Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Widenhorn genomineerd voor TechniShow Innovatie Awards


Tijdens de TechniShow 2016 persconferentie op 20 januari jl. is bekend gemaakt welke van de 33 ingezonden innovators genomineerd zijn en meedingen naar de TechniShow Innovatie Awards. Voor het eerst in de historie van Widenhorn zijn wij genomineerd voor deze unieke Awards voor Innovatieve oplossing in de metaalindustrie. Slechts 10 bedrijven hebben deze nominatie ontvangen en dat is dus echt iets om trots op te zijn. De persconferentie en de aansluitende prikkel discussies werden gepresenteerd door Rens de Jong van BNR.

 

 

Eigen ontwikkeling

De inzending is een van de eigen ontwikkelingen waar Widenhorn afgelopen maanden aan heeft gewerkt, de Zaagconverter voor LogiBARRE. Deze unieke oplossing maakt het mogelijk om CNC-gestuurde zaagmachines offline te programmeren. De resultaten zijn indrukwekkend in vergelijking met programmeren aan de machine. Zo wordt werkvoorbereidingstijd met minimaal 75% gereduceerd, wordt machinestilstand tot een minimum beperkt en wordt door materiaal direct bespaard.

 

Juryrapport

De jury was unaniem in haar oordeel over de tien genomineerden. De samenvatting van het juryrapport van de unieke inzending van Widenhorn luidde als volgt: De LogiBARRE Zaagconvertor van Widenhorn ziet de jury als een inspirerend voorbeeld hoe handmatige taken in een productie-omgeving geautomatiseerd kunnen worden. Een vereiste voor de metaalindustrie. Het is nu mogelijk om CNC-gestuurde zaagmachine offline te programmeren. Bovendien verhoogt het nesten van de zaagdelen het materiaalrendement.

 

U kunt hier meer lezen over innovatie en onderstaande video toont de bekendmaking van de genomineerden.