Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
JETCAM Expert v18 met nieuwe interface, high performance nesting en automatische plaat processing voor ponsnibbelmachines


Februari 2015 - JETCAM International s.a.r.l. heeft de nieuwste versie van JETCAM Expert gelanceerd. Versie 18 van de award winnende CAM en nesting software beschikt over vele nieuwe functionaliteiten, waaronder een compleet nieuwe interface, nieuwe nesting algoritme en het vlaggenschip Automatische Plaat Processing voor ponsnibbelmachines.

 

Nieuwe gebruikers interface

De nieuwe gebruikers interface is volledig aangepast aan de huidige standaard en gefocust op het reduceren van de muisbewegingen die gebruikers dagelijks doen bij het gebruik van JETCAM. Alle bestandsmanagement menu's zijn verbeterd met nieuwe functies en in de gehele interface zijn algemene performance verbeteringen doorgevoerd. Bestaande en nieuwe JETCAM gebruikers zullen dagelijks profiteren van deze vernieuwde interface.

 

Automatische Plaat Processing - het beste van twee werelden

Automatische Plaat Processing (in het Engels afgekort als ASP), beschikbaar voor alle Expert Premium gebruikers, maakt het mogelijk om automatisch voor een complete nesting de gereedschappen te plaatsen, skeletdestructie te gebruiken en producten te ontladen. Daarnaast is het zelfs mogelijk JETCAM automatisch gemeenschappelijke ponsbewerkingen toe te laten passen, zodat verschillende producten met een minimaal aantal ponsslagen worden geponst. Zelfs geavanceerde machinefuncties zoals Right Angle Shearing (Rechthoekschaar) worden automatisch toegepast. Martin Bailey vertelt enthousiast over het vlaggenschip van V18: "ASP markeert een enorme stap voorwaarts in vergelijking met traditionele manieren van programmeren. Gebruikers hebben de keuze om gereedschap op een product toe te passen, op de complete nesting of een combinatie van beide. Er kan gekozen worden om het gereedschap wat aan een product hangt te respecteren, waarbij de geavanceerde JETCAM Tool Teach Mode is gebruikt, of de gebruiker kan dit 'overrulen' in een specifiek geval. Met één klik kunnen JETCAM gebruikers een complete nesting bewerken, skeletdestructie toepassen, gemeenschappelijke ponsbewerkingen plaatsen, product ontladen, microjoints en rechthoekschaar bewerkingen toepassen."De keuze om ofwel een product te bewerken ofwel een nesting, zal sterk afhangen van de werkwijzen en de type plaatwerkproducten binnen een bedrijf. Zijn het terugkerende producten, dan zal veelal gekozen worden voor product bewerkingen. Zijn het eenmalige toeleveringsproducten, dan zal eerder gekozen worden voor de nieuwe Automatische Plaat Processing.

 

 

High Performance Nesting

In v18 heeft JETCAM de optionele high performance nesting module verder verbeterd. Als toevoeging op de optimalisatie van de nesting efficiëntie, maakt JETCAM nu ook volledig gebruik van multi-threading. Dit is mogelijk met de nieuwste multi-core processors, waarbij JETCAM nog efficiënter nest in slechts een fractie van de tijd.

 

Vele kleine verbeteringen en vernieuwde helpsystemen

Als aanvulling op de vernieuwde JETCAM help systemen is het F2 video help systeem uitgebreid met meer dan 140 korte video's. Dit geeft de gebruiker direct en duidelijk uitleg over een functie. De belangrijkste functionaliteiten hebben nu allemaal deze mogelijkheid. De gebruiker gaat simpelweg met de muis over een functie en klikt op F2 en de desbetreffende video wordt direct afgespeeld.

 

Daarnaast bevat versie 18 veel andere nieuwe features en verbeteringen verdeeld over het gehele systeem, zodat iedere gebruiker profijt heeft van deze versie waar JETCAM lang aan gewerkt heeft. Zo zijn er verbeteringen in de Right Angle Shear logica en nieuwe routing functionaliteiten. Maar voor het instappakket JETCAM Expert Lite is er functionaliteit toegevoegd die voorheen alleen in hogere systemen aanwezig was, zoals automatische CAD filtering.

 

Martin Bailey voegt toe; “V18 is een vergelijkbare grote stap voor JETCAM als toen we van DOS naar Windows gingen in de jaren '90. Alleen al Automatische Plaat Processing en de nieuwe gebruikers interface zullen werkelijk significante verbeteringen brengen in het dagelijks werken met JETCAM. Maar met letterlijk honderden verbeteringen over het gehele systeem, zullen alle gebruikers profiteren en zal de programmeertijd verkort en gebruikersgemak verhoogd worden.”

 

JETCAM Gebruikersdag in de Benelux

Widenhorn levert JETCAM in de Benelux, hetzij met een korte tussenpozen, al sinds de jaren '80. JETCAM V18 zal in de Benelux gelanceerd worden op donderdag 2 april tijdens de JETCAM gebruikersdag. Deze zal worden gehouden in de vernieuwde presentatie ruimte van Widenhorn in het bedrijfspand aan de Ambachtsweg 3 in Rhoon. Alle JETCAM gebruikers zijn hier van harte uitgenodigd om de nieuwste release te bekijken en na afloop voor alle gebruikers met een serviceabonnement deze direct mee te nemen, met alle benodigde Nederlandstalige update informatie. Tijdens deze dag zullen de nieuwste functionaliteiten worden gepresenteerd en zal ook JETCAM directeur Martin Bailey aanwezig zijn. Aanmelden kunt u doen door een mail te sturen met de bedrijfsnaam en de namen van de bezoekers met de volgende link: Aanmelden JETCAM Gebruikersdag