Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
PROfirst V10 CADCAM & Calculatie; 3D tekenen & STEP bestanden automatisch uitslaan

 

PROfirst V10 is de nieuwste release van de PROfirst CADCAM & Calculatie totaaloplossing voor snijmachines. Deze wordt binnen enkele weken naar de honderden gebruikers in de Benelux verzonden, die direct profijt zullen hebben van alle innovatieve mogelijkheden. Zowel op het gebied van volautomatisch nesten, nog sneller calculeren als ook voor het optimaal aansturen van snijmachines met geavanceerde mogelijkheden. Ook is er een compleet nieuwe 3D module beschikbaar, die door de PROfirst Groep zelf is geschreven.

 

PROfirst 3D; Complete samenstellingen in STEP automatisch uitslaan
Een nieuwe module van PROfirst V10 is een eenvoudig, maar krachtig 3D tekenpakket om snel plaatwerkdelen en profielen te kunnen tekenen en uit te slaan. Zonder enige kennis van 3D kan iedereen direct met PROfirst plaatwerkonderdelen tekenen. In de instellingen kan worden aangegeven welke kantgereedschappen beschikbaar zijn, zodat de radii correct zijn en zo een goede uitslag wordt gegenereerd. Daarnaast kunnen STEP en IGES bestanden worden ingelezen, waarbij PROfirst automatisch de radii controleert op basis van de instellingen en deze aanpast, zodat de uitslag direct goed is. Dit kan voor een enkel onderdeel, maar ook voor een complete samenstelling. Met slechts één druk op de knop worden alle onderdelen uit de samenstelling gehaald, de radii aangepast en de correcte uitslagen gegenereerd. Daarbij worden ook de zetlijnen en tapgaten herkent, zodat deze bij het calculeren automatisch worden meegenomen in een offerte. 3D tekenen van plaatwerkonderdelen en correcte uitslagen maken is nu echt voor iedereen mogelijk.

 

 

 

 

Offline en Online calculeren
PROfirst Calculatie was al erg krachtig voor het snel maken van accurate offertes, zowel offline als online. In de nieuwste release is het zelfs mogelijk om op basis van een CSV bestand met één druk op de knop een compleet pakket tekeningen in te lezen met automatisch het materiaal, dikte, bewerking en aantal stuks. Hierdoor kunnen offertes nog sneller bij de klant zijn, zelfs offline. De bewerking kanten/zetten kan op basis van bepaalde gegevens automatisch verschillende typen zettingen herkennen en deze tegen een bepaald tarief berekenen. In het Calculatie gedeelte is ook de mogelijkheid toegevoegd om automatisch zaagproducten te nesten in profielen en standaard producten toe te voegen, zodat complete calculaties kunnen worden gemaakt. Ook is direct zichtbaar wat uw percentage orders van offertes is, zelfs per klant of periode.

 

 


Automatisch echt optimaal nesten
De nesting modules zijn sinds het ontstaan van PROfirst een van de belangrijkste pijlers van software. Hier wordt continue veel ontwikkelingstijd aan besteed om klanten een blijvend voordeel te geven. In V10 zijn van het basis nesten tot het Ultranesten alle modules verder verbeterd. In alle testen komt PROfirst met automatisch nesten zelfs beter uit dan handmatig gemaakte nestings, waarbij de handmatige nestings veel programmeertijd kosten. Kostbare tijd die in een tijd waar alles sneller geleverd moet worden, direct kan worden bespaard. De snijstrategie blijft ook innoveren, zo worden botsingen gedetecteerd en gaten automatisch verschrot, zodat de programma’s probleemloos onbemand kunnen lopen. Daarnaast kunnen de nestings ook automatisch worden gegenereerd in DXF om bijvoorbeeld te gebruiken voor freesmachines. Al met al brengt PROfirst V10 weer een enorme besparing op materiaal, machine- en werkvoorbereidingstijd.