Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
TechniShow Innovaties voor Plaatbewerking van Widenhorn


Maart 2016 - Widenhorn heeft zich de laatste jaren verder gespecialiseerd als leverancier van plaatverwerkende bedrijven. Na bijna 20 jaar geen gereedschap te hebben verkocht is de cirkel inmiddels weer rond. Zowel de bedrijfsnaam, maar ook de producten zijn weer als in de begin jaren. Naast de innovatieve softwareoplossingen, worden ook duurzame gereedschappen, laserlenzen en onderdelen geleverd. Dit maakt van Widenhorn een unieke onafhankelijke totaalleverancier met een combinatie van software, service, scholing, verbruiksonderdelen, gereedschappen en lasermachines. Het volledige programma is op de TechniShow te zien op de stand van Widenhorn. Onderstaand enkele highlights van onze innovaties.

 

Genomineerd met Innovatieve Zaagconverter
In al die jaren dat Widenhorn onafgebroken aanwezig was, is het bedrijf nog niet eerder genomineerd voor een Innovatie Award. Dit jaar was dat dus een primeur voor deze unieke Awards voor Innovatieve oplossing in de metaalindustrie. De inzending is een van de eigen ontwikkelingen waar Widenhorn afgelopen maanden aan heeft gewerkt, de Zaagconverter voor LogiBARRE. Deze unieke oplossing maakt het mogelijk om CNC-gestuurde zaagmachines offline te programmeren. De resultaten zijn indrukwekkend in vergelijking met programmeren aan de machine. Zo wordt werkvoorbereidingstijd met minimaal 75% gereduceerd, wordt machinestilstand tot een minimum beperkt en wordt door materiaal direct bespaard. Naast deze genomineerde innovatie heeft Widenhorn nog vele andere innovatieve en echt goede producten voor iedere plaatbewerker. Onderstaand slechts enkele van de vele lanceringen en producten op de stand van Widenhorn.

 

 

PROfirst V9.5 – CADCAM, Offline & Online Calculatie *Meet the Maker*
PROfirst CADCAM & Calculatie is het machine-onafhankelijke systeem voor de aansturing en optimalisatie van alle denkbare snijmachines. De nieuwe V9.5 release van PROfirst biedt vele nieuwe mogelijkheden in zowel inlezen van CAD-bestanden, automatische nesting- en snijtechnologie. Hierbij is ook een nieuwe instap module beschikbaar gekomen voor eenvoudige snijmachines, maar met de kracht van PROfirst. Wel met de mogelijkheid om door te groeien naar een uitgebreider systeem bij de aanschaf van een nieuwe snijmachine. Een belangrijke nieuwe ontwikkeling waar Widenhorn samen met PROfirst aan gewerkt heeft, is een Online Calculatie module als aanvulling op de krachtige offline calculatie van PROfirst. Belangrijkste voorwaarde voor een goede oplossing was om deze beschikbaar te maken voor een heel breed scala aan plaatbewerkingsbedrijven. Dat houdt in dat er geen moeilijke implementaties gewenst zijn en dat gebruikers er snel mee uit de voeten kunnen. Hier wordt de laatste weken voor de TechniShow de hand aan gelegd. Maar er zijn meer mogelijkheden, die bedrijven goed kunnen helpen om snel en nauwkeurige calculaties en offertes te maken. Alle mogelijkheden van PROfirst zijn te vinden op de stand van Widenhorn en op donderdag en vrijdag is de leverancier ook aanwezig.

 

 

AutoPOL G2 – Offline programmeren van kantbanken *Meet the Maker*
Waar veel plaatbewerkingsbedrijven nog een efficiency stap kunnen maken is de programmering van kantbanken. Er is nog veel onwetendheid over CADCAM voor deze machines. Tijdens een seminar in februari, die wegens succes in april wordt herhaald, zijn alle onduidelijkheden weggenomen en wordt helder gemaakt wanneer een CADCAM systeem loont en wanneer niet. De kracht van AutoPOL zit hem vooral in de gebruikersvriendelijke interface en in het feit dat het systeem in een dag operationeel is. De nieuwste release van AutoPOL is te zien met een Wizard voor compleet stapsgewijs automatisch programmeren, van correcte uitslag tot automatische buigvolgorde, botsingdetectie, gereedschapskeuze en NC-code genereren. De gehele week is er iemand van FCC Software op de TechniShow.

 

 
Maatwerk kantgereedschappen van Parma Stamp *Meet the Maker*
De kantbankgereedschappen van Parma Stamp maken voor Widenhorn de cirkel naar het verleden echt rond. Naast de standaard kantgereedschappen die te leveren zijn, ligt de kracht in hoogwaardige maatwerk kantgereedschappen. Hiervan zullen ook enkele voorbeelden te zien zijn op de stand. Parma Stamp heeft eind vorig jaar een nieuwe fabriek in Parma in gebruik genomen om nog beter en sneller de gereedschappen te produceren. De naam Parma Stamp is nog wat onbekend, maar de gereedschappen worden wel in veel bedrijven gebruikt. Dit komt doordat Parma Stamp veelal levert aan kantbank fabrikanten en deze onder hun eigen namen worden verkocht. De service en het advies ligt op een hoog niveau en de Benelux is een belangrijke markt. Dit blijkt mede uit het feit dat zowel de sales manager als de eigenaar op de stand van Widenhorn aanwezig zullen zijn op woensdag tijdens de TechniShow.

 

 

Duurzame Laserlenzen en Snijonderdelen *Meet the Maker*
Widenhorn is leverancier van een van de marktleiders op het gebied van laserlenzen en -spiegels voor alle fabricaten lasersnijmachines, Ophir. Er zijn verschillende type lenzen beschikbaar voor een betere duurzaamheid, zoals de Duralens, BlackMagic en ClearMagic. Daarbij hebben de ClearMagic type lenzen een zeer lage absorptie. De hoogwaardige kwaliteit van de laserlenzen word bewezen door de lenzen met RFID chip, die Ophir maakt. Daarnaast worden in eigen huis ook Protective Windows en Fiberlenzen gefabriceerd voor alle Fiberlasers. Laat u op de stand van Widenhorn informeren over de best mogelijke optieken voor de beste prijs. Op donderdag is de specialist van Ophir op de stand van Widenhorn.

 

 

LogiTRACE V16 – 3D Design & Ontvouwsoftware *Meet the Maker*
Een paar dagen voor de TechniShow is de nieuwste versie van LogiTRACE V16 gereed gekomen voor demonstraties. In deze versie is het mogelijk om 3D Plaatwerkonderdelen te ontwerpen en ook 3D STEP files in te lezen en uit te slaan. Bekijk op de stand van Widenhorn hoe makkelijk u plaatwerkonderdelen kunt tekeken. Op donderdag en vrijdag is de leverancier ook aanwezig.

 

 

JETCAM Expert – Complete Automatisering van uw productie
JETCAM biedt plaatbewerkingsbedrijven, maar ook bedrijven met routers en composiet snijmachines, de mogelijkheid hun complete productieproces te automatiseren. Dit is al heel gebruikelijk bij snijmachines, maar JETCAM doet dit met V18 ook voor ponsnibbelmachines, combinatiemachines en routers. Dit kan zelfs zo geïntegreerd worden in het ERP systeem, dat JETCAM eigenlijk als een ‘black-box’ wordt gebruikt. De CAD bestanden met informatie gaan erin en de NC-codes van optimale nestings komen er kant-en-klaar uit. In JETCAM V18 kunnen met behulp van de JETCAM Orders Controller zelfs complete tekeningen bestaande uit meerdere onderdelen automatisch worden opgesplitst.