale focus stabiliteit en een optimale levensduur. In de Benelux is deze nieuwe unieke laserlens exclusief beschikbaar bij Widenhorn. Tijdens een bezoek aan de stand kunnen de medewerkers van Widenhorn u adviseren over de best mogelijke laserlens voor uw toepassing en kunnen zij een mooi aanbod voor u doen. Daarnaast levert Widenhorn hoogwaardige snijonderdelen voor alle types laser-, fiber- en plasmasnijmachines. De ontwikkeling voor deze onderdelen staat zeker niet stil. Met ieder nieuw type machinemodel komen vaak ook andere nozzles, keramieken, balgen of andere onderdelen beschikbaar. Deze zijn bij Widenhorn, met minimaal dezelfde kwaliteit, beschikbaar tegen een heel gunstig tarief. Alles wordt uit voorraad geleverd en is eenvoudig te bestellen.

 

 

LogiBARRE V8 CADCAM & Optimalisatie voor Zagen

Een bewerking die veelal wordt onderschat, qua besparingen die kunnen worden behaald, bij bedrijven zowel in de verspaning als plaatbewerking is CNC-zagen van profielen. Zaagmachines worden in overgrote meerderheid aan de machine geprogrammeerd en ook de indeling wordt handmatig gedaan. Met de LogiBARRE Zaagconverter kan dit allemaal geheel automatisch worden gedaan en alleen al meer dan 80% bespaard worden op werkvoorbereidingstijd. Vanuit ieder systeem kan een zaaglijst worden ingelezen, waarbij de nieuwste V8 release deze automatisch sorteert en indeelt in de beschikbare profielen vanuit de voorraad. De zaagconverter genereert alle NC-codes, zodat de operator bij de machine enkel nog maar op start hoeft te drukken. Ook machineleveranciers zien hier de voordelen van, zo werkt Widenhorn sinds kort samen met Promatt, waarbij een totaaloplossing van een zaagmachine met offline programmeersoftware kan worden geleverd en inmiddels al bij verschillende constructiebedrijven draait.

 

 

JETCAM V20 volledige automatisering van ponsnibbel, combimachines en routers
JETCAM V20 wordt tijdens de TechniShow in de Benelux gelanceerd. Dit geautomatiseerde systeem voor de aansturing van alle plaatbewerkingsmachines komt met veel nieuwe functionaliteiten, zoals flycut om snijtijd enorm te reduceren. Daarnaast is verdere optimalisatie van ponsnibbel en pons-laser combimachines mogelijk door nieuwe mogelijkheden in automatisch bewerken en automatisch nesten, zoals mozaïek nesten. Ook het automatisch afvoeren en afleggen van producten is verder verbeterd, zodat programmeren steeds minder tijd kost en machines steeds verder geoptimaliseerd kunnen worden.

 

Live demonstraties Universal Laser Systemen
Universal Laser Systems is één van de marktleidende producenten van hoogwaardige en professionele  lasersnij-, graveer- en markeermachines. Deze lasersystemen worden door Widenhorn in Nederland geleverd en geserviced. De machines worden sinds 1988 met zorg ontwikkeld en geproduceerd in Scottsdale. In deze jaren zijn er duizenden machines geleverd, die dagelijks worden ingezet. Door de jarenlange kennis worden alle lasersystemen geleverd met een complete materialen database, zodat u als gebruiker direct kunt starten met produceren. De Universal Lasers zijn in vele verschillende platformen, formaten en laserbronnen te verkrijgen, welke uitgebreid kunnen worden met opties, zoals HPDFO, Roterende As, Productdoorvoer, 1-Touch Laser Photo, SuperSpeed, afzuiging en UCR. Op de stand van Widenhorn kunt de lasers en alle  mogelijkheden live zien. De systemen zijn geschikt voor bijna alle type materialen. Op de stand van Widenhorn, zijn meerdere modellen live in actie te zien.

 

 

 

 

Widenhorn op de TechniShow 2018 voor een goed advies
Tijdens de TechniShow 2018 adviseren de mensen van Widenhorn u graag over alle specifieke mogelijkheden en wat deze voor uw machines en mensen kan betekenen. Op stand 7.D002 zijn alle innovatieve releases te zien van PROfirst V10.5, JETCAM V20, AutoPOL G2, LogiTRACE V16, LogiBARRE & LogiTOLE V8. Daarnaast is er een ruime selectie van gereedschappen en onderdelen.

 

Widenhorn op de TechniShow op stand 7.D002

 

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatbewerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.