Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Digitale en mechanische gereedschappen kunnen niet zonder elkaar


Widenhorn is al sinds 1919 leverancier van gereedschappen voor plaatbewerking. Widenhorn startte aan de Leuvehaven in Rotterdam met een automaat voor de fabricage van bouten met daarbij een gereedschapshandel. Wat ooit begon met hamers, schroevendraaiers, bouten en moeren, groeide na de Tweede Wereld oorlog uit tot een leverancier van plaatbewerkingsmachines, zoals walsen, zetbanken en felsmachines. Na een periode waarin Widenhorn enkel software leverde in de Benelux, was de cirkel na 95 jaar rond en kwam een unieke totaaloplossing tot stand van digitale en mechanische gereedschappen voor Plaatbewerking.

 

Gereedschappen en Software de ideale combinatie

In 1986 was Widenhorn één van de eerste leveranciers van machineonafhankelijk CADCAM software voor Plaatbewerking in de Benelux, JETCAM Expert. Na 30 jaar wordt dat systeem door Widenhorn nog steeds geleverd, naast andere software oplossingen als PROfirst voor snijmachines, AutoPOL voor kantbanken en LogiBARRE voor zaagmachines. Ondanks dat hiermee al veel succes werd behaald, bestond het idee dat er meer optimalisatie mogelijk was door een combinatie van meerdere oplossingen. Want iedere CNC plaatbewerkingsmachine heeft naast input uit software ook gereedschappen nodig om daadwerkelijk iets te kunnen maken. Door de uitbreiding van het productportofolio met laserlenzen, snijonderdelen, kant- en ponsgereedschappen werd een unieke machineonafhankelijke totaaloplossing gecreëerd.

 

 

 

 

Goed advies over benodigde gereedschappen

Of een product gemaakt kan worden en binnen de toleranties wordt veelal bepaald door de machinemogelijkheden, maar dat hoeft niet altijd. Door innovatieve software en de juiste gereedschappen kan veel meer uit machines gehaald worden. Voor een kantbank kan de combinatie van AutoPOL met het juiste kantgereedschap voor opdracht al de bevestiging geven dat een product gemaakt kan worden. Steeds meer bedrijven krijgen een tekening opgestuurd met de vraag of het gemaakt kan worden. Maar de vraag die dan direct opkomt is of wel het juiste gereedschap aanwezig is en zo niet, welke gereedschap is dan nodig. Doordat Widenhorn met betrouwbare fabrikanten werkt, kan daar direct een passend advies voor worden gedaan met het bijbehorende kostenplaatje. Alles wordt doorgerekend door de engineering, zodat er geen verrassingen meer kunnen ontstaan. Zelfs verschillende materialen kunnen berekend worden, zodat het gereedschap de juist hardheid heeft voor een optimale levensduur.

 

 

 

 

De juiste combinatie van laserlenzen, snijonderdelen & software zorgt voor een optimaal product

Ditzelfde geldt voor lasersnijmachines. Niet alleen de machine bepaald de kwaliteit van de producten die ermee gesneden worden en de effectiëntie. Dit wordt voor een groot deel bepaald door de software in combinatie met de gebruikte optieken (laserlenzen en laserspiegels) en nozzles. De software kan door middel van innovatieve snijstrategieën de laser meer producten in minder tijd laten produceren en een optimale nestingtechnologie kan automatisch meer producten uit hetzelfde materiaal halen. Dit bepaald nog niet geheel de kwaliteit van de producten, daar komt de kwaliteit van de gebruikte onderdelen en laserlenzen aan te pas. Widenhorn levert de laserlenzen van de toonaangevende fabrikant Ophir. De optieken worden geheel in eigen huis gefabriceerd en kennen verschillende types voor CO2 lasersnijmachines, Duralens, BlackMagic en ClearMagic. De juiste laserlens is belangrijk voor het uiteindelijke eindresultaat, zodat er niet onnodig ontbraamt hoeft te worden. De nozzles worden elders in Europa gefabriceerd. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden, zoals chroom en anti-reflex. Als er problemen zijn met het snijden van materialen als roestvaststaal, aluminium of andere exotische materialen, kan een andere laserlens echt het verschil maken. Een goed en gedegen advies is hierbij van groot belang. Ook hierbij gaat een digitaal gereedschap niet zonder goed optiek gereedschap!

 

 

 

 

Widenhorn op de Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg

Voor een goed advies komt een van de medewerkers van Widenhorn graag bij u langs, maar u kunt ons ook op verschillende evenementen bezoeken. Widenhorn zal tijdens de achttiende editie van de TIV Hardenberg op stand 522 haar complete Totaaloplossing voor Plaatbewerking tonen van gereedschappen, laserlenzen, snijonderdelen, lasersystemen en innovatieve software met verschillende nieuwe releases. Daarnaast wordt tijdens de TIV een compleet nieuwe eigen stand in gebruik genomen, welke de komende jaren op alle beurzen zal terugkeren. Vraag hier direct kaarten aan.