Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn biedt slimme oplossingen en ondersteuning om meer uit iedere machine te halen


Oktober 2016 - De eerste dagen van November staat de Evenementenhal Gorinchem in het teken van de twaalfde editie van de METAVAK. Even zoveel edities was Widenhorn, een familiebedrijf met bijna 100 jaar historie, aanwezig als totaalleverancier van slimme oplossingen en ondersteuning voor Plaatbewerkingsbedrijven. De METAVAK vindt een week plaats na de EuroBlech, dus alle innovaties die daar door de leveranciers van Widenhorn worden gelanceerd, zijn direct in Nederland te zien op stand 161.

 

 

De drukte bij bedrijven wordt steeds groter. Het werkt neemt toe, maar hierdoor ook de levertijd en de druk op het machinepark, materiaal en de mensen. Met kleine aanpassingen in het proces en gebruikmaking van slimme digitale en mechanische gereedschappen kunnen deze drie belangrijke pijlers worden geoptimaliseerd.

 

Meer uit iedere machine, zowel nieuw als ‘oud’    
Veelal wordt gedacht dat nieuwe machines nodig zijn om een efficiëntere productie te kunnen draaien en meer te kunnen produceren. Mechanisch zijn de machines veelal nog prima in orde, maar het loopt vaak vast in het voortraject. Oudere machines zijn vaak niet aangesloten op het netwerk en worden nog op de besturing geprogrammeerd. Omdat er vaak mechanisch niets mis mee is en daarom worden ook steeds meer kantbanken geretrofit, zodat ze nog jaren mee kunnen. Maar als je daar nog een stukje offline programmeersoftware aan toevoegt, worden deze machines nog efficiënter benut. Dit geldt ook voor ponsnibbelmachines, want hoeveel van deze machines uit de jaren 80 en 90 worden nog dagelijks gebruikt. Widenhorn biedt voor deze machines instapmogelijkheden, zoals JETCAM Expert Lite, om binnen een dag ook deze machines optimaal met CADCAM te programmeren. Deze mogelijkheden zijn er ook voor alle type snijmachines. Daarbij biedt Widenhorn de kennis en expertise om alle CNC-machines aan te sluiten en middels DNC te laten communiceren. Als laatste is het belangrijk om te beseffen dat er altijd gereedschap te verkrijgen is voor iedere machine, ongeacht de leeftijd of herkomst. Zo levert Widenhorn gereedschappen voor alle kantbanken, ponsnibbelmachines, knip en uithoekscharen, zowel standaard als op maat en naar wens gemaakt.

 

 

Meer uit materiaal met innovatieve nestingtechnologie en inzicht
Het afvalpercentage van plaatmateriaal reduceren wordt steeds belangrijker, maar ook om een compleet inzicht in de voorraad te hebben. Alleen op die manier kan concurrerend gewerkt worden. Veelal wordt nog handmatig genest door werkvoorbereiders, omdat de automatische nestingsmogelijkheden niet voldoen. PROfirst V10 biedt een nog verder geoptimaliseerde nestingtechnologie. Niet alleen is deze vaak efficiënter dan handmatig gemaakte nestings, maar ook nog in een fractie van de tijd. Daarbij wordt direct in de gehele voorraad gekeken van beschikbare plaatformaten en restplaten, zodat een zo klein mogelijk afvalpercentage wordt behaald. Het voorraadsysteem van PROfirst is zo inventief dat van ieder product direct inzichtelijk is, uit welke plaat het gesneden is, welke certificering de plaat heeft en zelfs documenten van het materiaal direct te bekijken zijn. Op deze manier wordt niet alleen materiaal optimaal benut, maar ook niet onnodig veel voorraad opgeslagen en is op ieder moment inzichtelijk wat er exact aan materiaal beschikbaar is.

 

 

Meer uit mensen, door gebruiksvriendelijke slimme software
Machines worden steeds geavanceerder, dus dat vergt ook veel van de werkvoorbereiders binnen een bedrijf. Naast dat ze de beschikking moeten hebben over gebruiksvriendelijke en goede software om snel van tekening naar productie te komen, moeten ze ook de mogelijkheid krijgen om blijvend efficiënt gebruik te maken van deze software. Dit is alleen mogelijk door een betrouwbare leverancier die achter de CADCAM software staat. Vragen moeten direct kunnen worden beantwoord, zodat machines niet stil staan en nieuwe releases moeten met uitgebreide documentatie aangeleverd worden, zodat de nieuwe functies direct in praktijk kunnen worden gebracht. Ook is het goed om af en toe samen te bekijken waar de software nog beter kan worden ingezet en de werkwijze tegen het licht te houden. Want alle bedrijven veranderen en daarmee ook het productieproces, dan is het belangrijk dat ook de werkvoorbereiding hier optimaal op kan blijven inspringen.

 

 

Widenhorn op de METAVAK voor een goed advies
Tijdens de METAVAK Gorinchem adviseren de mensen van Widenhorn u graag over alle specifieke mogelijkheden en wat deze voor uw machines en mensen kan betekenen. Op stand 161 zijn alle innovatieve releases te zien van PROfirst V10, JETCAM V19, AutoPOL G2, LogiTRACE V16, LogiBARRE & LogiTOLE V8. Daarnaast is er een ruime selectie van gereedschappen en onderdelen.

 

Registreer hier direct voor gratis kaarten >>>