Home Widenhorn Nieuws Producten Support Uw Aanvraag Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Tien tips voor een goed TechniShow 2016 beursbezoek


Maart 2016 - 15 maart gaat de TechniShow 2016 van start. Vier dagen lang staat de Jaarbeurs in het teken van alle innovaties op het gebied van Metaalbewerking en Toelevering. Wij willen u graag tien tips geven om uw bezoek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 

1) Gratis toegang en kans op mooie prijzen
Een bezoek aan de TechniShow is gratis, als u vooraf registreert. Als u dit via Widenhorn doet, dan maakt u tevens kans op onze genomineerde innovatie, een unieke lasergegraveerde Ipad of een unieke lasergegraveerde Iphone. U kunt dit doen door op de afbeelding rechts te klikken en u te registreren. De drie prijzen worden op 31 maart in het Museum van Widenhorn getrokken.
     
2) Expositie 65 jaar TechniShow - Hal 9
TechniShow bestaat dit jaar 65 jaar. Hoewel de ontwikkelingen alsmaar sneller gaan en we vooral toekomst-georiënteerd zijn, is dit ook een mooi moment om eens terug te kijken naar alle ontwikkelingen die in de afgelopen 65 jaar hebben plaatsgevonden. De enorme veranderingen tussen toen en nu tonen we aan de hand van een fotowand en de uitstalling van een aantal producten uit 65 jaar technische en technologische ontwikkeling. Vanuit de geschiedenis loopt u zo door naar het toekomstplein. Widenhorn heeft een belangrijk aandeel, mede vanwege het feit dat we sinds 1951 aanwezig zijn, in deze expositie met fotomateriaal, gereedschap, catalogi en machines. Zo ziet u ook de Spiebaansteekmachine uit de jaren 50.
     
3) Kantbank programmeren
Op stand 7.C010 van TUWI kunt u AutoPOL, een van de softwareoplossingen van Widenhorn, live in werking zien met een Durma Kantbank. Door de goede samenwerking tussen beide bedrijven, loopt het programmeerproces soepel en kan werkvoorbereidingstijd enorm worden gereduceerd. De machinestilstand wordt hierdoor tot een minimum beperkt. U kunt daarnaast ook andere partners van Widenhorn of onze leveranciers bezoeken, zoals Resato (7.C0830), SATO (7.A084), MicroStep (7.D050) en Amada (7.A060).
     
4) Innovatieplein
Net als ieder jaar worden ook dit jaar de TechniShow innovatie awards uitgereikt. 33 bedrijven hebben een innovatie ingediend waaruit de jury uiteindelijk 10 genomineerden heeft geselecteerd die in aanmerking komen voor de zilveren, gouden of platina award. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van de TechniShow op maandagavond 14 maart. Alle innovaties kunt u bewonderen op het Innovatieplein in hal 9. De toekomst vindt u hier! Widenhorn is voor het eerst in de historie genomineerd voor deze TechniShow Innovatie Awards.
     
5)

PlaatbewerkingsNieuws
Het nieuws op het gebied van Plaatbewerking vindt u in het magazine PlaatbewerkingsNieuws van 54U media, ook uitgever van MetaalNieuws. Alle innovaties en ontwikkelingen voor Plaatbewerking en Lasertechnologie worden vier maal per jaar in een magazine uitgegeven. Mocht u het magazine niet krijgen, dan kunt u deze halen op stand 8.F090.
Daarnaast zijn er nog andere magazines en vakbladen die berichten over de TechniShow, zoals Metaal Magazine, Metallerie (11.F086), Vraag&Aanbod (8.B037) & TechniShow Magazine.

     
6) ESEF
Gezamelijk met de de TechniShow vindt tijdens deze vier dagen ook de ESEF plaats in hal 1-3. Het gezamelijke thema is ook zelf maken of uitbesteden. Op de ESEF zijn veel toeleveringsbedrijven te vinden, waaronder ook veel bedrijven die software, gereedschappen of onderdelen van Widenhorn gebruiken, zoals Heel Metaal (1.E089), King Metaal Machinefabriek (1.E137), 247Tailor Steel (1.B058), Bumet (1.A156), Elmar (1.C042), Geton (1.D075) en VDL (1.B088). U kunt zich hier informeren en aanmelden voor de ESEF.
     
7) Korting op treinticket
Als u geen last wilt hebben van files en parkeerproblemen, dan kunt u ook met de trein komen. Vanaf het station kunt u lopen naar de Jaarbeurs. Via de website van de TechniShow krijgt u zelfs korting op een retour kaartje. Het ESEF/TechniShow-retour is verkrijgbaar op E-ticket vanaf elk station in Nederland naar Utrecht Centraal. Dit evenemententicket geeft u recht op 20% extra korting op de normale treinprijs. Als u op de afbeelding rechts klikt, krijgt u alle informatie.
     
8) Innovators in Plaatbewerking
Naast dat u de genomineerden kunt bezoeken op het innovatieplein, zijn er meerdere bedrijven als innovator bestempeld deze editie van de TechniShow. Voor de Plaatbewerkingssector zijn dat o.a. ASTES4 (7.B125), ConstruSteel (11.E010), Morris Solutions (7.E077), Resato (7.C083),  TRUMPF (7.B050) en TUWI Nederland (7.C010). Een bezoek aan deze innovators is zeker de moeite waard.
     
9) Onderwijs beter aansluiten op industrie
Gezamelijk met ons zusterbedrijf WIA Educational tonen wij op stand 7.C001 de mogelijkheden op het gebied van software en hardware voor technische opleidingen. De oplossingen worden niet alleen toegepast in het onderwijs, maar ook bij bedrijfsscholen en sluiten uitstekend aan bij de eisen van metaalbedrijven. Hierbij kunt u denken aan lasersnijmachines, simulatiesoftware, 3D printen en 3D ontwerpsoftware.
     
10) Stand van Widenhorn
Als laatste mag u natuurlijk een bezoekje aan de stand van Widenhorn niet vergeten. Op stand 7.C001 aan het begin van de Plaatwerkhal, vindt u alle innovaties op het gebied van software, gereedschappen, laserlenzen, onderdelen en lasermachines. Als u op de afbeelding rechts klikt, kunt u meer lezen over alle innovaties.