Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Succesvolle TechniShow jubileum editie voor Widenhorn


Maart 2016 - De 65-jarige jubileum editie van de TechniShow was voor Widenhorn een enorm succes. Ondanks dat Widenhorn alle edities aanwezig was, was dit de eerste TechniShow dat de totaaloplossing voor Plaatbewerking werd gepresenteerd. De stand stond in het teken van innovatieve 3D Design, CADCAM en Calculatie-systemen, duurzame laserlenzen en snijonderdelen, hoogwaardige kant- en ponsgereedschap en lasersystemen voor het graveren en markeren van alle soorten metalen. Daarnaast toonde zusterbedrijf WIA Educational de software en hardware voor alle technische onderwijsinstellingen, welke enthousiast werden ontvangen door deze instellingen en opkomende bedrijfsscholen. Er werden drie keer zoveel bedrijven ontvangen op de stand als de vorige editie. Op de stand werden ook direct uiteenlopende opdrachten genoteerd voor bijna alle softwareoplossingen, laserlenzen en een Universal Lasersysteem in combinatie met een BOFA unit.

 

Lancering van noviteiten in samenwerking met leveranciers en fabrikanten
Voorafgaand aan de TechniShow had Widenhorn al een waardering ontvangen voor de innovatieve ontwikkelingen. De LogiBARRE Zaagconverter, een eigen ontwikkeling, kreeg een nominatie voor de Innovatie Awards. Bij de opening bleek dat deze helaas niet verzilverd werd, maar dit toonde niet te meer aan dat de ontwikkelingen op de goede weg zijn. De nominatie is een aanmoediging voor het team, die momenteel aan meerdere innovatieve unieke producten werken. Op de stand waren naast de medewerkers ook veel leveranciers en fabrikanten van Widenhorn. Op donderdag en vrijdag was de eerste versie van de Online-Calculatie Portal van Widenhorn te zien. Deze interactieve en volautomatische prijscalculatie voor snijbedrijven werd door bestaande en nieuwe klanten met veel enthousiasme ontvangen. JETCAM V19 werd ook tijdens de beursdagen gelanceerd. Deze versie biedt niet alleen veel kleine verbeteringen, maar ook mozaïek nesten, automatisch turret nesten, nesten met gemeenschappelijke ponslijnen, volautomatische zuigerplaatsing en ‘drag-en-drop’ orders aanmaken. Fabrikanten Ophir (laserlenzen en laserspiegels voor CO2 en Fiber) en Parma Stamp (standaard en maatwerk kantgereedschappen) waren verrast door de drukte van de TechniShow in zijn geheel en de bedrijvigheid op de stand van Widenhorn. Op de stand van Widenhorn waren speciale kantgereedschappen te zien en speciale unieke coatings voor het gebruik van uiteenlopende metalen.

 

65 jaar TechniShow
Als exposant van het eerste uur heeft Widenhorn ook bijgedragen aan de expositie 65 jaar TechniShow. Op de fotowand waren foto’s te zien van verschillende deelnames van de jaren 50, 60, 70 en 80, als ook de beurspassen van Cor Euser uit 1951, 1955 en 1958. De spiebaansteekmachine voor de fotowand, was een prachtig historische item. De machine uit het Widenhorn museum werd met groot succes in de jaren 50 en 60 door Widenhorn verkocht. De vitrines boden plaats aan oud gereedschap, Mitutoyo meetapparatuur uit de jaren 60 en beurscatalogi. Hierdoor bezochten ook oud medewerkers de stand om verhalen van vroeger te delen, zelfs een medewerker van 86 die nog steeds veel interesse had voor alle ontwikkelingen in de metaaltechniek. Alle historische items zijn in het Widenhorn Museum in het bedrijfspand in Rhoon te zien. Voor een bezoek kunt u het beste een afspraak maken. Onderstaand een impressie van de TechniShow 2016.

 

Collage van de TechniShow beursdeelname

 

Widenhorn TechniShow team

 

Expositie 65 jaar TechniShow met input van Widenhorn

 

Veel innovatieve software demonstraties

 

Drukte op de stand