Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Smart Industry? Wij noemen dat gewoon slim en optimaal
werken, fouten uitsluiten en geen dubbel werk doen

 

Interview gemaakt voor PlaatbewerkingsNieuws door Eric Weustink

 

Software staat al jaren in het middelpunt van de belangstelling op vakbeurzen voor plaatbewerking zoals de Euroblech, Blechexpo en TechniShow. Dat zal op de komende TechniShow niet anders zijn. PlaatBewerkingsNieuws vroeg Anco Euser, directeur/eigenaar van Widenhorn, naar de ontwikkelingen op softwaregebied.

 

Wie afgelopen najaar een rondje maakte op de Blechexpo in Stuttgart, kon er niet omheen: de grote machinebouwers repten op hun stand allemaal over hun ideeën voor de Smart Factory.  De EMO in Hannover, voor de verspanende metaalbewerkers, bood enkele maanden daarvoor precies hetzelfde beeld. Anco Euser van Widenhorn, gespecialiseerd in productieoptimalisatie bij plaatverwerkende bedrijven, heeft niet zo veel met Industrie 4.0. “Daar houd ik me eigenlijk niet mee bezig. Ik denk dat niemand echt goed weet wat dat precies inhoudt. We zullen met onze oplossingen ongetwijfeld veel bijdragen aan Smart Industry, maar ik noem het altijd gewoon slim en optimaal werken, fouten uitsluiten en geen dubbel werk doen.”

 

 

 

 

Steeds drukker
De noodzaak om optimaal te werken, fouten uit te sluiten en dubbel werk te voorkomen, neemt toe door een aantal duidelijke ontwikkelingen in de markt. Ten eerste wordt het steeds drukker, zowel bij toeleveranciers als bij bedrijven die eigen producten maken. Ten tweede wordt het steeds moeilijker om goede medewerkers te vinden. De Economische Barometer van Koninklijke Metaalunie over het laatste kwartaal van 2017 wees uit dat zes van de tien verspanende bedrijven, machinebouwers en metaalwarenbedrijven tenminste één vacature hebben openstaan. Veel sectoren binnen het MKB-metaal verwachten niet dat ze alle uitstaande vacatures het komende halfjaar kunnen invullen. Euser: “Deze trends geven allerlei uitdagingen bij bedrijven. Machines worden steeds sneller, maar de logistiek moet daar ook bij aansluiten. Als ook de aanvragen toenemen is het belangrijk dat je als toeleverancier snel kunt reageren en ook goed inzicht hebt in de actuele planning en productie. Voor bedrijven die een eigen product maken en zelf machines hebben, maar daarnaast ook uitbesteden is het belangrijk snel een goed inzicht te krijgen in uitbesteden of zelf produceren.”

 

 

Meer uit machine, materiaal en mensen halen
De vragen die Widenhorn krijgt, komen eigenlijk altijd op hetzelfde neer: hoe kan ik meer uit mijn machine, materiaal en mensen halen?  “Dubbele werkzaamheden moeten worden uitgesloten, dus een koppeling met ERP of boekhoudpakket is tegenwoordig veel gevraagd. Afgelopen jaar hebben we (vaak klantspecifieke) koppelingen gemaakt met onder andere MKG, Syntri, Exact, Isah en PlanDeCampagne. Dat kan bijvoorbeeld een koppeling zijn met ons geavanceerde offertesysteem, zodat een offerte snel gemaakt wordt in PROfirst en deze met alle bewerkingen zo geïmporteerd kan worden in het ERP-systeem. Maar ook met het CADCAM-systeem. Aan de voorkant genereert het ERP-systeem welke orders er zijn. Deze worden automatisch ingelezen in ons Ordermanagement, waarbij de juiste tekening automatisch van het netwerk wordt gehaald. Dit scheelt niet alleen tijd met het inlezen van orders, maar bedrijven kunnen veel makkelijker orders combineren en hierdoor bewerkingstijd en materiaal besparen. Hierdoor wordt alleen al de programmeertijd in veel gevallen met wel 80% gereduceerd. Aangezien goede mensen moeilijk te vinden zijn, lost dit  toch wel een probleem op. Aan de achterkant wordt, als alles gereed is, automatisch alle data vanuit CADCAM naar ERP gestuurd. Zo hoeft er niet geklokt te worden. Dit kan overigens wel toegevoegd worden met de plannings- en tijdregistratie, waar ook steeds meer vraag naar is.”  

 

 

 

Automatisch nesten
Automatisch nesten blijft altijd belangrijk. De technologie wordt met iedere versie beter, mede door de input van de gebruikers. “Offertes snel en adequaat maken is ook nog steeds van eminent belang”, aldus Anco Euser. “Er worden vaak bij meerdere toeleveranciers prijzen opgevraagd. Wie dan snel een offerte kan leveren en een goede levertijd heeft, maakt een grotere kans op een opdracht. Bedrijven krijgen ook steeds meer 3D bestanden toegeleverd. Een nieuwe 3D module die we samen met PROfirst hiervoor ontwikkeld hebben, is ingeschreven voor de TechniShow Innovatie Awards. Deze reduceert de werkvoorbereidingstijd tot een absoluut minimum. Een complete samenstelling kan in de software worden ingelezen en automatisch worden alle delen eruit gehaald. De software herkent direct verschillende bewerkingen als zetten, boren en verzinken. Deze kunnen direct worden gecalculeerd. Na de lancering hebben veel nieuwe en bestaande klanten direct deze module aangeschaft.”

 

 

 

 

Aansturen kantbanken en zaagmachines
Eveneens een duidelijke trend is het aansturen van kantbanken en zaagmachines. Dit zijn vanuit de historie niet echt machines die veel werden geprogrammeerd, maar door de toenemende eis om tijd en materiaal te besparen en de schaarste aan goede operators, moeten ook deze machines steeds vaker offline worden geprogrammeerd. Euser: “Vijf jaar geleden deden we een à twee implementaties per jaar van AutoPOL. Tegenwoordig doen we die per maand!  De zaagmachine software hebben we deels zelf ontwikkeld. Hiervoor zijn we tijdens de vorige TechniShow bekroond met een nominatie voor de TechniShow Awards. Ook heeft deze innovatie de MKB Innovatie Top 100 gehaald. We hebben daarna meerdere projecten gedaan, ook in samenwerking met zaagmachineleverancier Promatt, en dat heeft al tot veel succes geleid.”

 

 

 

 

Goede ondersteuning
Het laatste wat Widenhorn veel tegenkomt, is dat de ondersteuning vaak te wensen over laat. “Wij proberen als familiebedrijf altijd net wat meer te doen. Geen bandjes of keuzemenu’s, maar direct iemand aan de lijn om te helpen. Het zelfde geldt voor de laserlenzen en onderdelen die we leveren. Geen moeilijke webwinkels, maar een telefoontje is genoeg. We proberen daarnaast ons te onderscheiden door bedrijven te adviseren wat voor type nozzle of laserlens ze voor hun toepassing het beste kunnen gebruiken. Laatst kwam een klant een onderdeel halen voor zijn fiberlaser, want ze hadden een crash gehad. Het bedrijf werkte niet met onze software, maar met snelle machines wordt een veilige en optimale snijstrategie ook steeds belangrijker, dat bleek wel. De machine stond stil en of ze het onderdeel gelijk op konden halen. Geen probleem natuurlijk. Alles klaargemaakt. Na een uur belde de klant weer. Precies dezelfde crash en weer een onderdeel stuk. Toen hebben we eerst maar eens gevraagd waarbij dit gebeurde. Het had te maken met het afsnijden van de plaat. Belangrijk is dat op het eind de hoogtecontrole wordt uitgezet. Doordat we kennis hebben van zowel de onderdelen, de software als de machines, kunnen we de klant op een heel ander niveau helpen.”

 

Widenhorn op de TechniShow op stand 7.D002

 

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatbewerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.