Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn aanwezig met innovatieve LogiBARRE Zaagconverter voor Behringer Eisele op Promatt Demo Dagen van 5-7 oktober

 

Van 5 tot 7 oktober vinden in het bedrijfspand in Haaksbergen de Promatt Demo Dagen plaats. In de expositieruimte van maar liefst 2000 vierkante meter zullen tijdens de Demo Dagen vele machines worden gedemonstreerd. De hoofdmoot daarvan wordt gevormd door de zaagmachines van Behringer. Promatt biedt oplossingen voor conventioneel zagen tot high speed cutting, systemen voor de manuele aanvoer van materiaal tot volledig geautomatiseerde aan- en afvoersystemen, diverse meetsystemen en de bijpassende gereedschappen. Voor het zagen van stafmateriaal worden diverse band- en cirkelzagen van Behringer, Eisele en Fom Industrie gedemonstreerd.

 

Widenhorn zal tijdens deze dagen aanwezig zijn om bedrijven te informeren over het extern programmeren van Behringer Eisele zaagmachines, zoals de Eisele PSU 450. Deze machine is standaard uitgerust met een CNC besturing. Promatt en Widenhorn hebben samen gewerkt om deze extern te kunnen programmeren door middel van de LogiBARRE Zaagconverter. Deze oplossing wordt inmiddels al succesvol gebruikt in de praktijk. Voor deze ontwikkeling ontving Widenhorn in 2016 een nominatie voor de TechniShow Innovatie Awards en kreeg het een plek in de MKB Innovatie Top 100. Tijdens de Demo Dagen kunt u de totaaloplossing live zien en u laten adviseren door onze mensen om te kijken waar u kunt besparen.

 

U kunt zich direct en kosteloos aanmelden op de website van Promatt >>>

 

Extern programmeren van uw zaagmachine met de Zaagconverter

Doordat LogiBARRE direct orderlijsten vanuit ERP in XLS, TXT of CSV inleest, kan enorm veel tijd worden bespaard met de optimalisatie van het materiaal. Na de automatische nesting van alle producten in de verschillende profielen word een productielijst gegenereerd, waarna de machineoperator alsnog handmatig alles moet instellen aan de machine. Widenhorn heeft hier de zaagconverter voor ontwikkeld. Met deze uitbreiding op LogiBARRE worden de gemaakte profielnestings omgezet naar een NC-code voor de gewenste machine. Daarbij kunnen machine-afhankelijke instellingen, zoals zaagsnelheid direct worden ingegeven. Op deze manier kan iedere CNC-gestuurde zaagmachine door de werkvoorbereiding worden geprogrammeerd en wordt machinestilstand beperkt. Bekijk de onderstaande video met de zaagconverter.

 

 

Directe voordelen

Door met LogiBARRE te werken kunt u:

  • 75% besparen op werkvoorbereidingstijd
  • machinestilstand reduceren
  • zeer snel, nauwkeurige offertes maken
  • profielen met verstek nesten
  • de profielen uitrekenen die u moet inkopen
  • tijd besparen met het maken van zaaglijsten
  • geld besparen wanneer u dure materialen moet zagen
  • afval vermijden
  • materiaalvoorraad exact bijhouden
  • reststukken optimaal gebruiken

Informatie over Widenhorn - Totaalleverancier voor Plaatbewerking

Widenhorn is al sinds 1919 actief als leverancier van metaalbewerkingsbedrijven en de afgelopen 35 jaar als specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor Plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, Calculatie, Automatisch nesten, Laserlenzen, Snijonderdelen, Lasermachines en Gereedschappen. Widenhorn biedt een compleet aanbod voor ieder Plaatbewerkingsbedrijf en ontwikkeld daarnaast zelf maatwerkoplossingen. Met een enthousiast team ondersteunen wij dagelijks honderden plaatwerkbedrijven.