Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
Goede en snelle calculatie onmisbaar voor maakindustrie


Mei 2015 - Er worden tegenwoordig steeds meer en bij meer verschillende bedrijven offertes aangevraagd voor toeleveringswerk. Kosten en levertijd zijn belangrijk. Een goede en snelle calculatie is daarbij echt onmisbaar voor ieder bedrijf in de maakindustrie. Software kan daar enorm bij helpen en duidelijk inzicht geven in kosten, baten en haalbaarheid van levertijd, zodat de calculator een goede afweging kan maken alvorens een definitieve prijs te versturen.

 

Er zijn verschillende manieren van calculeren voor verschillende werkwijzen. In de plaatverwerkende industrie wordt veel gebruik gemaakt van snijmachines, zoals lasersnijmachines en tegenwoordig steeds meer fiberlasersnijmachines. Doordat machines steeds sneller worden, neemt de capaciteit toe en ontstaan er nieuwe kansen. Om deze kansen te kunnen verzilveren is het belangrijk te weten wat een offerteaanvraag daadwerkelijk aan tijd en materiaal gaat kosten. En daarbij moeten eventuele nabewerkingen, als kanten, boren, tappen, lassen direct meegenomen kunnen worden.

 

Haalbaarheid levertijd al in offerte-stadium duidelijk
De Calculatie & Offerte module van PROfirst biedt bedrijven niet alleen een handige en snelle prijsberekening, die in PDF offertevorm direct naar de klant per mail kan worden toegezonden. Maar het biedt ook een complete database met alle klantgegevens, openstaande offertes, snelheden en alle denkbare bewerkingen. De bewerkingen kunnen helemaal naar eigen inzicht worden ingericht, zodat de berekeningen worden gedaan, zoals men dit gewend is. Ook is er direct een duidelijk inzicht in de totale tijd van een offerte. Direct kan de calculator zien of de order überhaupt gemaakt kan worden en de levertijd daarmee gehaald kan worden. Op deze manier worden vervelende verrassingen en overschrijding van levertijden op voorhand al uitgesloten.

 

 

Krachtige CAD Import zoals STEP, PDF, DWG en DSTVKrachtige CAD import mogelijkheden
Als toeleveringsbedrijf is het direct kunnen calculeren op basis van vele verschillende formaten een ideaal middel om klanten te ontzorgen en een stukje werkvoorbereiding eenvoudig zonder meerwerk over te nemen. Er hoeft niet per se een DXF toegestuurd te worden, want PROfirst Calculatie biedt een heel breed scala aan import mogelijkheden, zoals PDF, DWG, STEP, STL, DSTV en zelfs afbeeldingen in JPG, PNG en GIF formaat. Daarnaast kunnen allerlei bewerkingen automatisch vanuit de tekening worden overgenomen in de calculatie, zonder dat dit handmatig hoeft te worden toegevoegd.

 

 

Integratie en koppelingen met ERP, CRM en boekhoudpakketten

Bijna ieder bedrijf in de maakindustrie werkt met een ERP pakket en het is van groot belang dat zaken niet dubbel worden gedaan, met de toenemende kans op fouten. Om die reden heeft Widenhorn een eigen ontwikkelafdeling om maatwerk koppelingen te realiseren met ERP, maar ook CRM en boekhoudkundige systemen. Er zijn al vele koppelingen gerealiseerd, waarbij een order direct naar het ERP systeem wordt “geschoten”. Hierbij worden alle bewerkingen, prijzen en materiaalbehoeften 1 op 1 overgenomen. Op deze manier is ieder bedrijf verzekerd van de meest efficiënte manier van werken en met een totaal overzicht alvorens een order binnenkomt.

 

Neem contact met ons op om te kijken hoe PROfirst Calculatie u kan helpen met uw calculaties en werkvoorbereiding. Telefonisch op nummer +31(0)10-8209550 of via ons aanvraagformulier.