Home Widenhorn Nieuws Gebruikersverhalen Producten Support Aanvraag Vacatures Contact
Meer over Widenhorn
Evenementen
---------------------------------
Widenhorn Nieuws
In de Pers
Gebruikersverhalen
---------------------------------
Onze aanpak
Onze partners
Ons Museum
Onze sponsoring
---------------------------------
Cursus & Scholing
Support & Ondersteuning
---------------------------------
Vacatures
Routebeschrijving
Hotels in de omgeving
PROfirst CAD, CAM, Powernesting & Calculatie haalt meer uit werkelijk iedere snijmachine

 

November 2014 - Na de verkoop van de verspanende activiteiten in oktober is Widenhorn de gespecialiseerde partner voor plaatverwerkende bedrijven met een totaaloplossing van software, scholing, service, laserlenzen, onderdelen en gereedschappen. Een van de topproducten die Widenhorn sinds het ontstaan levert is PROfirst, een totaaloplossing voor alle snijmachines. PROfirst biedt een compleet geïntegreerde CADCAM, Calculatie en OEE oplossing, maar is door modulaire opbouw voor ieder bedrijf met een snijmachine geschikt of het nu gaat om een eenvoudige plasmasnijmachine of een complexe fiberlasersnijmachine met belading. De kracht en het unieke van PROfirst is dat het is voortgekomen uit een toeleveringsbedrijf met alle snijdisciplines, waaronder lasersnijden, watersnijden, autogeensnijden en plasmasnijden met bevel.

 

CAD tekenen en snijbare DXF bestanden genereren van foto’s en afbeeldingen
Er zijn veel CAD systemen op de markt, die veelal goed werken. Echter vraagt de snijwereld om specifieke functies die standaard CAD pakketten vaak missen. Zeker toeleveranciers krijgen tekeningen aangeleverd in vele formaten, zoals DXF, DWG, DSTV, STL, SLDPRT, maar ook PDF, EPS en WMF. PROfirst kan al deze bestanden direct openen en indien nodig omzetten naar correcte snijbare onderdelen. Daarbij wordt de maakbaarheid direct gecontroleerd en worden problemen, als open-contouren, kleine lijnstukjes en dubbele lijnen gecorrigeerd binnen de toelaatbare tolerantie. Bestanden kunnen ook kennis bevatten voor materiaal, dikte, etc. en deze kennis wordt direct overgenomen door PROfirst, zodat dubbel werk tot het verleden behoord. Met de nieuwe PROfirst Artist module kunnen zelfs foto’s naar kant-en-klare DXF bestanden worden omgezet. Een nieuwe dimensie die bedrijven nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, om nog meer uit hun snijmachine te halen en nieuwe markten aan te boren. Want de vraag was er altijd al, echter een goede oplossing om dit snel en vooral goed te doen ontbrak.

 

 

Offertes snel en nauwkeurig maken
Tegenwoordig krijgen toeleveringsbedrijven steeds meer te maken met offerte-aanvragen, waarvan een groot deel niet tot een opdracht leidt. Daarbij komt ook dat de tekeningen niet altijd even correct worden aangeleverd of in een PDF formaat. Om hier dan snel en nauwkeurig een berekening en uiteindelijk een nette offerte van te maken is een tijdrovende klus. Daarnaast is de scoringskans niet heel hoog. PROfirst springt hierop in met een gebruiksvriendelijke, maar geavanceerde module om snel een berekening te maken en direct een duidelijke offerte, welke met één druk op de knop als PDF in de mail van de klant staat. Het biedt een duidelijk overzicht van kosten, marges en materiaalverbruik. Naast de berekening van snijmachines, kan iedere vervolgbewerking, zoals kanten, lassen, boren, tappen, monteren, coaten, meegenomen en berekend worden zoals de gebruiker dit gewend is. Alle bewerkingen die bij een product worden gedaan, zijn direct op de offerte te zien. Zo kan er geen onduidelijkheid meer ontstaan en neemt de scoringskans aanzienlijk toe.

 

Powernesting en optimaal aansturen snijmachine
Het aansturen van snijmachines kan met PROfirst op verschillende niveaus afhankelijk van de mogelijkheden van de machine en behoeften van de gebruiker. Zo is er het voordelige instappakket PROfirst 1 Click CAM, waarbij met enkele muisklikken automatisch een complete nesting en snijplan wordt gegenereerd. Het is mogelijk om deze stappen ook interactief te doen, zodat er complete vrijheid is voor de werkvoorbereider. Dit instappakket is ideaal voor bedrijven die voor het eerst beginnen met een snijmachine, omdat het pakket in een halve dag volledig onder de knie is. De volgende stap die bedrijven vaak maken is een complete database met producten, platen, restplaten, orders en gemaakte nestings. Dit biedt veel inzicht en zorgt voor een gestroomlijnde productie. Met de Powernesting technologie, eventueel in combinatie met gemeenschappelijke snijlijnen, kan veel besparing worden gerealiseerd op het materiaalverbruik, soms tot wel 20%. Hierdoor neemt de concurrentie positie al enorm toe. Wordt daarbij ook de optimale snijtechnologie toegepast waarbij de kop niet over reeds gesneden gaten heen gaat en rekening wordt gehouden met warmte in de plaat, zal de bewerkingstijd verkort worden en de nauwkeurigheid toenemen. PROfirst is een universeel programma, maar biedt geavanceerde postprocessoren voor alle type snijmachines, waarbij machinespecifieke opties volledig kunnen worden aangestuurd, zodat verschillende fabrikaten met één oplossingen kunnen worden geprogrammeerd. Mocht er onverhoopt een snijmachine stil staan, dan kan zonder gedoe een programma voor een andere machine worden gegenereerd. Werkvoorbereiders worden op deze manier ontlast en kunnen in minder tijd meer programma’s genereren.

 

Maatwerk en koppelingen
Het is niet wenselijk dat informatie in verschillende systemen dubbel wordt ingegeven, met een kans op fouten tot gevolg. Ter voorkoming hiervan kan Widenhorn integraties en koppelingen schrijven naar ieder gewenst pakket, of het nu gaat om een boekhoudprogramma, een CRM of ERP systeem of een CAM pakket. Voor veel programma’s is er een standaard beschikbaar, maar deze kan klantspecifiek worden aangepast indien gewenst. Zo zijn er bijvoorbeeld al koppelingen beschikbaar met Snelstart®, MKG® en Ridder®. Ook maatwerk om productieplanning, bedrijfsspecifieke processen, automatisch machinebelading en OEE registraties mogelijk te maken behoort tot de mogelijkheden. Op deze manier is een papierloze productieaansturing mogelijk.

Vrijblijvende Demonstratie
Wilt u de mogelijkheden van PROfirst voor uw specifieke machine(s) vrijblijvend zien, dan komen wij graag bij u op locatie om dit te demonstreren. U bent ook van harte welkom in ons democenter in Rhoon. U kunt dit aanvragen via ons aanvraagformulier of bel Widenhorn 0031-(0)10-8209550.